به گزارش پایگاه خبری راد، عبدالرسول پیشاهنگ در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با بیان اینکه ۸۵ درصد ظرفیت تولید برق ایران در اختیار نیروگاههای برق حرارتی است اظهار کرد: این در حالیست که این نیروگاهها، ۹۵ درصد برق کشور را تولید میکنند و باید با در سرویس نگهداشتن این نیروگاهها و نگهداری از آنها، برای تابستان آمادگی کامل داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت نصب شده کشور، ۸۱ هزار مگاوات است توضیح داد: ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه برق آبی، ۶۰۰۰ مگاوات در اختیار صنایع، ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه اتمی، ۳۰۰۰ مگاوات تولید پراکنده و ۶۸ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی است.
معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان اینکه به ازای هر ۱۰۰۰ متر که از سطح دریا ارتفاع پیدا میکنیم، ۱۲.۵ درصد از ظرفیت نیروگاهها کاسته میشود، به سن نیروگاهها اشاره کرد و گفت: در ایران نیروگاههایی با سن ۶۰ سال و همچنین با سن نزدیک به چند ماه فعالیت میکنند و باید گفت نیروگاههایی که ۶۰ سال عمر دارند، با تولید و راندمان اولیه خودشان در مدار تولید قرار دارند.
پیشاهنگ ادامه داد: در واقع زمانی که سن نیروگاهها بالا میرود، باید تمهیداتی به کار ببریم که بتوانیم از آنها بهرهبرداری اولیه را داشته باشیم.
ابلاغ ۹۳ هزار و ۹۳۰ مگاوات تعمیرات نیروگاهها
وی در ادامه با بیان اینکه در شهریور هر سال به همه نیروگاهها ۹۵ هزار مگاوات برنامه تعمیرات ابلاغ میشود، اظهار کرد: سال گذشته، ۹۳ هزار و ۹۳۰ مگاوات تعمیرات نیروگاهها ابلاغ شد.
معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان اینکه تعمیرات نیروگاهها بر اساس هشت پارامتر انجام میشود، توضیح داد: آمادگی گروههای تعمیراتی، سوخت نیروگاهها، نیاز، مصرف، حوادث و … از جمله این پارامترها هستند. همه نیروگاهها از ۱۵ آبان تا ۱۵ دی ماه برنامه تعمیراتی دارند.
به گفته وی، میزان تعمیرات در حال حاضر ۹۲.۸ درصد پیشرفت دارد و تا ۱۵ خرداد ماه تمام میشود.
برنامهریزی انجام شده برای خنک کردن هوای ورودی نیروگاهها
پیشاهنگ با بیان اینکه نیروگاهها برای ۱۵ درجه حرارت طراحی شدهاند، گفت: باید تمهیدات لازم برای خنک کردن هوای نیروگاهها را به کار ببریم که در این راستا تمهیدی اندیشیده شده است که هوای ورودی را ۲۰ درجه خنک کند.
طراحی نیروگاهها در راستای طراحی محیط
وی در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از برنامهها طراحی نیروگاهها بر اساس طراحی محیط است، توضیح داد: زمانی که میخواهیم در استان نیروگاه تأسیس کنیم، ارتفاع استان را در نظر میگیریم و بر مبنای آن نیروگاه را تأسیس میکنیم. این کار به صورت پایلوت در کرمان و یزد انجام شده است.
او با اشاره به اقداماتی که در راستای ساخت تجهیزات در داخل کشور صورت گرفته است گفت: با اتکا به متخصصان دانشگاهها و پژوهشگاه هر تجهیزی که در تعمیرات مورد نیاز باشد، در داخل ساخته میشود. در این راستا سالیانه بیش از ۱۰۰۰ بسته ساخت داخل صورت میگیرد.
۵۰۰ مگاوات از نیروگاهها بالای ۳۰ سال سن دارند
در ادامه مراسم عبدلی - مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاهها و محیط زیست شرکت مادر تخصصی برق حرارتی - با بیان اینکه از ۱۰ هزار مگاوات، ۵۰۰ مگاوات از نیروگاههایی که در حال بهره برداری هستیم، بالای ۳۰ سال سن دارند افزود: این سن باعث افت تولید و راندمان، افزایش نرخ و کاهش میزان آمادگی میشود. البته در دنیا رسم است که این نیروگاهها مورد تعمیرات اساسی قرار بگیرند.
وی افزود: ما هم باید اقداماتی انجام دهیم که واحدها را به طراحی اولیه برگردانیم تا افزایش راندمان و تولید صورت بگیرد. در این راستا دو راهکار انجام تعمیرات روتین سالانه و اجرای طرحهای رفع محدودیت تولید در نظر گرفته شده است.
تعریف طرحهای رفع محدودیت تولید
مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاهها و محیط زیست شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با تاکید بر اینکه زمانی که سن نیروگاهها افزایش پیدا میکند، تکنولوژی آنها از رده تولید خارج میشود، گفت: بنابراین باید تکنولوژی جدید و بهروز برای بهسازی نیروگاهها استفاده کنیم که یا امکانپذیر نیست و یا به سرمایه زیادی نیاز دارد. به همین دلیل طرحهای رفع محدودیت تولید تعریف شده است.
عبدلی با اشاره به فضای پسابرجام اظهار کرد: بعد از امضای برجام، شرکتهای خارجی زیادی برای همکاری ابراز تمایل کردند، اما در شرایط فعلی، خودمان دست به کار شدیم. در این راستا ابتدا وضعیت فنی و عملکرد واحدها را مورد بررسی قرار دادیم تا مشکلات واحدها شناسایی شود.
وی ادامه داد: برای این مشکلات راهکارهایی اتخاذ و اجرا کردیم. شاخص مهم در این فرآیند هزینهای که صورت گرفت بر هزینه احداث یک واحد جدید بود.
مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاهها و محیط زیست شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با تاکید بر اینکه چالشهای تحریم برای ما به یک فرصت بزرگ تبدیل شد، اظهار کرد: هزینهای که شرکتهای خارجی برآورد کردند، تقریباً ۵۰ درصد هزینه احداث یک واحد جدید بود که این هزینه با راهکارهای ما به کمتر از سه درصد رسید. این کار برای سالهای بعد هم ادامه خواهد داشت.
پیشبینی افزایش ۲۶.۵ تولیدی در نیروگاه نکا
در ادامه نعمتی - مدیرعامل نیروگاه نکا - با تاکید بر اینکه این نیروگاه یک نیروگاه بزرگ است، افزود: این نیروگاه با قدمتی ۴۰ ساله، ۲۲۱۴ مگاوات قدرت منصوبه دارد و پیشبینی شده است تابستان امسال حدود ۲۶.۵ مگاوات نسبت به سال گذشته در این نیروگاه افزایش تولید صورت بگیرد.
او با بیان اینکه لولههای کندانسون نیروگاه نکا تعویض شد، گفت: حدود ۱۰۰ تن لوله در هر واحد مصرف میشود. همچنین حدود ۱۰ هزار پره داخل کشور ساخته شد. برای این فرآیند شرکت خارجی جی ای، ۲.۵ میلیون یورو هزینه پیشبینی کرده بود که ما با یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان آن را انجام دادیم.
برنامهریزی ۶۰ هزار مگاواتی افزایش تولید در نیروگاه رامین
در ادامه این مراسم محمدی - مدیرعامل نیروگاه رامین - با بیان اینکه هر واحد این نیروگاه قادر به تأمین ۱۸۰ مگاوات انرژی است، اظهار کرد: برنامهریزیهای ما برای افزایش تولید در زمانی که هنوز پیک ۱۳۹۷ تمام نشده بود برای سال ۱۳۹۸ آغاز شد.
وی ادامه داد: ۱۵۵۰ مگاوات در تابستان و در دمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد افت راندمان صورت گرفت که برنامهریزی کردیم این راندمان را برای ۶۰ هزار مگاوات افزایش دهیم.