برچسب:
بازارهای جهانی نفت
پایگاه خبری راد: چند وقتی است که بحران سیاسی در ونزوئلا شدت گرفته و از آنجایی که این کشور یکی از اعضای اوپک است، این بحران روی بازار نفت تأثیر مستقیم دارد. در این سوی ماجرا ایران هم به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت با تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه آمریکا مواجه شده است و هنگامی که این دو اتفاق کنار یکدیگر قرار میگیرند بازار نفت را نگران میکنند.
پایگاه خبری راد: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی (IEA) اعلام کرد مجموع تولید نفت آمریکا در حدود سال ۲۰۲۵ با مجموع تولید روسیه و عربستان سعودی برابری خواهد کرد.
پایگاه خبری راد: دخالتهای ترامپ در بازار جهانی نفت طی شش ماه اخیر باعث شده این بازار که بعد از مدتها با تعهد کاهش تولید به تعادل رسیده بود، حرکتی ناموزون را آغاز کند و آسمان آن هر روز یک رنگ باشد.
پایگاه خبری راد: یازدهمین نشست کمیته نظارتی اوپک و غیراوپک که در ابوظبی برگزار شد، پایبندی تولیدکنندگان حاضر در توافقنامه کاهش عرضه نفت را ۱۰۴ درصد اعلام کرد و اکثر اعضای این سازمان موافقت خود را با کاهش میزان تولید برای به تعادل رساندن بازار و قیمتهای جهانی اعلام کردند.
پایگاه خبری راد: سرنوشت نفت ایران پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم، این بار با ارائه معافیت ازسوی آمریکا به چند مشتری، دستخوش تغییر شده است؛ تغییری که البته به باور کارشناسان هیچگاه موجب به صفر رساندن میزان صادرات نفت ایران نشده و نخواهد شد.
پایگاه خبری راد: بهنظر میرسد ایران بهعنوان سومین تولیدکننده بزرگ اوپک که با امضای برجام و افزایش تولید توانست دوباره جایگاهش را در بازارهای جهانی نفت به دست آورد، در دوره جدید تحریمها مصرتر از گذشته برای مقابله با تحریمهای نفتی پای مواضع خود ایستاده است؛ بهطوریکه رییس جمهور اعلام کرد حتی اگر آمریکا به هشت کشور معافیت نمیداد، ایران باز هم نفت خود را میفروخت.
پایگاه خبری راد: الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اعلام کرد دلیلی ندارد روسیه سطح تولید نفت خود را فریز کرده یا کاهش دهد.
پایگاه خبری راد: وزیر نفت گفت: کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک از نظر حقوقی صلاحیت تصمیمگیری درباره تعیین یا توزیع سهمیهها را ندارد و تنها نظارت و بررسی میکند و تصمیمها تنها در نشست وزیران نفت و انرژی اوپک و در حضور همه اعضا و با اجماع گرفته میشود.
پایگاه خبری راد: دومینوی آمریکا برای حذف کامل نفت ایران از بازارهای جهانی موفق نبود و مهرهها در ابتدای راه از حرکت ایستادند. زیرا از یک سو مشتریان بزرگ نفتی ایران از جمله چین در مقابل تصمیم آمریکا مقاومت کردند و از سوی دیگر کارشناسان بر این باورند که به دلیل افزایش تقاضا در بازارهای جهانی عرضه کنونی حتی با در نظر گرفتن عرضه ذخایر استراتژیک آمریکا نیاز بازار را پاسخ نمیدهد.
پایگاه خبری راد: حدود سه ماه تا آغاز تحریمهای نفتی ایران باقی مانده و شواهد حاکی از آن است آتش اعمال این تحریمها از سوی آمریکا در ابتدا دامن خودش را گرفته است.
پایگاه خبری راد: هرچند قرار است تحریمهای نفتی علیه ایران تا سه ماه دیگر آغاز شود اما کارشناسان بر این باورند شرایط نفت ایران مانند گذشته نخواهد شد، زیرا نه تنها مشتریان آسیایی مانند چین و هند زیر بار توقف واردات نفت از ایران نرفتهاند، بلکه کشورهای اروپایی هم چتر حمایت خود را روی ایران باز کردهاند. در این شرایط که به گفته یک کارشناس ارشد حوزه انرژی، زمینه برای حفظ بازار وجود دارد، رفتار نفتی ایران از اهمیت ویژهای برخوردار است.
پایگاه خبری راد: درحالی که حدود سه ماه تا بازگشت تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران باقی مانده، التهابات این اتفاق در بازارهای جهانی نفت کاملا مشهود است. زیرا چنانچه نفت ایران از بازارهای جهانی حذف شود، کشورهای تولید کننده نمیتوانند این خلا را جبران کنند و این موضوع باعث کمبود عرضه و در نتیجه افزایش قیمت جهانی نفت خواهد شد.
پایگاه خبری راد: نخستین گزینه ترامپ بعد از خروج آمریکا از برجام برای حذف نفت ایران از بازارهای جهانی، عربستان بود. ترامپ از عربستان خواست تولید خود را دو میلیون بشکه افزایش دهد تا کمبودهای احتمالی جبران شود. عربستان نیز در ظاهر به درخواست آمریکا چراغ سبز نشان داد اما خواسته خود را چراغ خاموش پیش برد.
پایگاه خبری راد: چندی پیش رئیس جمهوری، حسن روحانی، در سخنرانی خود در سوئیس گفت: «معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود». این یک تهدید تلویحی بود که در واکنش به ادعای آمریکاییها مبنی بر به صفر رساندن صارات نفت ایران مطرح شد. اما چطور ایران میتواند «ابرقدرت»های جهان را تهدید کند؟
پایگاه خبری راد: درحالی که آمریکا هنوز تحریمهای نفتی علیه ایران را اعمال نکرده است، اخباری مبنی بر اینکه ایران جایگاه خود را در بازارهای جهانی نفت از دست خواهد داد به گوش میرسد؛ اما کارشناسان نفتی بر این باورند که این اخبار در حد حدس و گمان و بیشتر شانتاژ خبری بوده و نمی توان به طور قطعی درمورد وضعیت صادرات نفت ایران اظهار نظر کرد.