نماد برتر - پس از گذشت بیش از 4 ماه از روی کار آمدن دولت جدید و معرفی وزیر اقتصاد و روسای تازه نفس برای بازار سرمایه؛ گویا بی برنامگی «عشقی» و یارانش مشکلات بازار را افزایش داده و این در حالی است که بورس و نجات آن از اولویتهای رئیسجمهور بود.
نماد برتر- دوری از پیشنهادهای مخرب چون قیمتگذاری دستوری برای اقتصاد کشور و هدایت سرمایهها به سمت تولید و ایجاد اشتغال بیشتر، یک ضرورت است.
بازار سهام و بازار ابزارهای با درآمد ثابت، هر کدام بازیگران ویژه خود را دارد. اعتماد و اطمینان، مؤلفه کلیدی برای حضور و بقای سرمایهگذاران در بازار سرمایه است.
به تازگی مباحث زیادی پیرامون اوراق و فروش آن در بازار مطرح شده است؛ موضوعی که ریزشهای بازار را هم به آن ارتباط میدهند که تصور اشتباهی بوده و ناشی از نبود درک صحیح از ساختار بازار اوراق و تاثیر آن در ارزشگذاری است.
اتفاقهای سال گذشته منجر به بی اعتمادی مردم نسبت به بازار سرمایه شد و من این حق را به آنها میدهم تا نسبت به سرمایههای خود نگران باشند، اما با توجه به شرایط موجود شرکتها و عزم دولت سیزدهم برای حمایت از بازار سرمایه، به عنوان یک شخص حرفهای در نهادهای مالی و این حوزه، اعلام میکنم جای هیچ نگرانی نیست و شرایط بنیادی بازار سرمایه شرایط بسیار خوبی است.
دکتر محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بهمنظور شفافسازی و پاسخگویی به موضوعاتی از جمله فروش اوراق دولتی، معاملات الگوریتمی، تغییر مدیریتی در سازمان بورس و موارد دیگری که بهتازگی به عنوان دغدغه در بین اهالی بازار سرمایه مطرح شده به گفتوگو پرداخت.
با وجود مرتفع شدن برخی ریسکها در بازار پس از استقرار دولت جدید در روزهای اخیر شاهد نوساناتی در بازار هستیم که به نظر میرسد، دلیل بنیادینی برای آن وجود ندارد و شاید بتوان گفت بیشتر تحت تاثیر هیجانات و رفتاره گلهای رقم خورده است.
بازار بدهی نقطه کانونی بازار سهام برای تغییر نهادهای بازار سرمایه است؛ بنابراین، به شدت نیاز به تغییر در نهادهای بازار داریم چرا که با نهادهای فعلی بازار سرمایه نمی توان افقی که برای بازار بدهی مدنظر است را محقق کرد.
دولت با کسری تراز عملیاتی مواجه است؛ بنابراین، باید از محل واگذاری داراییهای مالی یا سرمایه ای کسری بودجه عملیاتی خود را پوشش دهد.
نقدینگی و تورم از مهمترین شاخصهای کلان هستند که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفتند و اقتصاددانان نیز رشد این دو شاخص را از معضلات اصلی اقتصادی میدانند. در شرایط تورمی، اقتصاددانان اغلب افزایش حجم نقدینگی را دلیل آن میدانند و در شرایط کنترل تورم هم راه حل را محدودسازی نقدینگی میدانند. در این یادداشت به راز و رمز افسارگسیختگی نقدینگی پرداخته شده است.
وجود برخی تحرکات برای اجرای سیاست قیمتگذاری دستوری در دولت سیزدهم بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان را نگران کرده است. در شرایطی که دولت سیزدهم با شعار مقابله با رانت و فساد وارد میدان عمل شده و رییس جمهور نیز بارها بر مشورت و تعامل با فعالان صنعت و کارشناسان به منظور اتخاذ تصمیمات مهم، تاکید داشته است اما بار دیگر اظهاراتی در مورد کنترل قیمت کالاها و حمایت از مردم به گوش میرسد. این روند حتی تابلوی بازار سهام را قرمز پوش کرد تا مشخص شود سهامداران نیز به خوبی با اثرات زیان بار قیمتگذاری بر فعالیت شرکتهای تولیدی آشنا هستند.
با به کار گرفتن راهکارهایی مانند آزادسازی قیمت ها و حذف رانت های ناشی از آن، کاهش نرخ سود بین بانکی، ساماندهی فروش سهام عدالت در بازار، تسهیل قوانین ورود شرکت ها به بورس در جهت عمق بخشیدن به معاملات بازار سرمایه و افزایش دامنه نوسان به منظور رشد نقدشوندگی بازار, زمینه رونق بیشتر معاملات بورس فراهم خواهد شد.
رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی، همراه با افزایش سطح اشتغال، کنترل تورم و تعادل در تراز پرداخت ها به منظور افزایش رفاه، همواره از اهداف اقتصادی کشورها بوده است. در این یادداشت به اولویت های سیاست های پولی و مالی برای مقابله با رکود تورمی پرداخته شده است.
حسن روحانی، رییسجمهوری سابق ایران درحالی در روزهای پایانی دولت قبل استقراض دولت از بانکمرکزی با هدف جبران کسری بودجه را انکار کرد که آمارها و روسای بانکمرکزی سابق و فعلی کشور چیز دیگری میگویند!
به گفته مدیر عامل گروه مالی شریف، تشکیل سبدی از بازارهای مختلف، بهترین استراتژی در حال حاضر است و رویکرد مناسب فعلی سرمایه گذاران این است که با دانش و اطلاعات کافی وارد بازار سرمایه شوند؛ زیرا بازار سرمایه پس از افت شدید خود به شرایط باثباتی رسیده است و دیگر از رشدهای هیجانی یا صف های فروش طولانی در آن خبری نیست.