02:29 | جمعه 30 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
رفع مشکل کم آبی سمنان با تکمیل مطالعات آب‌های کارستی استان

1399/08/24 11:56

رفع مشکل کم آبی سمنان با تکمیل مطالعات آب‌های کارستی استان

نماد برتر- رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با تاکید بر اینکه رخ فرونشست در دشت‌های سمنان بالا است، گفت: استان سمنان از نظر پتانسیل آب‌های کارستی در وضعیت مطلوبی قرار دارد و در صورت کمک استانی به تکمیل شدن مطالعات سازمان حوزه این آب‌ها، مشکل کم آبی این استان نیز تا حدودی مرتفع خواهد شد.


به گزارش نماد برتر، علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در جلسه ویدئوکنفرانس با علیرضا آشناگر استاندار سمنان، در زمینه موضوعاتی چون مشکل کم آبی، تکمیل فرآیندهای اکتشافی و مخاطرات استان صحبت کردند و دوطرف به بحث و تبادل نظر و ارائه راهکار در خصوص موارد مطرح شده پرداختند.



یکی از مهمترین دغدغه‌های استاندار سمنان درخصوص مشکل کم‌آبی این استان و به مخاطره افتادن صنعت این کشور است که در این زمینه دکتر علیرضا شهیدی با بیان اینکه این استان از نظر پتانسیل آب‌های کارستی در وضعیت مطلوبی قرار دارد، گفت: در صورت کمک استانی به تکمیل شدن مطالعات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در حوزه آب‌های کارستی، مشکل کم آبی استان نیز تا حدودی مرتفع خواهد شد، زیرا این استان از نظر زمین‌شناسی قابلیت استفاده از آبهای کارستی را دارد.



دکتر شهیدی به عملکرد این سازمان در حوزه اکتشافی در استان سمنان اشاره کرد و افزود: بخش‌های زیادی از مناطق امیدبخش معدنی این استان، مورد عملیات برداشت ژئوفیزیک هوایی قرار گرفته است؛ اما حصول نتایج نهایی به برداشت‌های تکمیلی‌تر وابسته است که این امر نیاز به حمایت استانی دارد.



وی روش‌های ژئوفیزیک هوایی را در دنیا و کشور هزینه‌بر دانست و اظهار کرد: سازمان زمین‌شناسی آمادگی دارد تا با بخش خصوصی وارد همکاری‌های متقابل شود تا بتوانند قدمی را در جهت اشتغال‌زایی و افزایش ثروت در استان و کشور بردارند.



شهیدی خاطرنشان کرد: این سازمان با همکاری استانداری استان سیستان و بلوچستان توانسته است به الگوی اثربخشی جهت همکاری با بخش خصوصی برسد و این موضوع در آینده نتایج قابل‌توجهی را در این استان به همراه خواهد داشت.



رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی درخصوص نتایج مطالعات این سازمان در زمینه ذخایر معدنی موجود در کویر حاج علی‌قلی واقع در جنوب شرقی دامغان، توضیح داد: برداشت‌های اولیه در این دشت از سوی سازمان انجام و مجوز پروانه اکتشاف برای آن صادر شده است که درصورت کمک استان جهت انجام فعالیت‌های تکمیلی اکتشافی، امکان صدور گواهی کشف و به مزایده گذاشتن آن جهت واگذاری به بخش خصوصی تا آخر امسال وجود دارد.



بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، شهیدی با بیان اینکه استان سمنان جزو استان‌های پرمخاطره کشور است، گفت: نرخ فرونشست در دشت‌های سمنان بالا است و این موضوع خطرات زیادی را برای ابنیه و سیستم حمل و نقل استان ایجاد می‌کند که همگی این اتفاقات به دلیل جانمایی اشتباه و عدم توجه به بررسی‌های زمین‌شناسی است.