به گزارش پایگاه خبری راد، سیداصغر تهرانی، با بیان اینکه عمق متوسط دریاچه ارومیه ۱۰متر است، اظهار کرد: بالاترین تراز آبگیری شده دریاچه با حجم ۴۸.۸ میلیارد مترمکعب بوده و حجم فعلی دریاچه حدود ۱.۱میلیارد متر مکعب است.
وی افزود: علاوهبر این باید گفت که بر اساس آمار و ارقام، تبخیر دریاچه حدود ۵ میلیارد مترمکعب تخمین زده میشود که این موضوع قابل تامل است. ازسوی دیگر نیز ۸۵ هزار حلقه چاه در اطراف دریاچه حفر شده است.
این کارشناس حوزه آب با تاکید بر این مساله که بهدلیل تغییر اقلیم میزان بارندگیها بسیار کاهش یافته است، ابراز کرد: خشک شدن دریاچه ارومیه حدود ۱۵ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار میدهد که همین موضوع کافی است تا اقدامات جدی در این راستا صورت گیرد.
تهرانی با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید برای احیات دریاچه ارومیه، گفت: کارهایی که در این دوران انجام گرفته، تاحدودی توانسته بخش کوچکی از مشکل را حل کند که قابل تقدیر است، ولی کافی نیست.
به گفته وی، در کنار اقدامات انجام شده، باید باران نیز ببارد که فعلا این امر صورت نگرفته اما نکته خوب صحبتهای رییس جمهور، کشت فرا سرزمینی و کم کردن برداشت از آب زیرزمینی است که اگر این صحبتها محقق شود و ما نیاز به تولید محصولات کشاورزی با اوضاع بد ذخایر آبی نداشته باشیم، میتوان امیدوار بود که وضع آب کمی بهتر شود.
این کارشناس تصریح کرد: آب باید در اختیار حکومت باشد، چراکه دولت نمیتواند آب را مدیریت کند و به فکر حل مشکلات مقطعی خود است، همین موضوع نیز موجب میشود که به حل این مشکلات در دراز مدت فکر نکند.
گفتنی است، حجم آب دریاچه ارومیه با حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب افزایش نسبت به سال گذشته به رقم یکمیلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است. وسعت دریاچه ارومیه ۲۰۷۰ کیلومتر مربع شده که نسبت به سال گذشته در همین روز حدود ۳۱۰ کیلومتر مربع افزایش داشته است.
در این باره، کیاست امیریان - سرپرست دفتر مدیریت بههم پیوسته منابع آب حوضههای آبریز دریای خزر و دریاچه ارومیه - هم گفته است که تراز آب دریاچه ارومیه در هفتم دیماه، به ۱۲۷۰.۵۶ متر رسیده که نسبت به تراز سال گذشته، ۲۶ سانتیمتر افزایش یافته است