به گزارش پایگاه خبری راد ،بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱۸ سنت افزایش نسبت به قیمت نهایی روز جمعه، به ۷۹.۹۶ دلار در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۰ سنت افزایش، به ۶۹.۳۲ دلار در هر بشکه رسید.
تحریمهای آمریکا علیه بخش نفت ایران از چهارم نوامبر آغاز خواهد شد. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، تلاش میکند صادرات نفت ایران را به صفر برساند. استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا، روز یکشنبه به رویترز گفت: برای کشورها دریافت معافیت از تحریمهای نفتی علیه ایران نسبت به دوران دولت اوباما که کشورهای متعددی به خصوص در آسیا معافیت دریافت کرده بودند، دشوارتر خواهد بود.
اوپک در ژوئن موافقت کرد میزان عرضه خود را برای جبران اختلالات احتمالی در روند عرضه افزایش دهد، با این حال سند داخلی اوپک که به دست رویترز رسیده، نشان میدهد این گروه به سختی تلاش میکند نفت بیشتری عرضه کند، زیرا افزایش تولید عربستان سعودی تنها افت تولید کنندگان دیگر را جبران کرده است.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی، اظهار کرد: سایر تولیدکنندگان ممکن است برای جبران کامل عرضه کمتر از سوی ایران، به مشکل برخورد کند و قیمت نفت افزایش بیشتری پیدا کند.
معاملهگران میگویند: مصرفکنندگان نفت با انتظار برای اختلالات در روند عرضه به ذخیرهسازی اقدام کردهاند.
به گفته استفن اینس، مدیر معاملات منطقه آسیا اقیانوسیه شرکت OANDA، در چین تقاضای فصلی بالاتر و ذخیرهسازی روی داده است. در حالی که آمریکا و کشورهای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی نیز در آستانه اختلالات احتمالی عرضه در زمستان امسال، به ذخیرهسازی ادامه میدهند، با این حال مجموع عرضه جهانی نفت در حال حاضر برای تامین تقاضا کافی است.
طبق اعلام شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز، شرکتهای حفاری نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ اکتبر، چهار حلقه به شمار دکلهای حفاری نفت اضافه کرده و مجموع آنها را به ۸۷۳ حلقه رساندند.
بر اساس گزارش رویترز، شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا معیاری برای سنجش تولید آینده است. با افزایش مجدد فعالیت حفاری پس از ماهها رکود، انتظار میرود روند تولید نفت آمریکا نیز افزایش پیدا کرده است.
علاوه بر اختلالات احتمالی عرضه، انتظار میرود ادامه اختلافات تجاری آمریکا و چین به تقاضا برای نفت لطمه بزند. بانک "امارات ان بی دی" در یادداشتی اعلام کرد تاثیر کامل جنگ تجاری آمریکا و چین بر بازار نفت در سال ۲۰۱۹ ملموس خواهد شد و تقاضا برای نفت را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد و احتمال بازگشت بازار به مازاد عرضه را تقویت خواهد کرد.