به گزارش پایگاه خبری راد، «محمد فاتحی میبدی»، با اشاره به وجود 1200 روستا در این استان، اظهار کرد: در حال حاضر 244 هزار و 971 نفر در 578 روستای استان از طریق 404 منبع آبی خدمات آب رسانی دریافت میکنند.
وی منابع تامین آب روستاهای استان در حال حاضر را شامل 31 حلقه چاه، 47 رشته قنات، 15 دهنه چشمه و 11 مورد تاسیسات همجوار ذکر کرد.
فاتحی در ادامه خحاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل خشکسالیهای اخیر هماکنون 330 روستای استان به طور سیار آبرسانی میشوند که از این تعداد 218 روستا تحت پوشش آبفار هستند و 112 روستای دیگر نیز با جمعیت 81 هزار و 683 نفر فاقد شبکه آبرسانی هستند.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان افزود: این روستاها در سال جاری از طریق 16 تانکر و 525 تانکر ثابت مستقر در این روستا با اعتباری بالغ بر 30 میلیارد ریال به میزان 250 هزار مترمکعب آبرسانی شدهاند.
وی از بهرهبرداری 30 مجتمع آب رسانی روستایی تا سه سال آینده خبر داد و گفت: البته امسال با بهرهبرداری از شش مجتمع آبرسانی، 21 روستای استان با جمعیت حدود 14 هزار و 755 نفر از آب شرب پایدار برخوردار شدهاند و این در حالی است که 20 مجتمع آبرسانی دیگر نیز در دستور ساخت است.
فاتحی با اشاره به نیاز آبی 1200 روستای استان به 1180 لیتر آب در ثانیه، ابراز امیدواری کرد که پس از بهرهبرداری مجتمعهای آبرسانی این میزان آب مورد نیاز روستاهای استان تامین شود هر چند اکنون نیز با وجود محدودیت منابع آبی توان تولید 750 لیتر در ثانیه آب برای این روستاها وجود دارد.
وی از افزایش سالی 30 هزار اشتراک غیر دائم در روستاهای استان خبر داد و گفت: مهاجرت امری طبیعی است که در کاهش اشتراک دائم روستاها تاثرگذار است ولی از سوی دیگر شاهد افزایش اشتراکهای غیر دائم هستیم که بیانگر مهاجرت شهرنشینان در اواخر هفته و ایام تعطیل به روستاهاست.
این مسئول یکی از مهمترین اهداف ارائه خدمات آبرسانی به روستا را جلوگیری از مهاجرت خواند و گفت: برخلاف تصور برخی در مورد مهاجرت اکثر روستاییان به شهرها، در برخی روستاها به ویژه روستاهای ییلاقی زیرساختهای قابل توسعهای وجود دارد به نحوی که شاهد افزایش جمعیت در آنها هستیم.
وی تعصب روستاییان بومی در صورت وجود آب را نیز عاملی برای خالی کردن و متروکه شدن روستاها دانست و گفت: بسیاری از این خانوارها به دلیل محدودیت منابع آبی از کشاورزی به سمت دیگر مشاغل تغییر شغل میدهند و به سکونت خود تداوم میدهند.
فاتحی با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی در رابطه با مصرف بهینه آب اظهار کرد: علاوه بر تلاش برای مدیریت تقاضا و مصرف آب و در ادامه آن بهبود کیفیت آب شرب برخی نقاط با استفاده از دستگاههای آب شیرینکن، موضوع فرهنگسازی مصرف آب در میان مردم به ویژه دانش آموران و دانشجویان از اهمیت بالایی برخوردار است که باید به آن اهتمام لازم را داشت.
این مسئول در پایان در همین ارتباط متذکر شد: قطعاً رسانههای عمومی و خبرگزاریها عاملان مهمی در ارتقای سطح فرهنگ مصرف آب در جامعه هستند که باید در این خصوص فعالتر از گذشته عمل کنند.