02:37 | يكشنبه 14 ارديبهشت 1404
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

مدیریت منابع آب

پیش‌بینی وقوع پدیده اقلیمی ال‌نینو در سال ۲۰۱۹
پایگاه خبری راد: آخرین گزارش سازمان جهانی هواشناسی حاکی از احتمال ۷۵ تا ۸۰ درصدی وقوع پدیده اقلیمی ال‌نینو در ماه فوریه سال آینده میلادی است.
دشت‌ها وارد بحران کم‌آبی شدند
پایگاه خبری راد: در حال حاضر برداشت غیرمجاز آب از سفره‌های زیرزمینی ۴.۷ میلیارد مترمکعب است که موجب شده در سطح تمامی دشت‌ها با افت و کسری مخزن سفره‌های زیرزمینی روبه‌رو شویم؛ به گونه‌ای که به ندرت دشتی وجود دارد که با چنین شرایطی مواجه نباشد.
۱۰ میلیارد دلار خسارت سالانه ناشی از فرسایش خاک
پایگاه خبری راد: بر اساس اعلام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری متوسط فرسایش آبی سالانه ۱۶.۷ تن در هکتار و خسارت ناشی از فرسایش خاک بیش از ۱۰ میلیارد دلار در سال در کشور است.
ضرورت هماهنگی برنامه‏‌های توسعه استان یزد با توان اکولوژیکی آن
پایگاه خبری راد: معاون آب و آبفای وزیر نیرو اظهار کرد: اجماع تمام ذینفعان درمورد وضعیت موجود منابع و مصارف آب و بررسی سیر تحول آن در دهه ‌ های آینده ضروری است و باید برنامه‌های توسعه استان با توان اکولوژیکی آن هماهنگ شود.
ابراز تاسف رئیس سازمان محیط زیست از خروج «توتال» از پروژه پارس جنوبی
پایگاه خبری راد: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با روسای گروه دوستی مجالس ملی و سنای فرانسه از خروج شرکت توتال از پروژه پارس جنوبی و انتقال نیافتن تکنولوژی‌های نوین خودروسازی از جانب شرکت‌های فرانسوی برای کاهش مصرف سوخت و افزایش کیفیت خودروها اظهار تأسف کرد.
گذر از تنش آبی ممکن است؟
پایگاه خبری راد: وزارت نیرو برای گذر از چالش‌ها و تنش‌های آبی موجود در کشور برنامه‌های متعددی را در بخش‌های مختلف تا سال ۱۴۰۰ درنظر گرفته تا بتوان در آن سال میزان تنش آبی را به صفر رساند.
وضعیت زاینده‌رود قرمز شد
پایگاه خبری راد: چندین سال است که زاینده‌رود با چالش‌های آبی مواجه شده و تامین آب چند شهر و روستا را به مخاطره می‌اندازد. این شرایط تا جایی پیش رفته که طبق گفته‌های ‌مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، کل‌آورد در سد زاینده‌رود امسال تنها ۵۴۵ میلیون مترمکعب بود که این عدد نسبت به سال‌های گذشته بسیار پایین‌تر است و عملا یک رکورد را در این بخش پشت سر گذاشتیم.
سالانه چه میزان آب در ایران تبخیر می‌شود؟
پایگاه خبری راد: در سطح جهان سالانه ۶۰ درصد از بارش‌ها به طور متوسط تبخیر می‌شود که در کشور ما به دلیل شرایط اقلیمی این رقم به بیش از ۷۰ درصد می‌رسد، اما آنچه موضوع مهمی است تبخیر از مخازن سدها و دریاچه‌های مصنوعی است که این رقم در دنیا به طور متوسط پنج درصد و در ایران حدود شش درصد تخمین زده می‌شود.
‌ایران 11 سال است که در خشکسالی به سر می‌برد
پایگاه خبری راد: مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: ‌11 سال است که در خشکسالی به سر می بریم و سال گذشته با کاهش 50درصدی رواناب هابی سطح کشور مواجه بوده ایم.
ضرورت انتقال آب دریای عمان به شرق کشور
پایگاه خبری راد: استاندار خراسان رضوی گفت: خط انتقال آب دریای عمان به شرق پروژه‌ای راهبردی و ضروری است.
سدسازی راه چاره‌ی وزارت نیرو برای مقابله با سیلاب
پایگاه خبری راد: با آغاز پاییز و شروع بارش‌ها در روزهای اخیر، شاهد وقوع سیل در برخی از نقاط کشور بودیم که در این بین وزیر نیرو صراحتا اعلام کرده که کنترل این منابع، متکی به پروژه‌های مهار آب‌های سطحی است و در این زمینه بیش از ۱۰۰ پروژه سدسازی در دست اجرا قرار گرفته که این سدها پروژه‌های موثری برای مهار آب‌های سطحی و کنترل سیلاب خواهد بود.
 مدیریت مخازن آبی در کشور را شروع کرده‌ایم
پایگاه خبری راد: وزیر نیرو گفت: در پی تنش آبی ۴۵۰۰ مگاوات ظرفیت تولید برق و ۵۰ درصد انرژی کشور از دست رفت. در تهران حدود ۴۳ روز از فصل تابستان سال گذشته با دمای بالایی مواجه بود.
ضرورت وجود مدیریت علمی در کنترل شرایط آبی در کشور/٣٣٤ شهر تحت تنش آبی
پایگاه خبری راد:معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا کنترل بر ضرورت وجود مدیریت پیوسته و علمی در کنترل شرایط آبی در کشور تاکید کرد و گفت: امسال ٣٣٤ شهر تحت تنش آبی قرار دارند که به دلیل کاهش بارش‌ها، این رقم در سال گذشته ٢٨٤ شهر بود.
علت اصلی بحران آب در کشور چیست؟
پایگاه خبری راد: معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آبفا وزارت نیرو گفت: افزایش جمعیت و در نتیجه آن افزایش مصرف آب فراتر از الگوی مصرف بهینه، عامل بهره برداری بسیار بالاتر از آستانه تاب‌آوری منابع آب بوده، به طوری که مصارف آب از مرز بحرانی گذشته است.
۱۰۹ سد نیمه تمام داریم
پایگاه خبری راد: مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران درباره تعداد طرح‌های نیمه‌تمام گفت: در حال حاضر ۱۰۹ سد نیمه تمام در حال ساخت در کشور داریم که از این تعداد ۴۳ سد هدف شرب را به دنبال دارد و می‌بایست حداکثر تا پایان برنامه ششم وارد مدار بهره‌برداری شود.