10:35 | شنبه 1 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

کارشناس حوزه آب

چالش بحران آب در پایتخت
پایگاه خبری راد: اگرچه میزان بارش‌ها در فصل پاییز در پایتخت مناسب بوده اما هم‌چنان نگرانی‌هایی برای وضعیت منابع آبی تهران وجود دارد چراکه تنها یک‌سوم از سال آبی سپری شده و بارش برف است که می‌تواند سرنوشت منابع آبی پایتخت را مشخص کند.
 مصرف آب در ایران سرانه بالایی دارد
پایگاه خبری راد: به گفته یک کارشناس حوزه آب، بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی هم‌چون ایران باید ۷۰ لیتر در شبانه‌روز باشد، اما این در شرایطی است که اکنون در ایران حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه‌روز مصرف صورت می‌گیرد.
میزان آب صادراتی از ایران چقدر است؟
پایگاه خبری راد: یکی از موضوعات مورد توجه در حوزه آب، بحث آب مجازی است که چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و این در حالی است که طبق گفته‌های وزیر نیرو، در حال حاضر در ایران، واردات آب مجازی حدود ۴۰ میلیارد مترمکعب و صادرات آن، حدود هفت میلیارد مترمکعب تخمین زده می‌شود.
تدابیر مدیریتی در مورد حل مساله خشکسالی
پایگاه خبری راد: با توجه به بهبود وضعیت بارندگی‌ها در سال آبی جدید، می‌توانیم نسبت به حل مساله‌ی خشکسالی در ایران امید داشته باشیم، اما باید به این مساله نیز توجه کرد که راهکارهای مدیریتی نباید مورد غفلت واقع شوند.
تمام هزینه‌ها باید برای تامین آب باشد
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب گفت: با توجه به اهمیت و حیاتی بودن آب، لازم است تا دولت هزینه‌های غیر ضروری را کنار گذاشته و برای تامین آب که جنبه حیاتی دارد هزینه بیشتری کند.
از آبگیری تا تخلیه دریاچه مصنوعی تبریز
پایگاه خبری راد: ساخت و آبگیری «دریاچه مصنوعی تبریز» روی رودخانه آجی‌چای در روزهای گذشته حاشیه‌هایی زیادی را برای استان آذربایجان شرقی ایجاد کرد. این اقدام واکنش اعضای ستاد احیای دریاچه ارومیه، رئیس سازمان محیط زیست، تعدادی از نمایندگان مجلس و کارشناسان تالابی و حتی شهروندان مناطق مختلف کشور را برانگیخت و در نهایت منجر به تخلیه دریاچه مصنوعی و رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه شد. هرچند که درباره زمان رهاسازی آب نیز اختلاف نظرهایی وجود داشت.
قانون‌ های کلیدی حوزه آب کهنه و ناکارآمد است
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب گفت: با اینکه گسترش فزاینده بحران آب در مصارف چهارگانه (کشاورزی، صنعت، شهری و روستایی-محیط زیست)، برونداد قانون‌های ناکارآمد "توزیع عادلانه آب"، قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهری و قانون توسعه و بهینه‌سازی مصرف آب شهری و روستایی است، همچنان اصلاح قانون‌های یادشده در دستور کار کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبعی مجلس شورای اسلامی نیست.
کلان‌شهرها خالی از سکنه‏ می‌شوند؟
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب هشدار داد: اجرای پروژه‌های بزرگ شیرین‏‌سازی و انتقال آب از خلیج فارس، دریای عمان و خزر (مازندران) به مشهد، فارس، سمنان و بخش‌هایی از فلات مرکزی نه‌تنها به خالی‏ از سکنه‏ شدن بخش عمده‏‌ای از جمعیت کشور می‌انجامد بلکه اجرای این پروژه‌ها با جذب منابع مالی هنگفت، از اجرای راهکارهای مدیریت مصرف آب شهری (کاهش هدررفت، نصب تجهیزات کاهنده، جداسازی آب شرب از بهداشت و فضای سبز، تعرفه ‏ها، جریمه‏ ها، آموزش و فرهنگ‏ سازی) نیز جلوگیری می‏ کند و یک فرصت ارزشمند را در حوزه مدیریت آب شهری می‌سوزاند.
حیات آب نیازمند تغییر سیاست‌های فعلی
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب گفت: برای نجات کشور از وضعیت کنونی در حوزه آب لازم است که سیاست‌های فعلی تغییر یابد و به دنبال یک استراتژی کلان در راستای تزریق آب‌ها به منابع آب‌های زیرزمینی و اجرای الگوی کشت مناسب در کشور باشیم.
زیر و بم ایجاد وزارتخانه آب
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب گفت: درحالی که به تازگی طرح تشکیل وزارت آب، محیط زیست و منابع طبیعی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده، به اعتقاد من انجام این کار یک ایده خام غیرکارشناسی و شتاب‌زده و سطحی است.
صرفه‌جویی تنها کافی نیست!
یک کارشناس حوزه آب گفت: مساله آب تنها در صورتی حل می‌شود که موضوع صرفه‌جویی با در نظرگرفتن چندین پارامتر اجرایی شود در غیر این صورت نمی توان به بهبود شرایط امید داشت.
هست و نیست کلان‌شهرها را قربانی فروش آب نکنید
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب مختاری تاکید کرد: لازم است کاهش ۷۰ درصدی مصرف آب شهری و فضای سبز در دستور کار شرکت‌های آب و فاضلاب قرار گیرد، چراکه اگر جز این باشد، کلان‌شهرها خالی از سکنه می‌شوند و نباید همه هست و نیست ساکنان کلان‌شهرها، قربانی چند میلیارد تومان فروش سالانه آب و تاکید بر سیاست‌های سازه‌ای ناکارآمد شود.
صفحه قبل | صفحه بعد