به گزارش پایگاه خبری راد، پس از برجام یکی از بخش هایی که توانست از ظرفیتهای به وجود آمده دوران پسابرجام بهره ببرد، حوزه نفت و گاز بود که گسترش روابط در این زمینه باعث امضای تفاهمنامه و قراردادهایی با طرفهای اروپایی شد که مهمترین آن قرارداد با شرکت توتال فرانسه در فاز ۱۱ پارس جنوبی بود. از طرف دیگر تولید و صادرات نفت ایران افزایش چشمگیری پیدا کرد و به دو میلیون بشکه در روز رسید. اما این روزها تحلیل ها و صحبت هایی شنیده می شود که برخی از این قرادادها را در هاله ای از ابهام قرارداده است.
رضا پدیدار در این باره اظهار کرد: همه به این موضوع آگاه هستند که آمریکا هیچ زمان طرف مستقیم قرارداد با ایران نبوده است. از سال ۱۹۹۵ به بعد که اولین تحریم های آمریکا آغاز شد تا به امروز رابطه ما عموما با کشورهای اروپایی، آسیایی و کشورهای منطقه بوده است.
وی افزود: آن چیزی که در دوره تحریم ایران اتفاق افتاد موضوعی بود که مسیر خود را در شورای امنیت طی کرد. بر همین اساس در این مرحله که ایران موضع خود را به صورت مستقیم در ارتباط با فعالیت های اقتصادی و سایر فعالیت های مرتبط اعلام کرد که در این راستا به نظر می رسد تاثیر و واکنش خاصی در قراردادهایمان داشته باشیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: مگر آنکه آن بخشی از تعهدات بین المللی ما که عمدتا در ارتباط با کشورهای اروپایی، تاثیر دستورات مستقیم آمریکا به آن کشورها بازتاب خود را در قراردادهای نشان دهد و یا اینکه تعدادی از شرکت های بین المللی به شکل محافظه کارانه بخواهند بعد از گذشت ۹۰ یا ۱۸۰ روز که آمریکا برای بازگشت تحریم ها تعیین کرده است بخواهند موضع آمریکا را در ارتباط با کشور خودشان از منظر سیاسی و اقتصادی تایید کنند و بعد از آن از هر گونه همکاری با ایران خوداری کنند.
قرارداد با شرکت "پرگس" با وجود تهدیدهای آمریکا امضا شد
پدیدار با اشاره به یکی از قرادادهای مهم نفتی در حوزه توسعه میادین جنوب گفت: موضوعی که اکنون خیلی مهم است این است که باید هیجانات سیاسی و اقتصادی را از جامعه دور کنیم که این کار باید توسط مسئولان و رسانه انجام شود. وقتی که هیجان زدایی شود آن زمان مبانی عقل و منطق حاکم می شود. شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بر اساس مذاکراتی که در دو سال گذشته با کنسرسیومی به سرپرستی و مسئولیت شرکت "پرگس" که یک شرکت مدیریت انرژی در اروپا است انجام داده قراردادی را امضا کرده است و این قرارداد با وجود تهدیدهایی که از سوی آمریکا مطرح بود انجام شده است.
وی اضافه کرد: برای این قرارداد دو سال کار کارشناسی انجام شده بود. این شرکت شش یا هفت شرکت دیگر را هم برای همکاری دعوت کرده است که آن شرکت ها دستیار یا شریک پروژه توسعه میادین نفتی در مناطق جنوب هستند. این قرارداد با وجود فضا سازی هایی که انجام شده بود مسیر خود را طی کرده است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران افزود: اظهار نظرهای غیر حرفه ای است در این فضا خیلی زیاد شده است. لازم است که رسانه ها از اخذ نظرات غیر حرفه ای در موارد حرفه ای خودداری کنند.