نماد برتر - یک شرکت مشاوره انرژی معتبر پیشبینی کرد اگر دولتها مصرف سوخت را همسو با برنامههای مورد حمایت سازمان ملل متحد برای محدود کردن گرمایش جهانی کاهش دهند، قیمتهای جهانی نفت تا سال ۲۰۳۰ ممکن است به حدود ۴۰ دلار در هر بشکه سقوط کند.
پایگاه خبری راد: طبق آخرین آمار، نفت درجای میادین مشترک غرب کارون حدود ۶۷ میلیارد بشکه اعلام شده که با ضریب بازیافت شش درصد ۶.۴ میلیارد بشکه میتوان از این میادین برداشت کرد. این میزان با نفت خام ۵۰ دلاری ۲۳۰ میلیارد دلار برای ایران منافع خواهد داشت. علاوهبر این، ذخیره درجای گاز پارس جنوبی در طرف ایران، حدود ۱۴.۲ تریلیون مترمکعب و ذخیره میعانات گازی بالغ بر ۱۹ میلیارد بشکه است.
پایگاه خبری راد: وزارت نفت عراق اعلام کرد توافق با شرکتهای BP و انی به معنای کنار گذاشتن اکسون موبیل نیست و همچنان سرگرم مذاکره با این غول انرژی آمریکایی درباره قرارداد بزرگی برای بهبود زیرساخت نفتی جنوب این کشور است.
پایگاه خبری راد: یک ماه و نیم مانده به نشست اوپک و متحدانش برای بازنگری در سیاست تولید نفت، روسیه سیگنالهای مختلفی درباره تمایلش برای ادامه شرکت در توافق کاهش تولید نشان میدهد.
پایگاه خبری راد: عراق در آستانه امضای یک توافق انرژی ۳۰ ساله به ارزش ۵۳ میلیارد دلار با شرکت های اکسون موبیل و پتروچاینا است اما نخست وزیر عراق منکر هر گونه ارتباط میان این پروژه عظیم و اجازه آمریکا به بغداد برای همکاری با ایران شده است.
پایگاه خبری راد: فضای پسابرجام بستر مناسبی را برای حضور غولهای نفتی دنیا در صنعت نفت ایران فراهم کرد. هرچند این بستر بی استفاده ماند و تبعات آن امروز بر این صنعت سایه انداخته است؛ به طوریکه آخرین اخبار حاکی است که پای طلای سیاه ایران به بازار خاکستری کشیده شد.
پایگاه خبری راد: به جرأت میتوان گفت عقبماندگی از شریک و رقیب خود در این بخش از میدانهای مشترک نداریم و توانستهایم در این شرایط کنونی و بحرانی کشور، از منافع ملی دفاع کنیم.
پایگاه خبری راد: فاز ۱۱، تنها فاز باقیمانده میدان گازی پارس جنوبی است که روزگاری قرار بود بهعنوان نخستین IPC پرچمدار توسعه میادین نفتی و گازی ایران از طریق این قراردادها باشد، اما بهصورت مستقیم تحت تاثیر تحریمهای آمریکا علیه ایران قرار گرفت و نحوه توسعه آن فعلا در هالهای از ابهام قرار دارد.
پایگاه خبری راد: بعد از امضای برجام غولهای بزرگ نفتی برای سرمایهگذاری در صنعت نفت به ایران آمده و پای میز مذاکره نشستند، اقدامی که بنا به هر دلیلی به نتیجه نرسید و اکنون برخی کارشناسان معتقدند ممکن است بخش بالادستی صنعت نفت در جذب سرمایه در دوران تحریم با مشکل مواجه شود، اما راهکارهای بسیاری برای برونرفت از این وضعیت وجود دارد.
پایگاه خبری راد: روسیه طی دو سال گذشته مشتری ثابت توسعه میادین نفتی و حتی نفت خام ایران بوده اما در روزهایی که تحریمهای اعلام شده از سوی آمریکا نزدیکتر میشود، روسها که خود را رفیق استراتژیک نفتی ایران نشان دادهاند، در شرایطی تولید نفتشان را بالا بردهاند که این اقدام تحریمهای ضد ایرانی آمریکا را تقویت میکند.
پایگاه خبری راد: بازخوانی تاریخ نفت ایران حاکی از آن است که روسها از همان ابتدا که نفت در جغرافیای کشورمان کشف شد به مشارکت در صنعت نفت ایران و توسعه میادین علاقهمند بودند؛ به طوریکه هر دو کشور بارها پای میز مذاکره رفتند اما هیچ قرارداد بزرگی تا اسفند سال گذشته بین دو کشور امضا نشده بود. با این حال نقش روس ها به قدری در نفت ایران پررنگ بوده که حتی از قِبل آن شایعه نفت در برابر کالای روس هم دهان به دهان چرخید.
پایگاه خبری راد: حضور غولهای نفتی در ایران، توسعه میادین نفتی و گازی، افزایش صادرات و قدرت گرفتن ایران در بازارهای جهانی حلقههای یک زنجیره بودند که خروج ترامپ از برجام آن را تحت تاثیر قرار داد و توقف فعالیت توتال در فاز ۱۱ پارس جنوبی نخستین تبعات آن بود. اتفاقی که این سوال را در ذهن ایجاد کرد که اگر برای توتال در هنگام امضای قرارداد جریمهای برای خروج از این قرارداد در نظر گرفته میشد، آیا باز هم ایران را رها میکرد؟
پایگاه خبری راد: هیچ چیز مانند سرنوشت صنعت نفت ایران روایتگر چالشها و فراز و فرودهای ناشی از تحولات سیاسی نیست؛ صنعتی که پرونده قطور آن پر از تغییر مسیر بوده و از زمان پیدایش آن تا کنون گاهی عوامل داخلی یا سیاستهای خارجی مانع به پایان رسیدن راهی شده اند که این صنعت در پیش گرفته بود.
پایگاه خبری راد: شرکت دولتی نفت اندونزی (پرتامینا) یکی از شرکتهایی بود که برای توسعه میادین نفتی ایران پای میز مذاکره نشست و حتی نتیجه مطالعه طرح توسعه میدان منصوری که از سوی این شرکت ارائه شده بود نیز مورد بررسی قرار گرفت، اما اکنون اخبار ضد و نقیضی درمورد ادامه حضور این شرکت در ایران به گوش میرسد.
پایگاه خبری راد: رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد که به نظر نمی رسد که قراردادهای نفتی و اقتصادی با اروپا بعد از خروج آمریکا از برجام تحت تاثیر قرار گیرد مگر آنکه برخی شرکت های اروپایی بخواهند به صورت محافظه کارانه موضع آمریکا را اجرا کنند.