به گزارش پایگاه خبری راد، خاموشی در تابستان سال گذشته بر ایران سایه انداخت و بهدلیل وجود بحران آب، باخاموشیهای برنامهریزی شده مواجه شد. این چالش با اینکه امسال به دلیل بارندگیهای اخیر که در سراسر کشو رخ داد، به پررنگی سال گذشته نیست، اما هنوز هم پرونده خاموشیهای برنامهریزی شده به صورت قطعی بسته نشده است.
روند رو به رشد مصرف برق در کشور
از سوی دیگر با اینکه فصل گرما هنوز آغاز نشده است، شاهد جهش ناگهانی اوج مصرف برق هستیم؛ به طوری که روز دوشنبه در ساعت ۲۱:۳۴ دقیقه اوج مصرف برق به ۴۲ هزار و ۱۴۴ مگاوات رسیده بود که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۲۴۳ مگاوات افزایش پیدا کرده است. در این هفته، اوج مصرف ۲۲ اردیبهشتماه نیز به ۴۱ هزار و ۹۹۹ مگاوات رسیده بود که این رقم نیز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۴۵۰ مگاوات افزایش یافته است. پیک مصرف تابستان سال گذشته هم از مرز ۵۷ هزار مگاوات نیز فراتر رفته بود که پیشبینی میشود این رقم در تابستان سال جاری به حدود ۶۰ تا ۶۱ هزار مگاوات خواهد رسید.
خاموش نمیشویم اگر...
در این راستا، محسن طرزطلب - مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی- در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه خاموشی برنامهریزی شده بستگی به میزان مصرف دارد، اظهار کرد: اگر همراهی لازم صورت بگیرد و مدیریت مصرف رخ دهد امیدواریم هیچ مشکلی پیش نیاید.
وی افزود: برنامه وزارت نیرو این نیست که امسال خاموشی برنامهریزی صورت بگیرد و با توجه به وضعیت نیروگاهها، وضعیت تولید و همراهی مردم، امیدوارم مشکل خاصی رخ ندهد.
بر اساس این گزارش، خاموشی در شبکه به علل مختلفی بستگی دارد. نوع مصرف، شرایط آبوهوایی و مسائل فنی میتواند در بروز خاموشی شبکه مؤثر باشد.