به گزارش پایگاه خبری راد، براساس گزارشی که در وب سایت آژانس مبتنی بر داده مرکل در سال ۲۰۱۷ منتشر شده است، از شش کشوری که از ارزانترین نرخ اینترنت در جهان برخوردار هستند، نام برده شده و به کاربران اینترنتی معرفی شدهاند. طبق آمار بدست آمده توسط این آژانس، اوکراین که در شرق اروپا واقع شده است، در صدر این رتبه بندی قرار گرفته است.
در ادامه به معرفی شش کشور دارای اینترنت ارزان در نیمه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی می پردازیم:
۱. اوکراین : این کشور که یکی از بزرگترین کشورهای شرق اروپاست، دارای بیشترین جمعیت کاربران اینترنتی است. بهای هر ۱۰ مگابیت اینترنت در اوکراین معادل ۳.۲۳ دلار است. این کشور طبق رتبه بندی های صورت گرفته اخیر، دارای کمترین نرخ و تعرفه اینترنت در میان کشورهای جهان بوده و به کشور "ارزان ترین اینترنت جهان" لقب گرفته است.
۲. ونزوئلا : این کشور که در آمریکای لاتین واقع شده است، اخیرا تحت تاثیر تحریم های اقتصادی بین المللی با مشکلات بسیاری بخصوص در بخش مسائل مالی و اقتصادی دست و پنجه نرم می کند. اما یکی از مزیت های زندگی برای مردم این کشور، اینترنت بسیار ارزان آن است به گونه ای که آنها برای هر ۱۰ مگابیت در ماه، تنها کافیست ۳.۹۴ دلار بپردازند.
۳. روسیه : شاید تعجب کنید که این کشور بزرگ و قدرتمند در شرق اروپا، هم جز کشورهایی است که دسترسی به اینترنت ارزان را برای کاربرانش محیا و فراهم کرده است. البته همانطور که می دانیم روسیه همواره به محدود کردن و فیلترینگ بسیاری از وب سایت ها و صفحات مجازی در اینترنت مشهور و معروف بوده است بنابراین نباید قیمت و تعرفه اینترنت آن هم بالا باشد. در این کشور تعرفه هر ۱۰ مگابیت اینترنت در ماه ، ۶.۳۵ دلار است.
۴. رومانی : این کشور با وجود اینکه طرفداران و توسعه دهندگان بسیاری را در خود جای داده، اما باز هم در میان شش کشور ارائه دهنده اینترنت ارزان جای گرفته است. در کشور رومانی ، قیمت هر ۱۰ مگابیت اینترنت در طول یک ماه، ۷.۳۶ دلار است.
۵. بلغارستان : کاربران بلغاری برای خرید ۱۰ مگابیت در ماه باید تنها ۸.۳۸ دلار بپردازند که البته این امر به این علت است که اینترنت و تکنولوژی در این کشور به اندازه سایر کشورهای اروپایی، پر طرفدار و داغ نیست و مدتهاست خبر خاصی از پیشرفت فناوری اینترنت و شبکه از این کشور شنیده نشده است.
۶. بلاروس : در کشور بلاروس، کاربران برای خرید ۱۰ مگابیت در ماه کافیست تنها ۹.۴۰ دلار بپردازند که این نرخ در مقایسه با دولت های غرب اروپا و همچنین ایالات متحده آمریکا بسیار پایین است.
با نگاه مختصری به اسامی این کشورها، می توان براحتی دریافت که بیشتر این کشورها، بجز ونزوئلا که در آمریکای لاتین قرار دارد، در شرق اروپا واقع شده اند. البته بر همگان معلوم و مشخص است که دولت های شرق اروپا اهمیت چندانی برای حفظ امنیت و حریم شخصی کاربران در فضای اینترنتی و مجازی قائل نیستند اما به هرحال، قیمت اینترنت در این گونه کشورها به گونه ایست که اغلب مردم براحتی قادر خواهند بود از امکانات و مزایای اینترنت ارزان استفاده کنند.
البته هرکجا صحبت از مقایسه قیمت و گران بودن یا ارزان بودن محصولات یا خدماتی در میان باشد، باید این نکته را به خاطر داشته باشیم که ارزان بودن اینترنت در یک کشور همواره در مقایسه با قیمت همان حجم از اینترنت در کشورهای دیگر بیان می شود و این بدین معناست که ممکن است قیمت آن برای مردم کشوری با میزان درآمد بالا بسیار ارزان باشد؛ نه کشوری که در آن میزان درآمد مردم نیز به مراتب کمتر است.