به گزارش خبرنگار پایگاه خبری راد، داریوش محمودی، دبیر انجمن صنفی روغن نباتی با ارزیابی از وضعیت قیمت روغن در بازار گفت: سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده با بررسی دفاتر صنعتی و اطلاعات مالی که از شرکتهای تولیدی به دست میآورد نظر به افزایش قیمت 6درصدی روغن مایع و 10درصدی روغن نباتی را داد اما به دلیل ملاحظات فراوان این تصمیم در شورای تنظیم بازار لغو شد.
وی ادامه داد: این سازمان توانایی اعمال تغییر قیمت تا سقف 10درصد روی کالاهای اساسی را دارد ولی اگر این رقم افزایش یابد، موضوع افزایش نرخ کالاهای اساسی به ستاد تنظیم بازار محول میشود که شاید دلیل ممانعت از افزایش نرخ روغن، فرارسیدن ماه محرم باشد.
محمودی با اشاره به اینکه صنعت روغن، وابسته به تأمین مواد اولیه خود از خارج است، تأکید کرد: مشکلات نرخ ارز مرجع که از سال گذشته برای واردکنندگان مواد اولیه پیش آمد و همچنین پدیدههای جهانی مانند طوفان رخداده در آمریکا، بورس جهانی را با تلاطم روبهرو کرده و نمیتوان با چنین موضوعاتی فل بداهه برخورد کرد.
این فعال اقتصادی افزود: تولیدکنندگان هزینه فراوانی را در شرایط رکودی متحمل میشوند و مسئولین تصمیمگیر نیز باید برای امنیت فضای کسبوکار تولیدکنندگان نهایت همکاری را داشته باشند.
دبیر انجمن صنفی روغن نباتی با اشاره به اینکه دولت باید متناسب با شرایط، اجازه افزایش قیمتها را در بازار بدهد، اظهار کرد: شرایط کسبوکار و تأمین مواد اولیه صنایعی همچون روغن، دستخوش تغییرات عمدهای شد بنابراین نباید دولت به بهانههای مختلف نظیر نوروز، ماه رمضان، انتخابات و ... از افزایش نرخی که تحت تاثیر نرخ جهانی افزایش پیداکرده، جلوگیری کند.
وی همچنین در پایان به این نکته نیز اشاره کرد تولیدکنندگان خرد هم به این سطح افزایشها انتقاد داشتند، خاطرنشان کرد: انجمن صنفی که شامل کارخانههای تولیدی بزرگ هست، به دنبال افزایش نرخ تحت نظر کارشناسی سازمان حمایت بود اما شاید دلیل رد این پیشنهاد از سوی ستاد تنظیم بازار، برداشت اشتباهی بود که از طریق این تولیدکنندگان نسبت به اولویت ساماندهی بازار و سپس افزایش قیمتها به وجود آمد وگرنه بدون افزایش قیمت در برهه فعلی، چرخ واحدهای بزرگ تولیدی نمیچرخد.
احمد کریمی