به گزارش پایگاه خبری راد، سید محمد صادق زاده، با بیان این که از ابتدای سال تاکنون مجموعا ۱۵۰ میلیارد تومان پول را از خزانه بابت صورت حساب به صورت کامل به شرکتهای تولید کننده برق پرداخت کردهایم، اظهار کرد: بر اساس مذاکرات صورت گرفته با سازمان برنامه و بودجه قرار شده است تا ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر را به ساتبا پرداخت کند تا صورت حسابها دچار تاخیر نشوند.
وی افزود: این مساله را با سازمان برنامه و بودجه توافق کردهایم که اگر پرداخت صورت حساب های شرکت برق با تاخیر مواجه شد، طبق قانون برنامه ششم توسعه جریمه تاخیر به آنها تعلق بگیرد و این جریمه تاخیر به دلیل این که منابع برق از مردم وصول شده است و در خزانه نیز موجود است از طرف دیوان عدالت کشور جریمه غیر ضرور تشخیص داده شده است که از منابع دولت قابل پرداخت نیست.
رییس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق، بیان کرد: در این شرایط قطعا مسئولانی که در جریان پرداخت عوارض برق تاخیری ایجاد کردهاند مسئول خواهند بود و باید در مقابل دیوان محاسبات پاسخگو باشند.
وی تاکید کرد : با سختگیریهایی که دیوان محاسبات کشور در این موضوع اعمال کرده است، امیدواریم که مشکلی ایجاد نشود و این مساله به طور کامل حل شود.
صادق زاده با اشاره به این که در سال ۹۶ جرایم تاخیر تعلق گرفت که تاکنون بلاتکلیف است، گفت: اکنون منتظر هستیم تا از طریق سازمان برنامه و بودجه این مساله تعیین تکلیف شود و امیدواریم که این تجربه تلخ دیگر در سال ۹۷ تکرار نشود.
سال ۱۳۹۶ معادل ۱۱۰۰ میلیارد تومان برای توسعه تجدید پذیرها پیشبینی شده بود که ۶۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت نشد. البته امسال نیز در تخصیص منابع ایجاد شده تاخیر ایجاد شد و تنها ۵۰ میلیارد تومان به این حوزه تخصیص یافته است.
البته طبق اعلام ساتبا در حال حاضر هیچ کدام از نیروگاههای تجدیدپذیر طلبی از ساتبا و وزارت نیرو ندارند و اگر سازمان برنامه و بودجه پرداختی را انجام نداد، اجازه نداریم که این مساله در پرداخت صورت حسابها مشکلی ایجاد کند.
معاون وزیر نیرو و مدیر عامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر ایران گفت: علیرغم اینکه سال گذشته سازمان برنامه و بودجه عوارضی را که از مردم برای برقرسانی روستایی و توسعه تجدیدپذیرها در نظر گرفته شده بود، برای هزینههای جاری صرف کرد، اما امسال مقرر شد که ۶۰۰ میلیارد تومان از این منابع را تخصیص دهد.