14:12 | جمعه 30 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

تنش آب

شهرهای دارای تنش آبی نصف می‌شوند
پایگاه خبری راد: معاون راهبردی و نظارت بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، گفت: با توجه به وضعیت بارندگی‌ها و بودجه در نظر گرفته شده برای گذر از تابستان سال ۱۳۹۸، پیش‌بینی ما این است که بتوانیم شهرهای دارای تنش آبی را تا ۵۰ درصد با ایجاد سامانه‌هایی کاهش دهیم.
جای خالی سند اصلاح الگوی مصرف در بخش آب
پایگاه خبری راد: مدیرعامل پیشین شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با وجودی که قرار بود در سال ۱۳۸۸ سند اصلاح الگوی مصرف آب تنظیم شود، اما تاکنون مطالعات وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در این حوزه به نتیجه نرسیده و این سند با گذشت حدود ۱۰ سال هنوز آماده نشده است.
هشداری از جنس آب
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه مدیریت منابع آبی، نسبت به وضعیت فعلی منابع آبی هشدار داد و گفت: در شرایط کنونی لازم است مسوولان وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و دولت، برنامه خود را در این حوزه ارائه دهند، چراکه دیگر نمی‌توان حرف‌های بی پایه و اساس زد و باید برنامه‌های اصولی در این بخش ارائه شود که مورد پذیرش کارشناسان آب باشد.
۷۶۰ روز تا نقطه آسایش منابع آبی
پایگاه خبری راد: مدیریت تنش آبی در سال ۱۴۰۰ بسیار پراهمیت است؛ چراکه بر اساس برنامه‌های وزارت نیرو نباید تا این سال هیچ شهری دارای تنش آبی باشد و به‌همین دلیل نیز بخش قابل توجهی از این مسئله در پنج برنامه مهم تدارک دیده شده است تا مشکل تنش آبی در شهرهای مختلف کاهش یابد.
تعرفه‌های جدید مشترکان پرمصرف در مراحل نهایی تصویب است
پایگاه خبری راد: وزیر نیرو با تاکید بر این‌که تعرفه‌های جدید مشترکان پرمصرف در مراحل نهایی تصویب قرار دارد، گفت: پیش از اعمال این تعرفه‌ها، آگاهی لازم با صدور قبض‌های مجازی به مشترکان پرمصرف داده خواهد شد که در جریان تعرفه‌های جدید در صورت ادامه مصرف دوره‌های پیشین خود قرار بگیرند.
الزام وزارت نیرو به تهیه سند آمایش آب تا ۳ ماه آینده
پایگاه خبری راد: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس الزام وزارت نیرو به تهیه سند آمایش آب کشور ظرف سه ماه آینده با محوریت تخصیص آب را به عنوان مهمترین تصمیم جلسه این کمیسیون درباره تنش‌های اخیر آبی در برخی از استان‌های کشور مطرح کرد.
بهبود وضعیت منابع آبی تهران
پایگاه خبری راد: مدیر دفتر تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه ای تهران گفت: از ابتدای سال آبی تا ۳۰ دی‌ماه، میزان بارندگی‌های استان تهران ۱۸۰ میلی‌متر ثبت شده که این میزان نسبت به متوسط بلندمدت که عددی معادل ۱۰۳ میلی‌متر بوده، ۷۳ درصد افزایش داشته است.
کنترل از راه‌ دور تاسیسات آبی در ۲۸۸ شهر
پایگاه خبری راد: معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، از پیاده‌سازی سامانه تله‌متری و کنترل از راه دور در تاسیسات ۲۸۸ شهر کشور خبر داد و گفت: مطالعه سیستم هوشمند با ایجاد یک موتور هیدرولیکی در شهر مشهد به‌عنوان پایلوت آغاز شده و به‌محض جمع‌بندی در دیگر نقاط کشور اجرایی خواهد شد.
چقدر آب برای تهرانی‌ها تولید می‌شود؟
پایگاه خبری راد: حدود یک میلیارد و ۳۵۰ هزار مترمکعب آب، برای جمعیت حدود ۱۴ میلیون نفری استان تهران، تولید می‌شود که از این میزان، بیش از ۷۰ درصد از منابع سطحی و سدها و بقیه از منابع زیرزمینی به‌دست می‌آید.
مصرف آب در ایران ۴۰ برابر میانگین جهانی است
پایگاه خبری راد: طبق اعلام مدیر عامل شرکت آبفای کشور میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. هم‌چنین بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی هم‌چون ایران باید ۷۰ لیتر در شبانه‌روز باشد، اما اکنون حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه‌روز مصرف می‌شود.
هشدار بحران آب!
پایگاه خبری راد: باوجودی‌که پاییز امسال شاهد افزایش بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته بوده ایم اما هم‌چنان وضعیت سدهای ایران تعریفی ندارد و هنوز در برخی از استان‌ها هم‌چون یزد، اردبیل و سیستان و بلوچستان با بارش‌هایی کمتر از حد نرمال مواجهیم.
چالش بحران آب در پایتخت
پایگاه خبری راد: اگرچه میزان بارش‌ها در فصل پاییز در پایتخت مناسب بوده اما هم‌چنان نگرانی‌هایی برای وضعیت منابع آبی تهران وجود دارد چراکه تنها یک‌سوم از سال آبی سپری شده و بارش برف است که می‌تواند سرنوشت منابع آبی پایتخت را مشخص کند.
 مصرف آب در ایران سرانه بالایی دارد
پایگاه خبری راد: به گفته یک کارشناس حوزه آب، بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی هم‌چون ایران باید ۷۰ لیتر در شبانه‌روز باشد، اما این در شرایطی است که اکنون در ایران حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه‌روز مصرف صورت می‌گیرد.
افزایش حجم بارش باران در سال 97
پایگاه خبری راد: حجم بارش‌های فصل پاییز ایران از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۷ (اول مهرماه) تاکنون به ۹۲.۱ میلی‌متر رسید. این در حالی است که یکی از مشکلات این حوزه طی سال‌های گذشته، وضعیت ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی بوده که با تداوم این بارش‌ها می‌توان امیدوار بود که در تابستان آینده از حداکثر ظرفیت این نیروگاه‌ها استفاده شود.
وضعیت منابع آبی در تابستان نامعلوم است
پایگاه خبری راد: با توجه به این‌که میزان بارش‌های فعلی تنها ۲۵ درصد کل بارش‌های کل سال آبی است نمی‌توان پیش‌بینی در مورد وضعیت منابع آبی تابستان نداشت، اما باید گفت که سناریوی تعریف شده برای بهبود شرایط هم‌چون سال گذشته تعریف شده است.