به گزارش پایگاه خبری راد، اسماعیل شهبازی، با بیان اینکه در شرایط فعلی میبایست دولت نقش پررنگتری را برای تامین منابع آبی داشته باشد، اظهارکرد: در حال حاضر چاههای عمیق بسیاری در کشور وجود دارد که موجب شده ذخایر زیرزمینی کاهش یابد، لذا لازم است تا دولت نگاه پیشگیرانهتری در برخورد با چاههای غیر مجاز داشته باشد.
وی افزود: علاوه بر این میبایست اراده قوی ملی برای احیای قنوات وجود داشته باشد و این در شرایطی است که متاسفانه اکثر این قناتها از بین رفتهاند و یا به فراموشی سپرده شدهاند اما اعتقاد من این است که احیای منابع آبی جز احیای قنات و تغییر رویکرد در مصرف امکانپذیر نخواهد بود.
این کارشناس حوزه آب با اشاره به استفاده گسترده دنیا از فاضلاب و تصفیه آن و استفاده مجدد این کالای با ارزش در بخش کشاورزی عنوان کرد: این پتانسیل در ایران وجود دارد تا در حجم وسیعی از فاضلاب استفاده شود. به همین دلیل باید بازچرخانی آب در اهداف اصلی دولت قرار گیرد.
وی با تاکید به این مسئله که آب یک کالای حیاتی برای ادامه زندگی کشور است، گفت: لازم است تا از تمام روشها برای تامین آب استفاده شود. علاوه بر این میبایست روشهای موجود در استفاده از آب در حوزه کشاورزی نیز تغییر کند.
به گفته شهبازی روشهایی همچون باروری ابرها یک روش فانتزی است که تنها در یک منطقه خاص و با شرایط خاص جواب میدهد و نمیتوان از این روشها برای تامین همیشگی آب کشور استفاده کرد.
در همین راستا علی کیانی راد، کارشناس آب معتقد است که در شرایط فعلی دیگر شعار صرفهجویی نمیتواند پاسخگوی حل مشکلات آب باشد و لازم است به مساله ارتقاء بهرهوری بیش از گذشته توجه شود و نمیتوان بدون توجه به کاربردهای آب و نقش آن در حوزههای مختلف در مورد نوع مصرف این مایه حیات صحبت کرد، لذا با توجه به اینکه آب مصارف متعددی دارد و در حوزههای مختلفی از جمله کشاورزی، شرب، صنعت و محیط زیست مورد استفاده قرار میگیرد، باید در ابتدا به کاربردهای مصرف توجه شود.