03:05 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
انتظار سرمایه‌گذاران برای ثبات در قیمت دلار / محرک‌های بازار کدامند؟

1399/10/24 18:32

مدیرعامل «کارگزاری آینده‌نگر خوارزمی» تصریح کرد:

انتظار سرمایه‌گذاران برای ثبات در قیمت دلار / محرک‌های بازار کدامند؟

نماد برتر- به گفته حسن قاسمی، اگر چشم‌انداز کوتاه مدتی از قیمت دلار برای بازارسرمایه مشخص شود و همچنین موضوع بودجه دولت تعیین و تکلیف شود، محرک‌های لازم برای حرکت بازار فراهم خواهد شد؛ زیرا ممکن است دولت برای تامین بودجه خود مجبور شود از بانک مرکزی استقراض کند، یا به فروش دارایی‌های خود مانند سهام بپردازد. بنابراین، برآوردی که از میزان بودجه دولت و روش تامین آن خواهیم داشت بر روی بازار سهام تاثیر میگذارد.

به گزارش نماد برتر- مدیرعامل «کارگزاری آینده‌نگر خوارزمی» ، ضمن جذاب بودن قیمت سهام به دلایل ریزش قیمت ها در روزهای فعلی بازار اشاره کرد و گفت: یکی از این دلایل مشخص نبودن نرخ برابری دلار است، زیرا اکثر صنایع بورسی محصولات خود را بر اساس دلار می‌فروشند؛ همچنین بسیاری از کالاهایی که در داخل فروخته می‌شود نیز با دلار به فروش می روند.  


 


وی تصریح کرد: ارزندگی کنونی قیمت سهام با دلار حدود ۲۵ هزار تومان سنجیده می‌شود، بنابراین اگر قیمت دلار کاهش پیدا کند، ارزش‌گذاری در این خصوص دستخوش تغییراتی خواهد شد، بنابراین تا رسیدن ثبات نسبی در قیمت دلار به نظر می‌رسد بازارسرمایه نیز با حرکت خاصی رو به رو نباشد.


 


حسن قاسمی اضافه کرد: این انتظار وجود دارد که با مستقر شدن دولت جدید امریکا تعاملاتی با کشور ما انجام شود و شاهد افت بیشتری در قیمت دلار باشیم. به نظر من احتمال وقوع چنین اتفاقی در کوتاه مدت وجود دارد، هرچند که در بلند مدت و با توجه به کسری بودجه دولت، به نظر می‌رسد نرخ برابری دلار روند صعودی داشته باشد. بنابراین تا تثبیت نرخ دلار به طور نسبی نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که باقی بازارها از جمله بازار سرمایه، حرکت جدی و صعودی شارپی داشته باشند.   


 


تصمیمات لحظه‌ای نهادها و ایجاد نااطمینانی در بازار



 


این کارشناس بازارسرمایه ادامه داد: در این میان، برخی مسایل هم به بودجه دولت باز می‌گردد، به این معنی که باید ببینیم بودجه دولت به عنوان یک موتور مهم محرک اقتصادی در سطح تقاضا تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین تعیین وضعیت بودجه نیز برای حرکت بازار عامل مهمی است؛ ضمن اینکه تصمیمات لحظه‌ای در نهادهای دیگر مانند وزارت صمت سبب می‌شود تا اطمینان سرمایه‌گذاری در بازارسهام دور می‌کند، زیرا سرمایه‌گذار ترجیح می دهد به بازاری که چنین اتفاقاتی در آن کمتر وجود دارد، وارد شود.


 


وی در پاسخ به این پرسش که با پایان دوره ترامپ و خروج او از کاخ سفید، نخستین نشانه های کاهش ریسک عمومی در فضای داخلی اقتصاد ایران و گشایش‌های ارزی از چه زمانی آشکار خواهد شد، گفت: به نظر می‌رسد با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، مقداری ریسک های سیستماتیک کشور کاهش پیدا کند، هرچند که مشخص نیست  حضور دولت بایدن در بهبود فضای سیاسی و اقتصادی کشور تاثیرگذار خواهد بود.


 


قاسمی خاطرنشان کرد: بنابراین سرمایه‌گذار سعی می کند کمترین ریسک را در چنین شرایطی متحمل شود. براین اساس، باید منتظر استقرار دولت جدید امریکا باشیم تا وضعیت گشایش های احتمالی و متعاقب آن تغییر روند در بازارسرمایه، را ارزیابی کنیم.