به گزارش پایگاه خبری راد، نصرالله جهانگرد در همایش هفتمین کنفرانس سلامت الکترونیک و دومین کنگره ملی انفورماتیک، با اشاره به اینکه یکی از شریفترین حوزههای خدمت، حوزه سلامت است، گفت: در هر جامعهای کیفیت و نحوه ارایه خدمات و نحوه تعامل خدمتگزاران حوزه سلامت با مردم بسیار حائز اهمیت است و باید از تکنولوژی و بهرهوری نهادها و بهبود استانداردها، برای بالا بردن کیفیت بهره برد.
وی تصریح کرد: در روند ارتباطات در دنیا، تقریباً سه دسته محصول در دنیای IT داریم که شامل بسترسازی شبکه، محتوای شبکه که شامل داده و سرویسهاست و دسته سوم ترمینالها که ابزارهای واسط بین سیستم و انسان هستند.
جهانگرد در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه شبکهسازی، شبکه نسل پنجم و ابری را پیش رو داریم، گفت: معماری دنیای ارتباطات با نسل پنجم به طور کلی تغییر مییابد و از نسل پنجم به بعد به دلیل ورود هوشمندسازی در پیرامون ما، دیتای زیادی داریم که در جایی متمرکز شده و بسته به انواع کاربردها کنترل میشود و معماری و ساختار ارتباطات تغییر زیادی میکند.
وی افزود: در حوزه اینترنت اشیاء، هر پدیدهای در نظام سلامت هوشمند میشود و حتی میتوان در مورد نحوه کارکرد آنها دستور داد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات، هوش مصنوعی، رباتیک و بکارگیری ابزارهای الکترومکانیک را در حوزه سلامت الکترونیک حائز اهمیت دانست.
وی تصریح کرد: اینترنت اشیاء و بیگ دیتاها و دادههای مبتنی بر پارامترهای بیولوژیک و زیستی در حوزه سلامت از موضوعات استراتژیکی هستند که متأسفانه به آن پرداخته نشده و کمی در آنها عقب هستیم.
جهانگرد نقش گوشیها و شبکههای اجتماعی در حوزه سلامت را بسیار مهم دانست و خاطر نشان کرد: هوش مصنوعی، نرمافزارها و علوم دادهها باید به کمک حوزه سلامت بیایند.
وی با اشاره به زنجیره بلوکی و تعریف و نقش آن در حوزه سلامت، گفت: دانشکده انفورماتیک، مرکز تحقیقات مخابرات (پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات)، دانشکده مهندسی پزشکی و شرکتهای فعال در این حوزه باید بتوانند با پلتفرم مشترک، کارهای کاربردی و پژوهشی که پاسخگوی نظام سلامت ایران باشد را انجام دهند.