پیشبینیپذیری اقتصاد به سهامداران کمک میکند تا در خصوص سرمایهگذاری در بازار سهام و ورود یا خروج از آن تصمیم درست و منطقی بگیرند. این امر موجب کاهش ریسک سرمایهگذاری و همچنین کنترل و مدیریت عاقلانهتر بر سرمایهگذاری و در نتیجه، ثبات بیشتر در این بازار میشود.
با توجه به متفاوت بودن بازیگران دو بازار سهام و بازار بدهی و ظرفیت مجزایی که برای خرید اوراق دولتی توسط صندوقهای درآمد ثابت درنظر گرفته میشود، مرتبط دانستن فروش اوراق دولتی در بازار به روند این روزهای بازار سرمایه، تحلیل دقیق و درستی نیست.
قیمتهای کنونی سهام در بازارسرمایه، قیمتهای جذابی هستند و سازمان بورس با تمام قوای خود در تلاش است تا ابهامات بازار را کاهش دهد. این موضوع مهمترین محور سازمان بورس و دولت است.
در حال حاضر بازار از نظر قیمتی در شرایط مناسب و معقولی است و به نظر میرسد کلیت بازار و نه همه سهمها برای خرید مناسب باشند، به شرط اینکه با سیاستگذاری صحیح در بازار سرمایه اعتماد به خریداران برگردد.
هفته گذشته و برای نخستین بار شاهد فراهم شدن امکان خرید و فروش واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری تامین سرمایه نوین در سوپر اَپ «اسنپ» بودیم. اقدامی که در راستای فرهنگسازی و تسهیل سرمایهگذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه انجام شد و ورود به دوران جدیدی از سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری را رقم زد.
در حالی که بازار سرمایه بیش از یک سال است که روی خوشی و سبزی مداوم را به خود ندیده است اما گویا ورود تیم جدید مدیریتی در دولت، وزارت اقتصاد و سازمان بورس بوی خوشی را با خود به ارمغان آورده و حتی بازار سرمایه نیز متوجه این تغییر فضا و محیط شده است.
شاخص بورس تهران طی مدت اخیر پس از رشد ۴۰ تا ۴۵ درصدی، با اصلاح مواجه شده است؛ اگرچه تمامی مولفههای بنیادی حکایت از شرایط مطلوب بازار سرمایه دارد.
هیچ ریسکی از درون بازار سرمایه، تهدیدکننده آن نیست. تولید و فروش شرکتها در شهریور ماه و همچنین عملکرد معقول آنها طی ۶ ماهه نخست سال، همگی حکایت از سودآوری بازار طی نیمه دوم سال دارند.
در آخرین ماه تابستان منطقه 18 ، 13 و یک بیشترین رشد قیمت را نسبت به مرداد ماه داشتند
صندوقهای توسعه و تثبیت با سفارشگذاری بر خلاف موج هیجانی در بازار، به ایجاد تعادل و ثبات در بازار سرمایه کمک شایانی میکنند.
هدف از تاسیس صندوقهای تثبیت و توسعه، کمک به ثبات بازار از طریق تزریق منابع مالی به بازار سرمایه در مواقع بحرانی و نیز عرضه سهام در زمانی که صفهای تقاضا تشدید میشوند، است.
بررسیها حاکی از آن است که پس از اوجگیری عرضه اولیه، شاخص به سرعت واکنش نشان میدهد و ضرر سهامداران را بیشتر میکند.
براساس آخرین گزارش بانک مرکزی، نرخ بهره بانکی در یک هفته اخیر فقط معادل یک دهم درصد افزایش داشته است که با توجه به نرخ تورم موجود اتفاقی جدی و به اصطلاح «مردانه» نیست. محمد نوربخش کارشناس بازارهای پول و سرمایه با بیان این مطلب شایعه افزایش نرخ بهره بانکی را ادعایی بیاساس دانست.
معاملات بورس پس از ورود شاخص به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی، وارد مداری متعادل شده است و اصلاحهای ایجاد شده نباید برای سهامداران حاضر در این بازار نگران کننده باشد.