11:20 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
برای ۳۱ کشور استاندارد غذای حلال را تدوین کردیم/توقف تولید خودروهای بی‌کیفیت از زمستان ۹۷

1396/07/20 16:17

رئیس سازمان استاندارد:

برای ۳۱ کشور استاندارد غذای حلال را تدوین کردیم/توقف تولید خودروهای بی‌کیفیت از زمستان ۹۷

پایگاه خبری راد: رئیس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گفت: ما برای ۳۱ کشور دنیا نسبت به تدوین استاندارد غذای حلال اقدام کردیم که این امر منطبق بر ۹۸ درصد فقه شیعه جعفری است.

به گزارش پایگاه خبری راد، نیره سادات پیروزبخت در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد در اردبیل اظهار کرد: عده ای معتقدند سازمان استاندارد باید با بی رحمی تمام با تخلفات برخورد کند؛ ما نیز بر همین اصل باور داریم اما نه با بی‌رحمی بلکه استاندارد باید از حق و حقوق مصرف کننده دفاع کرده و از این حق کوتاه نیاید.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر استاندارد به یک مطالبه فراگیر و عمومی تبدیل شده است، بیان کرد: ما هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم و ضرورت دارد با تجدیدنظر در برخی از قوانین و مقررات با عزم عمومی به سمتی حرکت کنیم تا در همه زمینه ها استانداردهای مورد نظر را تهیه و تدوین کرده و بر اجرای آن نظارتی دقیق داشته باشیم.

وی سازمان ملی استاندارد را یک سازمان فرابخشی و نظارتی به شکل تخصصی و عملی در حفظ منافع مردم توصیف کرد و افزود: ما در جایگاهی والا از این حق و حقوق مردم دفاع می کنیم؛ به طوری که اخیرا در مجلس به خاطر یک تبصره که چهار یا پنج کلمه بوده و اختلاف نظر به وجود آمده، بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان بخشی از وظایف و اختیارات این سازمان با تاخیر و تعلل روبرو شده است.

رئیس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با بیان اینکه براساس تحولات موجود در استانداردهای جهانی و بین‌المللی و ایزوها بایستی نقش آفرینی در این عرصه مورد توجه قرار گیرد، گفت: براساس سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی و بند ۲۴ آن که بر توسعه و تدوین استاندارد تمام محصولات تولید داخلی تاکید دارد، ما سعی خود را به کار بسته ایم تا در همه حوزه ها یک استاندارد معقول و منطقی تدوین کنیم.

پیروزبخت یکی از مشکلات پیش رو را در این حوزه کمبود منابع انسانی و منابع اعتباری اعلام کرد و افزود: ۵۰ درصد پست سازمانی استاندارد در کشور خالی است و در گذشته با یک نگاه سنتی این پست‌ها را دایر کردند که امروز با خلاء نیرو در این پست‌ها مواجهیم.

وی به کاهش چشمگیر اعتبارات سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی در سه سال اخیر اشاره کرد و یادآورشد: در سال های اخیر یک سوم اعتبارات ما به رغم گستردگی خدمات سازمان استاندارد کاهش یافته؛ در حالی که ما تمام کارهای نظارتی را بر تله کابین‌ها، شهربازی‌ها، زمین بازی، ایستگاه های سی ان جی، نازل های سوخت و ... انجام می دهیم.

 وی رویکرد این سازمان را منطبق بر سیاست اقتصاد مقاومتی توجه به تولید کالا و خدمات استاندارد برای جلب رضایت مردم اعلام کرد و گفت: ما نقشه راهمان را تدوین کردیم و از هم اکنون معلوم است که می خواهیم به کدام سمت حرکت کنیم که در این رابطه امیدواریم در کنار استانداردهای اجباری، استانداردهای اختیاری و خوداظهاری ها نیز مانند سایر کشورها در ایران رواج پیدا کند.

این مسئول توجه به حقوق شهروندی را براساس تدوین استانداردهای خوداظهاری بسیار ضروری و بااهمیت خواند و خاطرنشان کرد: ما هنوز بازوی اجرایی قوی و حمایتی نداریم که امیدواریم در این زمینه و تحقق برنامه های خود به این خواسته و آرمان دست پیدا کنیم.

پیروزبخت اهمیت فرهنگسازی را در بین خانواده‌ها و هموطنانمان با تامین اعتبار مناسب برای حوزه تبلیغات و آگاهسازی اجتماعی یادآور شد و گفت: ما حتی توان پرداخت هزینه پخش یک تیزر ساده را به صدا و سیما نداریم و در این زمینه انتظار داریم سایر نهادها به کمک استاندارد آمده و در آگاه‌سازی و تولید اخبار در این زمینه یاری‌گر ما باشند.

وی با بیان اینکه براساس اقتصاد مقاومتی باید به مدیریت کشور نیز  توجه جدی داشته باشیم، گفت: ما در حوزه تدوین ایزو ۹۰۰۴ و طراحی های انجام شده قصد داریم تا با ارائه یک مدل ایرانی موفق برنامه ریزی ها و هدفگذاری های خود را به سمت استفاده از این استاندارد در تولید محصولات بکار گیریم و در کنار آن ما هم اکنون به عنوان عضو فعال استاندارد بین المللی محصولات غذایی و کشاورزی فعالیت های خود را انجام می دهیم.

 پیروزبخت از تدوین استاندارد حلال با نظر ایران برای ارائه به ۳۱ کشور اهل تسنن و تشیع خبر داد و تصریح کرد: از این ۳۱ کشور تنها یک کشور شیعه و مابقی اهل تسنن هستند که این استاندارد غذای حلال با اتفاق آرا و استفاده ۹۸ درصدی از نظر فقه شیعه جعفری تدوین شده است.

وی از نظارت این سازمان بر ۲۴۰۰ ایستگاه سی ان جی در کشور و ارزیابی و بازرسی از این ایستگاه ها خبر داد و اضافه کرد: سعی مان بر این است که معایب این ایستگاه ها بررسی و برطرف شود.

رئیس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در مورد نظارت بر استاندارد آسانسورها و کارکرد مطلوب آنها نیز اظهار کرد: در نیمه اول امسال ۳۲۰۰ آسانسور در کشور مورد بازرسی قرار گرفته‌اند.

پیروزبخت ادامه داد: ما در حوزه موادغذایی نیز در استفاده از نمک، قند و روغن دارای ترانس با رویکرد کاهش مصرف این مواد غذایی سعی می‌کنیم که بر اساس سیاست کلی سلامت نظارت‌های خود را تقویت کنیم.

وی تدوین استاندارد متنوع در سطح جهان از استاندارد خانواده گرفته تا کرامت انسانی را یادآور شد و افزود: ما نیز باید با رویکرد ایزو به سمت طراحی استانداردهای جدید حرکت کنیم که امسال نیز سعی شد شعار جهانی استاندارد که با طراحی پوستری موفق از سوی هنرمند ایرانی انجام شود، موضوع تحول در فرآیند استانداردها مورد توجه  قرار گیرد.

این مسئول همچنین ادامه داد: هرچند ما در تدوین استانداردهای روز جهانی اندر خم یک کوچه هستیم اما سعی می کنیم تا با رعایت اصل بیطرفی و توجه به نظارت های دقیق بتوانیم به اهداف موردنظر خود دست پیدا کنیم؛ هر چند که در رعایت و حفظ حقوق مصرف کنندگان کار ما بسیار دشوار و وسیع است.


پیروزبخت به وجود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صنفی در کشور و ضرورت کنترل این واحدها در عرضه استاندارد محصولات اشاره کرد و گفت: ما تنها موفق شدیم در این سه سال یک میلیون واحد صنفی را کنترل و نظارت کنیم و امر رسیدگی به این واحدها عزم ملی و تلاشی جدی می خواهد.

سهم کم ایران در تجارت محصولات حلال

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اینکه کشور ما در بحث تجارت حلال سهم کمی در بازارهای بین المللی به خود اختصاص داده است، گفت: کشور ما در تولید و عرصه محصولات حلال به سایر نقاط دنیا و بازارهای بین‌المللی کوتاهی کرده است که سازمان ملی استاندارد در زمینه تجارت غذا و گردشگری حلال با همکاری علمای بزرگوار تدابیر اساسی اندیشیده است.

پیروز بخت در همایش تجلیل از واحدهای نمونه و برگزیده استاندارد آذربایجان شرقی، با بیان اینکه استاندارد مقوله ای جدید نیست بلکه از دیر باز در عالم هستی جاری بوده است، اظهار کرد: مقوله استاندارد طی سال های گذشته شکل علمی به خود گرفته و فعالیت آن در تمامی کشورهای جهان گسترش پیدا کرده است.

وی با اشاره به شعار "خاطر جمع باش، کالای استاندارد ایرانی میخرم"، که توسط سازمان ملی استاندارد کشور انتخاب شده است، گفت: این جمله صرفا شعار نبوده و ما همواره از حقوق مصرف کنندگان دفاع می کنیم.

پیروزبخت یادآور شد: سازمان ملی استاندارد ایران از سال ۱۳۴۶ عضو سازمان بین المللی استاندارد شده و امسال پوستر روز جهانی سازمان بین المللی استاندارد توسط فردی ایرانی طراحی شده که با شعار "استانداردها، شهرها را هوشمند می‌کند"، به این سازمان ارائه شده است.  

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اینکه از سوی مسئولان کشوری به بحث دولت الکترونیک و هوشمندی خدمات، تاکید زیادی شده است، گفت: یکی از مهم ترین مبحث استاندارد سازی تسهیل تجارت و مبادلات بین کشورهاست.  

وی تاکید کرد: امروزه هر چه در کشور ما تولید می شود باید در کشورهای دیگر نیز مورد استفاده قرار گرفته و تمامی انسان های این دنیا به عنوان مخلوق خداوند به این تولیدات دسترسی داشته باشند.  

 پیروزبخت خاطرنشان کرد: با توجه به بحران های زیست محیطی در کشور، توجه ویژه به این مسائل ضروری بوده و باید برای حل آن تدابیر موثر و اساسی اندیشیده شود.

وی با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد ایران در عرصه ملی و بین المللی فعالیت های موثری انجام داده است، اظهار کرد: این سازمان در بحث انرژی هر سه ماه یک مرتبه، گزارش تکمیلی از مصرف بهینه ی انرژی به دولت ارائه می دهد و در خصوص استاندارد های مواد غذایی، محیط زیست و جایگاه های اختصاصی سوخت سی‌ان‌جی ورود پیدا کرده است.  

 وی با اشاره به آخرین وضعیت سازمان ملی استاندارد ایران در سازمان بین المللی استاندارد، اظهار کرد: بعد از ۵۰ سال عضویت سازمان استاندارد ملی ایران در سازمان ایزو، سال جاری یک بانوی ایرانی به عنوان عضوی از کارگروه هیئت مدیره ی فنی ایزو انتخاب شده که موجب سربلندی و افتخار کشورمان است.  

 پیروزبخت با اشاره به اینکه سازمان ملی استاندارد در حوزه ی استانداردهای غذایی و کشاورزی مسئولیت و مدیریت را بر عهده گرفته است، افزود: حدود ۱۸ کشور عربی  در این زمینه تحت نظارت سازمان ملی استاندارد ایران فعالیت می کنند.  

توقف تولید خودروهای بی‌کیفیت از زمستان ۹۷

وی در جمع خبرنگاران نیز اظهار کرد: ما در سه مرحله طرح نظارتی خود را بر تولید خودروهای با کیفیت انجام داده و آخرین مهلتی که به کارخانه های خودروسازی داده ایم اول دی ماه سال ۱۳۹۷ است که تمامی ۸۵ استاندارد تعریف شده را رعایت کرده و خودروی منطبق بر این استانداردها تولید کنند.

وی گفت: ما استانداردهای خورد را از ۵۲ به ۸۵ مورد رسانده‌ایم تا زمینه تولید خودروهای با کیفیت در کشور فراهم شود که در این راه تلاش ما تقویت نظارت ها و برنامه های حمایتی است.

رئیس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ادامه داد: از اول دی ماه سال آینده به هیچ وجه تولید خودروهای غیر استاندارد و بی کیفیت را تحمل نخواهیم کرد و قطعا براساس مقررات و قوانین با خاطیان برخورد می‌کنیم.

پیروزبخت با اشاره به اینکه به هیچ وجه مزاحم یا به دنبال موازی کاری با سایر دستگاه ها و نهادها نیستیم، خاطرنشان کرد: ما سازمان ناظر بر فعالیت نهادهای مختلف هستیم و سعی می‌کنیم تا در حوزه اختیارات و وظایف خود در استاندارد سازی کیفی محصولات و همچنین کالاها و خدمات ارائه شده کمک کنیم.

وی اعمال کیفیت را در این حوزه یکی از مسئولیت های مهم این سازمان اعلام کرد و گفت: سازمان استاندارد نه تنها مانع کار سایر دستگاه‌ها نیست بلکه به عنوان یک دستگاه فرابخشی تلاش می‌کند تا به دور از بخشی‌نگری، فعالیت‌های خود را بر حوزه نظارت بر کیفیت محصولات تولید شده متمرکز کرده و یار و یاور عرصه تولید و ارائه توانمندی ها در این عرصه باشد.

پیروزبخت به برنامه های گرامیداشت هفته استاندارد از ۲۲ مهرماه اشاره کرد و گفت: خوشحال هستیم که مقوله استاندارد و ارتقای کیفیت زندگی به عنوان یک مقوله فراگیر به دور از بخشی نگری ها مورد توجه قرار گرفته و سعی بر تنوع بخشی در این حوزه و اعمال نظارت های قانون مدارانه است.