با حذف ارز ترجیحی و واقعی شدن بهای تمام شده، شرکتهای بورسی نه تنها از دایره قیمتگذاری دستوری خارج می شوند بلکه میتوانند با افزایش حاشیه سود و بهای تمام شده واقعی، درآمدهای عملیاتی خود را بهبود بخشیده و آن را وارد چرخه اقتصادی شرکت کنند.
در حال حاضر بزرگترین بازیگر بازار بدهی، دولت است که از این بازار به عنوان ابزاری برای پرداخت مطالبات خود و به تعویق انداختن این مطالبات به سالهای آتی استفاده میکند.
موسسههای رتبه بندی اگر به اندازه کافی بزرگ بوده و اعتبار کافی داشته باشند، برای حفظ یک مشتری، رتبه نادرست به کسی نمیدهند.
بررسیها حاکی از آن است که پس از اوجگیری عرضه اولیه، شاخص به سرعت واکنش نشان میدهد و ضرر سهامداران را بیشتر میکند.
اوراق بدهی تأمین کننده بودجه لازم برای پیادهسازی طرحهای شرکتها و نهادها و روشی برای کاهش ریسک سرمایه گذاری و ایمن کردن پرتفوی سرمایهگذاران در بازار سرمایه است.
بازار بدون توجه به نرخ کالاهایی که شامل قیمتگذاری دستوری است راه خودش را میرود و خریداران اغلب ناگزیرند نیاز خود را به قیمت حتی بالاتر از نرخهای اعلامی تهیه کنند. بنابراین، رانتهای قیمتی ناشی از قیمتگذاری دستوری فقط به مجموعه گروهها و افراد محدود میرسد در حالیکه زیان قیمتگذاری عمدتاً به عموم مردم میرسد.
سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار از کوتاه شدن فرایند افزایش سرمایه شرکتها خبر داد.
در طرح مالیات بر عایدی سرمایه قرار است سرمایهها به جای خروج از مسیر تولید وارد عرصه تولید و اشتغال شده و دست دلالان از بازار کوتاه شود.
مسیر فراریان مالیاتی فقط از طریق شفافیتی که در بازار سرمایه وجود دارد ناهموار میشود.
ساختارهای اقتصادی کشور باید به گونهای باشد که سرمایههای خرد و کلان به سمت بازار تولید هدایت شوند و تحقق این امر هم نیازمند اعمال قوانین بازدارنده برای جلوگیری از سوءاستفاده از خلأهای قانونی و اجرای طرح مالیات بر سوداگری است.
فولاد خوزستان نیز مانند دیگر شرکتهای فولادی در این هفته فروشی را در بخش آهن اسفنجی، تختال را ثبت نکرد و تنها در بخش شمش بلوم ۵SP توانست درآمدزایی داشته باشد.
تاکنون استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی هیچ اثر مثبتی بر عملکرد شرکتها نداشته است و به نظر میرسد با حذف آن قدم مثبتی برای نابودی رانت و فساد برداشته میشود.
نقدینگی و تورم از مهمترین شاخصهای کلان هستند که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفتند و اقتصاددانان نیز رشد این دو شاخص را از معضلات اصلی اقتصادی میدانند. در شرایط تورمی، اقتصاددانان اغلب افزایش حجم نقدینگی را دلیل آن میدانند و در شرایط کنترل تورم هم راه حل را محدودسازی نقدینگی میدانند. در این یادداشت به راز و رمز افسارگسیختگی نقدینگی پرداخته شده است.
وزارت صمت برنامه تغییر تیراژ و نوع تولیدات صنعت خودرو را تا پایان سال جاری در دستور کار دارد همچنین برنامههای دیگری برای بهبود شرایط این صنعت تا سال 1401 و 1402 اجرایی میشود.
وجود برخی تحرکات برای اجرای سیاست قیمتگذاری دستوری در دولت سیزدهم بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان را نگران کرده است. در شرایطی که دولت سیزدهم با شعار مقابله با رانت و فساد وارد میدان عمل شده و رییس جمهور نیز بارها بر مشورت و تعامل با فعالان صنعت و کارشناسان به منظور اتخاذ تصمیمات مهم، تاکید داشته است اما بار دیگر اظهاراتی در مورد کنترل قیمت کالاها و حمایت از مردم به گوش میرسد. این روند حتی تابلوی بازار سهام را قرمز پوش کرد تا مشخص شود سهامداران نیز به خوبی با اثرات زیان بار قیمتگذاری بر فعالیت شرکتهای تولیدی آشنا هستند.