22:09 | سه شنبه 24 تير 1404
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

ترسالی

تغییر اقلیم عامل خشکسالی‌ها و ترسالی‌های طولانی در کشور
نماد برتر- معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: موسسه تحقیقات آب باید به سمت تولید داده‌های صحیح و دقیق در زمینه آب و آب و فاضلاب حرکت کند.
خروج استان مرکزی از لیست استان‌های خشک
نماد برتر- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: از نظر نرم بارندگی استان مرکزی جزو استان های دارای ترسالی است و از دو سال گذشته از لیست استان های خشک خارج شده ایم.
طغیان بی سابقه آفات در جنگل‌های دست‌کاشت مناطق بیابانی ایران
نماد برتر- مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به طغیان گسترده آفات در جنگل‌های دست‌کاشت مناطق بیابانی ایران گفت: این طغیان گسترده که به سبب برخی عوامل اقلیمی و انسانی رخ داده، سابقه نداشته است.
فریب نخورید؛ بحران کمبود آب ادامه دارد
پایگاه خبری راد: بارندگی‌های امسال میانگین حجم ذخیره سدهای کشور را افزایش داد و تا ۸۲ درصد حجم مخازن را پر کرد اما بارندگی‌ها مشکل کمبود آب کلان شهرها را حل نکرده است. به همین دلیل باید گفت مدیریت مصرف آب تنها محدود به دوره خشکسالی و کم‌آبی نیست و حتی در بارش‌های مناسب نیز باید در مدیریت مصرف آب جدی بود. مصرف آب کلان شهری کشور هر ساله رو به افزایش است و بحران کم‌آبی آینده کشور را تهدید می‌کند.
بارندگی‌ها پیامدهای خشکسالی ۱۱ ساله را جبران نکرد
پایگاه خبری راد: مدیریت مصرف، سرفصلی است که بازخوانی آن فقط مختص دوره‌های خشکسالی نبوده و با توجه به اقلیم ایران همواره باید رعایت شود. موضوعی که چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و مصرف آب کلان شهری هر ساله رو به افزایش است و بحران کم‌آبی آینده را تهدید می‌کند؛ به‌طوریکه پیش‌بینی‌ها حاکی است تا افق ۱۴۱۰ و با افزایش ۱۰۰ میلیونی جمعیت ایران، تامین آب شرب و بهداشتی سالم‌ به یک بحران جدی تبدیل خواهد شد.
انجام مطالعه برای احداث ۱۰۰ سد
پایگاه خبری راد: معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان این‌که مطالعه برای احداث ۱۰۰ سد در حال انجام است، گفت: در حال حاضر ظرفیت مخازن سدها ۵۰ میلیارد مترمکعب است و هرچه سد جدید احداث شود، ظرفیت هم بالا می‌رود.
برای سال آینده آبی ترسالی پیش‌بینی نمی‌شود
پایگاه خبری راد: معاون آب و آبفای وزارت نیرو با تاکید بر این‌که برای اقلیم خشک کشور همواره باید برنامه‌ریزی داشته باشیم، گفت: با این‌که در حال حاضر وضعیت آب در ایران مناسب است، برای سال آینده آبی ترسالی پیش‌بینی نمی‌شود.
احتمال تغییر روند سدسازی در ایران
پایگاه خبری راد: عمر ۷۰ ساله سدسازی در ایران از ساخته شدن ۱۷۲ سد ملی در سطح ایران حکایت دارد که تقریباً بر اساس آب و هوا و طبق یک روال مشخص ساخته شده‌اند؛ اما به نظر می‌رسد بارندگی‌های اخیر و وقوع سیلاب در نقاط مختلف، نقشه راه سدسازی ایران را تغییر داده و مسئولان قصد دارند بعد از آن‌که به درک و دریافت دقیق‌تری از شرایط آبی کشور رسیدند، تغییرات لازم را اعمال کنند.
آخرین میزان حجم بارش‌ها اعلام شد
پایگاه خبری راد: روی دیگر سکه ترسالی که ایران امسال با آن مواجه شد، همچنان مهر خشکسالی خورده است؛ با این که ارتفاع کل ریزش‌های جوی از اول مهر تا ۱۷ خرداد سال آبی ۹۸-۹۷ بیش از ۳۲۹ میلیمتر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ۴۶ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۱۰۴ درصد افزایش نشان می‌دهد و حجم بارش در این مدت معادل ۵۴۲.۲۰۱ میلیارد مترمکعب اعلام شده که به اعتقاد کارشناسان نمی‌توان قطعا بیان کرد که وارد ترسالی شدیم و ممکن است سال‌های خشکی را پیش رو داشته باشیم.
افزایش ۱۰۹ درصدی بارش تجمعی در ایران
پایگاه خبری راد: براساس جدیدترین آمار ارائه شده از وضعیت بارندگی در ایران، بارش تجمعی کل کشور در سال آبی جاری ۳۲۱.۹ و در سال آبی گذشته ۱۵۴.۱ میلی‌متر بوده است. این آمار بیانگر این است که میزان بارش تجمعی در سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته حدود ۱۶۷.۸ میلی‌متر افزایش یافته است.
اجرای طرح تونل انتقال آب از سد کرج به تهران به کجا رسید؟
پایگاه خبری راد: اجرای طرح تونل انتقال آب از سد کرج به تهران از سال ۸۴ آغاز شده و هدف از اجرای آن، حذف مسیر رودخانه کرج از خروجی سد تا بیلقان که خطوط انتقال آب رودخانه کرج به تهران در آن قرار دارد، ذکر شده است؛ این تونل ۳۰ کیلومتر طول و حدود ۴ متر قطر دارد و طبق آخرین خبرهایی که از آن در دست است مراحل پایانی ساخت را نیز پشت سر گذاشته است.
تاثیر تغییر اقلیم بر تکثیر پروانه‌های تهران
پایگاه خبری راد: به دنبال هجوم پروانه‌ها به برخی شهرستان‌های تهران از جمله ورامین و قرچک، کارشناس حشرات سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه این پروانه‌ها هیچ خطری برای محیط زیست، کشاورزی و شهروندان ایجاد نمی‌کنند، افزایش بارش‌ها را دلیل افزایش ناگهانی جمعیت این گونه اعلام کرد.
قنات‌ها زنده می‌مانند؟
پایگاه خبری راد: مشاور ارشد مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست هرچند بصورت آزمایشی در یکسال مالی، بودجه‌ای معادل ایجاد یک سد را به احیا و مرمت کلیه قنوات کشور اختصاص دهند.
پروژه محوری یعنی تخریب مجدد مناطق سیل‌زده
پایگاه خبری راد: یک پژوهشگر اقتصاد توسعه با بیان این‌که در بازسازی مناطق سیل‌زده باید دقت کنیم که پروژه محوری بر برنامه‌ریزی و نهادسازی، تقدم پیدا نکند، گفت: بازسازی اگر طبق مدل‌های قبلی در دستورکار قرار بگیرد در واقع انهدام دوباره مناطق روستایی را به همراه خواهد داشت.
ایران هنوز تشنه آب است؟
پایگاه خبری راد: علی‌رغم بارش‌های مناسب شواهد نشان می‌دهد که ایران به دلیل وجود اقلیم خشک و نیمه خشک هنوز سیراب نشده و بحران آن همچنان وجود دارد؛ به همین دلیل باید موضوع مدیریت مصرف مورد توجه باشد.
صفحه قبل | صفحه بعد