به گزارش پایگاه خبری راد ،خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی در مجموعه پیامهایی که در توییتر ارسال کرد، نوشت: ما بر عزم خود برای همکاری با یکدیگر برای تضمین امنیت تامین جهانی انرژی تاکید کردیم.
فالح گفت که وی درباره شرایط بازار جهانی نفت با ریک پری، همتای آمریکایی خود گفت و گو کرده و تمایل عربستان سعودی برای تثبیت آن را مورد تاکید قرار داده است.
دو نفتکش در ۱۳ ژوئن در نزدیکی تنگه هرمز هدف حمله قرار گرفتند و درست یک ماه پیش از آن حمله مشابهی به چند نفتکش در نزدیکی بندر فجیره امارات صورت گرفت. حملات مذکور نگرانیها نسبت به احتمال مختل شدن روند عرضه نفت و عبور بیخطر کشتیها از آبراههای بینالمللی را افزایش داد. وزیر انرژی عربستان سعودی پس از حمله به دو نفتکش در دریای عمان، اعلام کرده بود کشورها باید برای باز ماندن خطوط کشتیرانی برای تأمین نفت و سایر منابع انرژی همکاری کنند. وی در حاشیه نشست اوپک در وین در مصاحبه با برنامه "سی ان ان بیزنس" گفته بود: من نگران امنیت عرضه نفت از تهدیدات عوامل دولتی و غیردولتی هستم که مشاهده کردهایم و با اشاره به حملات اخیر به نفتکشها و خطوط لوله، گفته بود: این امر عرضه جهانی انرژی را به خطر انداخته است.
در این بین آمریکا در تدارک تشکیل یک گروه از کشورها برای اسکورت نظامی نفتکشها است.
اوپک، روسیه و شماری دیگر از کشورهای غیرعضو اوپک در چارچوب ائتلافی معروف به اوپک پلاس، از سال ۲۰۱۷ تولیدشان را برای جلوگیری از ریزش بیشتر قیمتها و با وجود رقابت فزاینده آمریکا، محدود کردند. این گروه در ژوییه توافق کرد کاهش تولید ۱.۲ میلیون بشکه در روز را تا پایان سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ تمدید کند. این اقدام با وجود فشارهای دونالد ترامپ بر این گروه برای افزایش تولید نفت به منظور جلوگیری از صعود قیمتها صورت گرفت.
بر اساس گزارش رویترز، آمریکا پس از خروج از برجام، در نوامبر سال ۲۰۱۸ صادرات نفت ایران را هدف تحریم قرار داد و با هدف فشار حداکثری روی تهران، معافیتهای نفتی برای مشتریان بزرگ نفت ایران را که اوایل ماه مه به پایان رسید، تمدید نکرد.