16:13 | پنجشنبه 1 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
تولید پژو 205 در ایران

1400/05/12 13:13

نیم قرن با اقتصاد ایران در 12 مرداد

تولید پژو 205 در ایران

سرخط خبری روزنامه در 12 مرداد در 5 برش بررسی شده است. در این روز روزنامه از توافق گازی ایران و روسیه نوشته اند تا عرضه پیکان یک میلیون تومانی و البته وعده تولید یک خودرو جدید

به گزارش نماد برتر، ماشین زمان روزانه به بررسی سرخط خبرهای اقتصادی ایران در 5 برشی تاریخی می کند.این بخش از سال 1350 شروع شده بود و تا 1390 بررسی شد. در واقع سال 1350 مبنا قرار داده شد و اتفاقات روز بر همین مبنا اما در ابتدای هر دهه ردیابی شد.پس از اتمام این دوره وقایع از سال 1351 شروع شد و به همین ترتیب ادامه دارد. در روز 12 مرداد این برش تاریخ از همین نقطه در سال 1351 شروع می شود و هر ده سال یک بار  وقایع این روز بررسی می شود.


12 مرداد 1351


شوروی از ایران گاز بیشتر می‌خواهد


دومین دور مذاکرات رسمی چهارمین اجلاسیه کمیسیون دائمی همکاری‌های اقتصادی ایران و شوروی در مسکو ادامه یافت و اعضای هیات‌های نمایندگی دو کشور مسائل مطروح در این اجلاس را مورد بررسی قرار دادند.


این اجلاسیه دیروز با حضور آقایان هوشنگ انصاری وزیر اقتصاد ایران و اسکاچکف وزیر بازرگانی خارجی شوروی گشایش یافت.


اسکاچکف از توسعه موفقیت‌آمیز همکاری‌های دو کشور طی سال‌های اخیر یاد کرد و افزود: طی پنج سال اخیر تاسیسات صنعتی نظیر لوله گاز سراسری ایران که گاز را به شوروی می‌رساند با تشریک مساعی دو کشور احداث و کارخانه ذوب آهن اصفهان ساخته شده است.


وی ادامه داد: طی پنج سال گذشته میزان مبادلات و گردش کالا بین دو کشور بیش از پنج برابر شده و در سال قبل به 230 میلیون دلار رسیده است. ولی این حد نهایی نیست و حجم مبادلات بازرگانی دو کشور در سال‌های آینده می‌تواند به میزان قابل‌توجهی افزایش یابد. شوروی به تحویل گاز بیشتری از ایران علاقه‌مند است.


12 مرداد 1361


واردات طلا با پرداخت عوارض گمرکی


روابط عمومی گمرک ایران اعلام کرد، براساس تصویب نامه هیات‌وزیران کلیه مسافرانی که از کشور خارج و یا به کشور وارد می‌شوند می‌تواند به مقدار معینی طلا و زیورآلات وارد یا خارج کنند.


براساس این مصوبه، ورود زیورآلات شخصی همراه مسافر از قبیل گردن‌بند، انگشتری و ساعت تا مبلغ پنج میلیون ریال برابر با 500 هزار تومان مجاز است و ورود مازاد بر آن منوط به اجاره بانک مرکزی ایران است.


ورود طلای خام تا یک کیلوگرم با پرداخت حقوق و عوارض گمرکی مجاز است. ورود مازاد بر آن منوط به اجازه بانک مرکزی ایران است.


خروج زیورآلات همراه مسافر تا چهارصد هزار ریال مساوی با 40 هزار تومان مجاز است و مازاد بر آن تا یک میلیون ریال مساوی صد هزار تومان در گذرنامه مسافر درج می‌شود و مسافر باید آن را به ایران برگرداند.


هرگاه مسافر آنچه را که در گذرنامه وی درج شده به کشور برنگرداند، در سفر بعدی هیچ‌گونه زیورآلات نمی‌تواند همراه داشته باشد.


12 مرداد 1371


تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر به صدور مجوز دولت آلمان بستگی دارد


تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر توسط شرکت زیمنس بستگی به صدور مجوز از سوی دولت آلمان دارد.


«فون پیرر» مدیرعامل و رئیس هیات‌مدیره شرکت «زیمنس» گفت: مساله نیروگاه بوشهر داستان تاسف‌آوری است که علاوه‌بر ناراحتی ایرانیان کارکنان شرکت «زیمنس» را نیز متاثر کرده است.


پیرر افزود که شخصا این موضوع را پیگیری خواهد کرد، اما شرکت زیمنس در شرایط بدی قرار گرفته است.


وی تاکید کرد که تا این تاریخ تصور نمی‌کند کسی قطعا بتواند بگوید که زیمنس به تعهداتش عمل نکرده و آنچه که در زمینه نیروگاه بوشهر مساله‌ساز است، خارج از حیطه قدرت، فعالیت‌ها و مسوولیت‌های شرکت زیمنس است.


مدیرعامل زیمنس یادآور شد: عدم تکمیل پروژه نیروگاه اتمی بوشهر نباید مانعی برای تداوم همکاری‌های دوجانبه باشد و افزود: مناسبات بین ایران و آلمان حتی در زمان جنگ نیز بسیار مناسب بود.


پیکان با قیمت یک میلیون تومان عرضه می‌شود


اتوبوس جدید شهری مدل 355 ایران‌خودرو با ظرفیت 100 مسافر به‌زودی وارد ناوگان حمل‌و‌نقل بین شهری کشور می‌شود و این کارخانه روزانه قادر است سه دستگاه از این نوع اتوبوس را تولید کند.


مدیرعامل ایران‌خودرو گفت: امسال ایران‌خودرو با تولید 40 هزار دستگاه اتومبیل پژو و پیکان، پنج هزار دستگاه مینی‌بوس و 3500 دستگاه اتوبوس، هفتاد درصد نیاز ناوگان حمل‌و‌نقل زمینی کشور را تامین می‌کنند.


مهندس تهرانی‌نژاد افزود: با سرمایه‌گذاری مشترک کارخانه‌های پژو فرانسه و ایران‌خودرو یک شرکت برای تولید اتومبیل پژو 205 در ایران تاسیس می‌شود.


وی ادامه داد: پارسال با صدور 500 دستگاه پژو 600 دستگاه مینی‌بوس و اتوبوس به کشورهای عربی و آفریقایی بیش از 35 میلیون دلار ارز عاید کشور شد.


پیش‌بینی می‌شود این رقم امسال به 40 میلیون دلار برسد.


وی گفت: از مهرماه امسال پیکان مدل 1600 (تالبوت سابق) به ارزش هر دستگاه 10 میلیون ریال (یک میلیون تومان) به بازار عرضه می‌شود که باعث کاهش بیش از 40 درصد قیمت خودرو در ایران خواهد شد.


وی افزود: 80 واحد تولیدی و صنعتی کشور در ساخت قطعات پیکان 1600 با ایران‌خودرو همکاری دارند و در حال حاضر 90 درصد قطعات این خودرو در داخل کشور ساخته می‌شود.


عملیات اجرایی منطقه آزاد تجاری سیرجان به‌زودی آغاز می‌شود


فعالیت‌های تجاری منطقه آزاد و حراست‌ شده سیرجان سال آینده آغاز می‌شود.


مهندس مرعشی، استاندار کرمان اظهار کرد: ایجاد این منطقه در تبصره ماده 20 قانون برنامه پنج‌ساله اول توسعه کشور پیش‌بینی شده و ما در دیدار خود با رئیس‌جمهوری و سایر مسوولان، اهمیت و نقش ویژه سیرجان از نظر آب‌و‌هوا و وضع ترانزیتی آن را به منظور نگهداری و مواد اولیه یادآور شدیم و لذا عملیات اجرایی منطقه حراست‌شده گمرکی سیرجان به‌زودی آغاز می‌شود.


وی اضافه کرد: با ایجاد این منطقه ویژه و تاسیسات مکمل خدماتی-بازرگانی و با استفاده از تسهیلات و امکانات گسترده و بالقوه منطقه و ازسوی دیگر با توجه به جاذبه‌های گسترده‌ای نظیر ایجاد مکانیسم‌های سریع ترخیص کالا پیش‌بینی می‌شود، سیرجان تا 5 سال دیگر به یکی از بزرگ‌ترین کانون‌های بازرگانی ایران و رقیبی برای مناطق مشابه در جنوب خلیج فارس تبدیل شود.


12 مرداد 1381


شرکت‌های «مادر تخصصی» در تدوین اساسنامه تعلل می‌کنند


مدیرکل دفتر هماهنگی شرکت‌ها و خصوصی‌سازی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور گفت: از میان 88 شرکت مادر تخصصی که تاکنون به تصویب هیات‌وزیران رسیده، تاکنون فقط نزدیک 10 شرکت اساسنامه پیشنهادی خود را به این سازمان ارائه کرده‌اند.


طبق ماده 4 قانون سوم برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور به‌منظور ساماندهی و استفاده مطلوب از امکانات شرکت‌های دولتی دولت موظف به تشکیل شرکت‌های مادر تخصصی است.


در جهت اجرای این ماده قانونی، اولین گروه از شرکت‌های مادر تخصصی به تعداد 53 شرکت در مردادماه سال گذشته به تصویب هیات‌وزیران رسید و این شرکت‌ها از زمان تشکیل سه ماه برای تدوین و ارائه اساسنامه خود مهلت داشتند.


دومین گروه شرکت‌های مادرتخصصی نیز به تعداد 35 شرکت در فروردین‌ماه سال‌جاری به تصویب هیات وزیران رسید، اما از مجموع 88 شرکت مادر تخصصی پس از گذشت یک سال از تشکیل گروه اول و 4 ماه از تشکیل گروه دوم فقط 10 شرکت اقدام به تدوین و ارائه اساسنامه کرده‌اند.


12 مرداد 1391


صرفه‌جویی 5 میلیارد دلاری از محل ارز مسافرتی


رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه حجم ارز مسافرتی مورد نیاز کشور در سال حدود 6.5 تا 7 میلیارد دلار است، گفت: با اختصاص ارز مسافرتی تنها به عتبات عالیات، 5 میلیارد دلار در مصارف ارزی صرفه‌جویی می‌شود.


بهمنی اظهار کرد: حجم ارز مسافرتی موردنیاز کشور در سال حدود 6.5 تا 7 میلیارد دلار است که از این میزان بالغ‌بر 70 درصد به مسافران غیر از عتبات عالیات و حج اختصاص پیدا می‌کرد که با حذف این دسته از مسافران از دایره دریافت‌کنندگان ارز دولتی، مصرف ارز مسافرتی به حدود یک میلیارد و 500 میلیون تا 2 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.


رئیس‌کل بانک مرکزی افزود: برای مدیریت هرچه بهتر بازار ارز و تامین نیازهای کشور از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنیم که تهاتر کالایی یکی از این روش‌ها است البته نه در سطح گسترده بلکه موردی و بنا به شرایط.