پایگاه خبری راد: توتال غول نفتی فرانسوی نخستین شرکت غربی بود که در فضای پسابرجام با ایران قرارداد نفتی امضا کرد، بعد از خروج آمریکا از برجام با پشت سر گذاشتن فراز و نشیبهای بسیار بالاخره با فاز ۱۱ پارس جنوبی خداحافظی کرد و فصل توتال در پرونده توسعه این فاز به طور رسمی بسته شد. اما بسته شدن این پرونده به معنی توقف کار در این فاز نیست و درحال حاضر شرکت چینی CNPCI و شرکت ایرانی پتروپارس پشت درهای توسعه فاز ۱۱ آماده نشستهاند.
پایگاه خبری راد: وزیر نفت گفت: توتال به صورت رسمی قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را ترک کرده است.
پایگاه خبری راد: انتظار میرود با کنار رفتن توتال فرانسه که فعالیتهای خود در ایران را به دنبال اقدامات خصمانه آمریکا متوقف کرد، شرکت ملی نفت چین (CNPC) در پروژه پنج میلیارد دلاری برای توسعه بخش ایرانی بزرگترین ذخایر گازی جهان پیش بیافتد.
پایگاه خبری راد: بعد از اینکه آمریکا از برجام خارج شد تحریمهای نفتی علیه ایران را در دستور کار قرار داد که باعث شد برخی تعاملات نفتی ایران تحت تاثیر قرار بگیرد که شاید مهمترین آن خروج توتال از توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بود. بر این اساس طبق مفاد قرارداد اعلام شد شرکت ملی چین (CNPCI) جایگزین توتال خواهد شد و اگر این اتفاق رخ دهد سهم این شرکت چینی به ۸۰.۱ درصد میرسد.
با خروج آمریکا از برجام، شرکت فرانسوی توتال که رهبر کنسرسیومی متشکل از شرکت چینی CNPC و شرکت ایرانی پتروپارس در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بود، از این کنسرسیوم خارج شد و اکنون جایگزینی شرکت چینی CNPCI با توتال در این قرارداد قطعی شده است.
پایگاه خبری راد: زمزمههای توقف فعالیت توتال در فاز 11 پارس جنوبی که قرار بود طرح توسعه آن الگوی جلوگیری از افت فشار دیگر فازها باشد به گوش میرسد. این زمزمهها نگرانیها و ابهاماتی را درمورد طرح توسعه این فاز و الگو بودن آن برای سایر فازها ایجاد کرده است.
پایگاه خبری راد: هیچ چیز مانند سرنوشت صنعت نفت ایران روایتگر چالشها و فراز و فرودهای ناشی از تحولات سیاسی نیست؛ صنعتی که پرونده قطور آن پر از تغییر مسیر بوده و از زمان پیدایش آن تا کنون گاهی عوامل داخلی یا سیاستهای خارجی مانع به پایان رسیدن راهی شده اند که این صنعت در پیش گرفته بود.
پایگاه خبری راد: معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور مهندسی و توسعه با تاکید بر اینکه با خروج ترامپ از برجام کار در فاز ۱۱ پارس جنوبی متوقف نشده است، توضیحاتی را در مورد آخرین پروژههای نفتی کشور ارائه کرد.
پایگاه خبری راد: وعده امضای هفت قرارداد نفتی تا پایان شهریورماه درحالی از سوی مسئولان داده شد که قرار نیست طرف مذاکره شرکت های غربی باشند و چنانچه به مرحله اجرا برسند صنعت نفت ایران سال پر رونقی را تجربه خواهد کرد. طبق وعده داده شده، با یک حساب سرانگشتی مشخص میشود فرصت باقی مانده برای امضای این هفت قرارداد تنها سه ماه است و سوال اصلی اینجا است امضای هفت قرارداد مذکور پای کدام میادین می نشیند؟
خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریمهای جدید علیه ایران که مقدمه زمزمههای خروج اجباری توتال از فاز 11 پارس پایگاه خبری راد: جنوبی شده، فصل جدیدی برای برخی افراد در پرونده مخالفت بی چون و چرا با این شرکت غربی باز کرده است تا اینبار حق به جانبتر از گذشته پای مخالفت خود بایستند، غافل از اینکه در گرد و خاکی که خودشان برای توتال ایجاد کردهاند شرکتهای خارجی دیگر که تعامل نفتی خود با ایران را تعلیق کردند، گم شده اند؛ شرکت هایی که هرچند در ظاهر خود را دوست و رفیق ایران نشان دادهاند اما شاید چون غربی نیستند، رفتنشان باعث نشده اسمشان دهان به دهان مخالفان بچرخد.
پایگاه خبری راد: سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با تشریح شرایط سرمایهگذاری توتال در میدان نفتی پارس جنوبی بعد از خروج این شرکت از ایران به دلیل تحریمهای آمریکا، گفت که با خروج توتال، شرکت چینی CNPC و شرکت پترو پارس جایگزین میشود یعنی شرکت چینی سهام توتال را گرفته و مشترکا از طریق تامین منابع فاینانسی پروژه را با شرکت پترو پارس جلو میبرد.
پایگاه خبری راد: فرانسویها که برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پای میز مذاکره با ایران نشستند و زیر قرارداد را امضا کردند، اکنون با گذشت کمتر از یک سال و درحالی که حدود ۹۰ میلیون دلار در فاز ۱۱ هزینه کردهاند، روز گذشته در بیانیه ای اعلام کردند درصورتی پای این قرارداد می ایستند که شامل معافیت از تحریمها شوند.
پایگاه خبری راد: صنعت نفت ایران که در صدر لیست حوزههایی قرار داشت که تحریمهای سالهای گذشته به آن آسیب وارد کرده بود، اکنون نیز با خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریمهای مجدد علیه ایران احتمالا دوباره در نوک پیکان تحریمها قرار خواهد گرفت. البته مسئولان نفتی این حمله را بی ثمر دانستهاند ولی با این حال تحلیلگران پیش بینی کردند تا ماه نوامبر که تحریمها به اجرا در میآیند، حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز از صادرات نفت ایران به بازار جهانی کاهش یابد.
پایگاه خبری راد: مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت مهندسی و توسعه نفت از برداشت ١٠٥هزار بشکه نفت از دو میدان مشترک آذر و آزادگان جنوبی خبر داد.
پایگاه خبری راد: وزیر نفت با تاکید بر ضرورت جذب سرمایه در حوزههای نفتی گفت: کشوری که نیاز به سرمایهگذاری دارد، نباید در وضعی قرار بگیرد که فرار سرمایه رخ دهد. اگر این اتفاق بیفتد یعنی جریان برعکس شده است