14:32 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
تاثیر یک رکود بر بازار «کسرام»

1400/01/31 13:26

چه خبر از نمادهای بورسی:

تاثیر یک رکود بر بازار «کسرام»

نماد برتر - نگاهی به رکود پیش‌آمده در معاملات مسکن کشور در سال گذشته و همچنین عملکرد ضعیف و قابل پیش‌بینی این شرکت در سال مالی ۱۳۹۹ و سال جاری از اصلی‌ترین دلایل زیان مجدد پارس سرام در سال گذشته بوده است.

به گزارش نماد برتر، در شرایطی که قیمت هر سهم "کسرام" در اوج قیمتی خود در مرداد ماه به بیش از ۱۸.۰۰۰ تومان و ارزش‌هایی بیش از ۱.۰۰۰ میلیارد تومان را برای این شرکت به ثبت رسانده بود، سهامداران می‌بایست به این روز‌ها و صف فروش‌های چند ماهه این نماد هم فکر می‌کردند.


داستان شرکت تولیدکننده سنگ‌های توالت که با تحقق زیانی ۵۶ میلیارد ریالی در ۶ماهه نخست سال مالی ۱۴۰۰ این روز‌ها در ارزش‌های بیش از ۸.۱۷۳ میلیارد ریالی هیچ تقاضایی برای سرمایه‌گذاری ندارد و احتمالا با داستان طنزآلود این روز‌های بورس تا ماه‌های آتی هم هیچ تقاضایی نخواهد داشت.


ظاهرا عده‌ای از سهامداران عادت به عبرت گرفتن از ورود به سهام شرکت‌های بی‌کیفیت ندارند و ترجیح می‌دهند دفعاتی دیگر با زیان‌های سنگین مواجه شوند. چگونه ممکن است ارزش سهام شرکتی با تنها ۲۵ میلیارد تومان فروش و زیان خالصی ۵.۶ میلیارد تومانی به بیش از ۱.۰۰۰ میلیارد تومان برسد؟


نگاهی به رکود پیش‌آمده در معاملات مسکن کشور در سال گذشته و همچنین عملکرد ضعیف و قابل پیش‌بینی این شرکت در سال مالی ۱۳۹۹ و سال جاری از اصلی‌ترین دلایل زیان مجدد پارس سرام در سال گذشته بوده است.


ظاهرا تنها محصول سودده، توالت‌های تولیدی شرکت بوده و انواع روشویی و پایه‌های فروخته شده شرکت به طرز عجیب و قابل توجهی زیانده هستند که در مجموع منجر به زیان ناخالص ۳۵.۸۴۱ میلیون ریالی شده است.


در نهایت عدم رشد معقول درآمد‌های عملیاتی آن هم در سال تورمی ۱۳۹۹ و افزایش چشمگیر بهای تمام‌شده کالای فروخته شده منجر به تحقق و شناسایی زیانی ۵۶ میلیارد ریالی و ۵۸ ریالی به ازای هر سهم شده که این موضوع زیان‌انباشته‌ای ۱۷۷ میلیارد ریالی را برای سهامداران این شرکت به ارمغان آورده است.