14:15 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
تاثیر تغییر اقلیم بر تکثیر پروانه‌های تهران

1398/02/22 09:52

تاثیر تغییر اقلیم بر تکثیر پروانه‌های تهران

پایگاه خبری راد: به دنبال هجوم پروانه‌ها به برخی شهرستان‌های تهران از جمله ورامین و قرچک، کارشناس حشرات سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه این پروانه‌ها هیچ خطری برای محیط زیست، کشاورزی و شهروندان ایجاد نمی‌کنند، افزایش بارش‌ها را دلیل افزایش ناگهانی جمعیت این گونه اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری راد،  علیرضا نادری، با بیان اینکه پروانه‌هایی که در تعدادی از شهرهای اطراف استان تهران مشاهده شده گونه Vanessa cardui است و هیچ مشکلی برای محیط زیست و کشاورزی و شهر ایجاد نمی‌کند، گفت: این گونه پروانه فراوانی بالایی دارد و به جز آمریکای جنوبی در همه نقاط دنیا یافت می‌شود که به دلیل وقوع ترسالی و بارش‌های مناسب در هفته‌های گذشته یک موج از پروانه‌ها در تعدادی از استان‌ها از جمله تهران دیده شده‌اند.

وی با اشاره به تاثیر تغییرات اقلیمی بر افزایش جمعیت این پروانه‌ها تصریح کرد: این گونه پروانه (Vanessa cardui)، پروانه مناطق معتدله است و زمستان معتدل در افزایش جمعیت این گونه بسیار اثرگذار است بنابراین در مناطقی که زمستان برفی نباشد تعداد آن زیاد می‌شود که همین موضوع از نشانه‌های تغییر اقلیم است.

این کارشناس حشرات سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: دوره مهاجرت این پروانه‌ها کوتاه است، هرچند که گونه مهاجر تهران به حساب نمی‌آید بلکه بومی اطراف تهران است البته نه بومی انحصاری.

نادری با تاکید بر اینکه این پروانه هیچ آسیبی برای کشاورزی و محیط زیست ندارند، گفت: پروانه‌ها غذای پرندگان می‌شوند و همین هم باعث افزایش جمعیت پرنده‌ها می‌شود، همچنین حشرات شکارچی مثل مانتیس‌ها (راهبک)، بسیاری از سوسک‌ها، برخی از زنبورها و مگس‌ها از این گونه تغذیه می‌کنند.

وی با بیان اینکه این گونه پروانه از بیش از ۴۰ گونه گیاه تغذیه می‌کند، اظهارکرد: طول عمر این پروانه‌ها در حد یکی، دو ماه است البته اگر هوا خوب باشد و خیلی گرم نشود شاید حدود سه ماه دیگر شاهد ظهور یک موج دیگر از این پروانه‌ها باشیم.