12:58 | سه شنبه 24 تير 1404
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

تامین آب

بحران آب هنوز وجود دارد؟
نماد برتر- زمستان امسال وضعیت بارش‌ها مطلوب بود و حتی در برخی نقاط شاهد بارش برف نیز بودیم اما با این وجود همچنان در برخی استان‌ها میزان بارنگی‌ها منفی اعلام شده است.
تخریب سد، راه‌حل اروپا برای حفظ محیط‌زیست
نماد برتر- اروپا برای بازگرداندن اکوسیستم، طرح تخریب سدها را اجرا می‌کند.
تلاش می‌کنیم تا پایان این دولت 10 میلیون روستایی به آب سالم دسترسی داشته باشند
پایگاه خبری راد: وزیر نیرو گفت: تلاش می‌کنیم تا پایان دولت دوازدهم بیش از 10 میلیون نفر از روستاییان کشور به آب شرب سالم و پایدار دسترسی داشته باشند.
بارندگی‌ها پیامدهای خشکسالی ۱۱ ساله را جبران نکرد
پایگاه خبری راد: مدیریت مصرف، سرفصلی است که بازخوانی آن فقط مختص دوره‌های خشکسالی نبوده و با توجه به اقلیم ایران همواره باید رعایت شود. موضوعی که چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و مصرف آب کلان شهری هر ساله رو به افزایش است و بحران کم‌آبی آینده را تهدید می‌کند؛ به‌طوریکه پیش‌بینی‌ها حاکی است تا افق ۱۴۱۰ و با افزایش ۱۰۰ میلیونی جمعیت ایران، تامین آب شرب و بهداشتی سالم‌ به یک بحران جدی تبدیل خواهد شد.
مشکل آب بود یا گاندو؟!
پایگاه خبری راد: اینجا فاصله بیداد می‌کند، فاصله یک درخت تا درخت بعدی، فاصله یک روستا تا روستای همسایه، فاصله مردم تا ساده‌ترین امکانات زندگی، فاصله جان کودکان تا امنیت...
اختلاف نظر دو وزارتخانه بر سر مقدار آب مصرفی در بخش کشاورزی+توضیح کارشناسان
پایگاه خبری راد: در حالی که وزارت نیرو معتقد است میزان مصرف آب در بخش کشاورزی بیش از ۹۰ درصد بوده، وزارت جهاد کشاورزی ضمن تکذیب این آمار به مقایسه وضعیت یارانه‌ها در بخش کشاورزی در سایر کشورهای دنیا با ایران پرداخته و بر این باورند که کشاورزان ایرانی گران‌ترین آب دنیا را مصرف می‌کنند.
ریشه‌یابی اختلاف نظر دو وزارتخانه بر سر آب
پایگاه خبری راد: زمانی که از مصرف بالای آب در کشور صحبت می‌شود، همواره انگشت اتهام به سمت بخش کشاورزی رفته و بر این موضوع تاکید می‌شود که بیش از ۹۰ درصد آب در این حوزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. موضوعی که وزارت جهاد کشاورزی آن را نادرست می‌داند و بر این باور است که آمار و ارقام مطرح شده در این باره صحت ندارد.
سد لاسک؛ اعتراض یا فرافکنی؟
پایگاه خبری راد: به دنبال انتقاد رئیس شورای عالی جنگل‌ از سازمان حفاظت محیط زیست در مورد چگونگی صدور مجوز «ساخت سد لاسک» مدیر کل دفتر ارزیابی زیست‌محیطی سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه همه سدها مشمول ارزیابی زیست‌محیطی هستند، گفت: از سازمان جنگل‌ها در مورد سد لاسک در همه مراحل استعلام شده و این دستگاه به جز مخالفت بدوی، مخالفت جدی با ساخت سد لاسک نداشته و تنها خواستار پرداخت خسارت ۴۶ میلیارد تومانی ناشی از تخریب جنگل شده است.
تهدیدات سد «لاسک» برای تالاب انزلی
پایگاه خبری راد: به دنبال آغاز ساخت سد لاسک در استان گیلان و تلاش فعالان محیط زیست برای توقف اجرای این طرح، مدیر کل دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان محیط زیست آسیب‌های ناشی از سد لاسک را برای تالاب انزلی تشریح کرد و گفت: سدسازی مانع ورود سیلاب‌های بهاره به تالاب، انباشت رسوبات و در نتیجه کم‌عمق شدن آن می‌شود.
به نام سیل به کام سد؟
پایگاه خبری راد: برنده سیل‌های ویرانگر اخیر سدسازان بودند چرا که در فقدان عملیات گسترده آبخیزداری و مدیریت حوضه‌های آبخیز در مناطق مختلف کشور، سدها توانسته‌اند خودی نشان دهند تا از آن‌ها به عنوان یکی از راهکارهای اصلی کنترل سیل نامبرده شود. اما آیا واقعا سدسازی راهکار اصلی کنترل سیل و ذخیره آب در کشور است؟
فرسودگی شبکه‌های آبرسانی در استان بوشهر
پایگاه خبری راد: استاندار بوشهر در بازدید از روند نوسازی شبکه آبرسانی بوشهر اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائل مهم در استان بوشهر، بحث تامین آب است که طی سال‌های گذشته در این حوزه شاهد مشکلاتی در استان بوده‌ایم.
خطر استفاده 5000 بابلی از آب غیربهداشتی
پایگاه خبری راد: اگر چه اثرات بارش‌های شدید باران در کشور، خرابی‌هایی به بار آورد، اما آنچه پرجمعیت‌ترین شهرستان مازندران را بیش از خرابی‌ها متاثر کرد، اثرات پس از سیل در این شهرستان بود، به طوری که به گفته مسئولان با افزایش کدورت آب سدالبرز که تامین‌کننده یک‌سوم آب‌شرب بابل بود، تصفیه‌خانه موقت این شهرستان از کار افتاد.
افزایش خروجی آب از سد طالقان
پایگاه خبری راد: مدیر امور بهره برداری و نگهداری سد و نیروگاه طالقان گفت: با توجه به افزایش دبی ورودی سد طالقان و هماهنگی به عمل آمده با شرکت آب منطقه‌ای قزوین به منظور تغذیه مصنوعی دشت قزوین، میزان خروجی این سد از امروز افزایش می‌یابد.
اما و اگرها درباره نقش سدها در کنترل سیل‌های اخیر
پایگاه خبری راد: یک استاد مهندسی رودخانه و علوم و مهندسی آبخیز دانشگاه تهران با اشاره به اینکه سدها در کنترل و مهار سیل تنها نقش مسکن را دارند، گفت: تنها راهکار درمانی حکمرانی بر حوضه آبخیز است.
کشاورزی مازندران در معرض نابودی پس از سیل/ همچنان یک نفر مفقود است
پایگاه خبری راد: بیش از سه هفته از سیلاب مازندران می‌گذرد و تلاش نیروهای امدادی برای بازگشت زندگی مردم به روال عادی ادامه دارد، این در حالی است که همچنان گاز 300 خانه در حاشیه رودخانه تلار سوادکوه قطع و یک نفر پس از سیل نخست در میاندورود مفقود شد، در این میان، نکته بسیار مهم و حیاتی، خطر نابودی کشاورزی مازندران پس از سیل است.