09:10 | شنبه 1 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day
شناسایی ۲۵ هزار آب دزدی در روستاهای استان تهران

1397/06/22 09:43

شناسایی ۲۵ هزار آب دزدی در روستاهای استان تهران

پایگاه خبری راد: مدیرعامل آبفای روستایی استان تهران از شناسایی ۲۵ هزار آب دزدی خبر داد و گفت: در مجموع ۱۶۰ هزار انشعاب در ۴۱۲ روستای استان تهران وجود دارد که حدود ۲۵ هزار انشعاب غیر مجاز است.

به گزارش پایگاه خبری راد، رضا پوررجب امروز در نشست خبری با بیان اینکه در حال حاضر در استان تهران ۴۱۲ روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران هستند که بیش از ۹۲ درصد روستاها تحت پوششند، اظهار کرد: برای جمعیتی بالغ بر ۸۱۶ هزار و ۱۸۲ نفر از طریق ۴۳۰ منبع آب با دبی ۳۰۰۰ لیتر بر ثانیه بعد از طی ۱۱۵۳ کیلومتر خط انتقال و ۲۳۲۶ کیلومتر شبکه توزیع به مشترکان می رسد.

به گفته وی، تعداد مجتمع های آبرسانی ۲۶ مجتمع بوده که ۲۳۰ روستا تحت پوشش این مجتمع ها هستند و جمعیتی بالغ بر ۵۷۶ هزار و ۱۱۰ نفر را تحت پوشش خود قرار داده است.

مدیرعامل آبفای روستایی استان تهران با بیان اینکه در سال ۱۳۹۶ نسبت به تکمیل ۱۲ مجتمع آبرسانی اقدام و ۵۶ روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۶۰ هزار نفر از نعمت آب سالم و بهداشتی برخوردار شد، گفت: اعتبار هزینه شده برای انجام این طرح ۲۱۸  میلیارد ریال بوده است.

پور رجب افزود: در سال ۱۳۹۷ نیز طی برنامه ریزی انجام شده از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی با اعتباری بالغ بر ۲۵۴ میلیارد ریال ۶۳ روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۶۵ هزار و ۷۰۰ نفر از آب سالم و بهداشتی برخوردار خواهد شد.

وی اظهار کرد: در راستای اجرای بندهای شش و ۱۸ راهکارهای بلند مدت طرح مقابله با آلودگی آب شرب تهران مصوب شورای عالی امنیت ملی و نیز به منظور ارتقاء سطح بهداشت و سلامتی افراد در سایرمناطق استان این شرکت نسبت به مطالعات فاضلاب ۳۶ روستای حوزه سد لتیان و ۲۳ روستای حوزه سد ماملو اقدام و شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب روستاهای آهار، منجیل آباد و انباج با ظرفیت ۱۶۰۰ متر مکعب در شبانه روز به مدار بهره برداری وارد شده است.

مدیرعامل آبفار استان تهران ادامه داد: از سوی دیگر تصفیه خانه فاضلاب روستای سعید آباد و مدول یک به روش تصفیه MBBR برای اولین بار در سطح کشور به مدار بهره برداری وارد شد که  از مزایای این سیستم تصفیه نسبت به سیستم های قدیمی حذف نیتروژن و فسفر، راندمان بالای حذف N، COD، BOD ، کارکرد ساده و بهره برداری  آسان، ریسک پذیری و شوک پذیری بیشتر و مقاوم به تغییرات دبی ورودی با اعتبار بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است که تا پایان سال تصفیه خانه های فاضلاب روستایی نیکنامده و امام زاده داوود به روش MBBRوارد مدار بهره برداری خواهد شد و باید گفت که اعتبار هزینه شده برای این دو تصفیه خانه بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال محاسبه شده است.

پور رجب در راستای اقدامات انجام شده درراستای افزایش کیفیت آب خصوصاً در روستاهای جنوب تهران (شهرستان ری) عنوان کرد: بعد از مطالعات مشاور و انتخاب پیمانکار برای اولین بار در کشور از روش نانوفیلتراسیون برای تصفیه آب مجتمع شهید تهران استفاده کردیم بعد از افتتاح، آب سالم و بهداشتی با استاندارد WHO به روستاییان تحویل داده شد که با  بهره برداری از این روش تصفیه آب مشکلات ۵۰ سال روستاهای مجتمع شهید تهرانی برطرف شده و امیدواریم تا پایان سال سیستم تصفیه آب روستاهای گلحصار ری هم به روش نانوفیلتراسیون انجام شود.

مدیرعامل آبفار استان تهران با تاکید بر اینکه بیماری عفونی ناشی از آب آلوده در منطقه پردیس صحت ندارد، گفت: به تازگی مقرر شده است حدود ۱۰ لیتر بر ثانیه آب از تصفیه خانه پردیس برای روستاهای این منطقه تخصیص پیدا کند و تا حدود ۲۰ روز دیگر این برنامه عملیاتی می‌شود.