04:42 | يكشنبه 2 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day
ورود 12 هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار

1397/10/30 14:30

ورود 12 هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار

پایگاه خبری راد: درحالی که نخستین گزارش از میزان تولید اوپک بعد از تعهد کاهش تولید از کاهش تولید اعضای این سازمان حکایت دارد، میزان عرضه و تقاضا در بازار برابر شده و برخی تحلیل‌گران بر این باورند اگر بازار همین روال را طی کند، ممکن است آمریکا معافیت‌های خود را تمدید نکند. ازسوی دیگر برخی کارشناسان رشد اقتصادی و تعیین تکلیف کانال مالی بین ایران و اروپا را دو عامل تاثیرگذار آینده نفت ایران می‌دانند.

به گزارش پایگاه خبری راد،   بخش برق ایران، به‌عنوان صنعتی زیربنایی در طی چهار دهه اخیر توانسته است با توسعه طرح‎‌های انجام شده خود در زمینه‌های مختلف نقش مهمی را در افزایش سطح آسایش و رضایت‌مندی مردم و هم‌چنین توسعه و آبادانی کشور ایفا کند.

نگاهی به فعالیت‌های این صنعت در زمینه ساخت نیروگاه‌های مختلف نشان می‌دهد در حالی که جمعیت ایران نسبت به ابتدای انقلاب اسلامی حدود ۲.۲ برابر شده است ولی با این وجود ظرفیت نصب شده نیروگاهی ما ۱۱.۴ برابر افزایش یافته و به بیش از ۸۰ هزار مگاوات رسیده است.

ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، حدود ۷۰۰۰ مگاوات بوده است که این رقم در ابتدای دولت یازدهم به ۶۸ هزار و ۹۴۱ مگاوات و تا انتهای دی‌ماه به ۸۰ هزار و ۲۲۹ مگاوات رسیده است.

براین اساس، طی مدت فعالیت دولت تدبیر و امید، بیش از ۱۱ هزار مگاوات به ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های ایران اضافه شده و حداقل ۶۵ درصد تجهیزات مورد استفاده در این بخش نیز ساخت داخل بوده است.

هم‌اکنون در ۲۷ استان، ۳۱ پروژه بزرگ احداث نیروگاه به ظرفیت ۱۹ هزار مگاوات در حال اجراست که ۱۲ هزار مگاوات از این رقم طی دولت دوازدهم به مدار بهره‌برداری خواهد آمد.

براساس برآورد صورت گرفته، درحال حاضر واحدهای گازی با ۲۵ هزار و ۳۵۵ مگاوات، بیش‌ترین ظرفیت (۳۱.۶۰ درصد) نصب شده نیروگاهی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.
هم‌اکنون ۲۹.۴۷ درصد نیروگاه‌های ایران، مربوط به واحدهای سیکل ترکیبی است که حدود ۲۳ هزار و ۶۴۶ مگاوات از ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های ایران مربوط به این بخش است.

واحدهای بخار نیروگاهی نیز ۱۹.۷۳ درصد ظرفیت منصوبه این حوزه را به خود اختصاص داده‌اند و با ظرفیت ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاواتی خود در میان سه بخشی قرار گرفته که بیش‌ترین ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور را دارند.

بر اساس اعلام وزارت نیرو، در حال حاضر، ظرفیت واحدهای برق‌آبی نیز به ۱۱ هزار و ۹۳۸ مگاوات رسیده است و سهم ۱۴.۸۸ درصدی را در بین کل ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور در اختیار دارند.

هم‌چنین ظرفیت فعلی واحدهای تولید پراکنده (شامل ۲۵۳ مگاوات خودتامین) به ۱۳۴۱ مگاوات و ظرفیت نیروگاه‌های اتمی نیز به ۱۰۲۰ مگاوات رسیده است که از این حیث، واحدهای یاد شده هر کدام حدود یک درصد از کل ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

در حاضر حاضر، آخرین ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور هم به حدود ۶۷۰ مگاوات و ظرفیت واحدهای دیزلی نیز به حدود ۴۳۹ مگاوات رسیده است. براین اساس هم‌اکنون ایران به لحاظ ظرفیت منصوبه برق رتبه نخست منطقه و جایگاه چهاردهم را در جهان دارد.