نماد برتر- مدیرعامل شرکت حفاری مپنا گفت: دکل دریایی MD-۱ در تاریخ نهم آبان مان سال جاری از میدان نفتی سروش ترخیص شده و به سمت موقعیت مرزی ایران و قطر در حرکت است، پیشبینی میشود نهایتا طی پنج روز آینده در محل مستقر شود.
نماد برتر- مدیرعامل گروه پتروپارس از حرکت دستگاه حفاری به سمت موقعیت فاز ۱۱ پارس جنوبی در آبهای نیلگون خلیج فارس خبر داد.
نماد برتر- قرارداد توسعه میدان آزادگان جنوبی و قرارداد احداث کارخانه فرآورش مرکزی (CTEP)، میان شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت پتروپارس امضا شد.
نماد برتر- مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از اتمام قرارداد توسعه بخش گازی میدان بلال به عنوان جزیی از یال شرقی میدان گازی پارس جنوبی یاد کرد و گفت: اقدامات اجرایی در خصوص عقد قرارداد مربوط به میدان فرزاد B نیز انجام شده و قرارداد توسعه این میدان به زودی امضا می شود.
پایگاه خبری راد: مدتی است که وزارت نفت رویکرد مثبتتری نسبت به بخش خصوصی پیدا کرده است؛ تا جاییکه برنامههایی را نیز برای پر رنگتر شدن بخش خصوصی در حوزههای مختلف نفت، گاز و پتروشیمی تدوین کرده است.
پایگاه خبری راد: ۱۰ سال از مذاکره ایران و هند برای امضای قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد بی میگذرد، قراردادی که همچنان به سرانجام نرسیده است اما آنطور که معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده، برای توسعه فرزاد B زیاد منتظر هندیها نخواهیم ماند و به زودی این انتظار تمام میشود.
پایگاه خبری راد: حدود ۱۰ ماه از خروج توتال از قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی میگذرد و علیرغم اینکه قرار بود شرکت ملی نفت چین جایگزین توتال در این قرارداد شود، هنوز خبری از چینیها نشده است؛ با این وجود وزیر نفت به تازگی از ادامه مذاکرات با این کشور خبر داده است.
پایگاه خبری راد: مذاکره با چینیها که طبق قرارداد باید جانشین توتال در توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی شوند، همچنان ادامه دارد و سرنوشت این فاز که به غیر از فاز ۱۴، تنها فاز توسعهنیافته بزرگترین میدان گازی جهان در طرف ایران محسوب میشود، به نتیجه این مذاکرات گره خورده است.
پایگاه خبری راد: در حالی که خروج توتال از قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی وارد هشتمین ماه خود شد و به گفته مسئولان قرار بود شرکت ملی نفت چین جایگزین توتال در قرارداد شود، سرنوشت این فاز همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
پایگاه خبری راد: در فضای پسابرجام بود که وزارت نفت دست به طراحی قراردادهای جدید نفتی (IPC) زد و صف طویلی از غولهای نفتی دنیا برای حضور در صنعت نفت ایران صف کشیدند و پای میز مذاکره نشستند. اشتیاق این شرکت ها به مذاق عدهای خوش نیامد و آنها برای هر شرکت نفتی که با ایران پای میز مذاکره نشست، پروندهای قطور از بی کفایتیشان تشکیل دادند و سر راه این شرکتها برای امضای قرارداد سنگاندازی کردند.
پایگاه خبری راد: فاز ۱۱، تنها فاز باقیمانده میدان گازی پارس جنوبی است که روزگاری قرار بود بهعنوان نخستین IPC پرچمدار توسعه میادین نفتی و گازی ایران از طریق این قراردادها باشد، اما بهصورت مستقیم تحت تاثیر تحریمهای آمریکا علیه ایران قرار گرفت و نحوه توسعه آن فعلا در هالهای از ابهام قرار دارد.
پایگاه خبری راد: مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تشریح جزئیات رشوه شرکت فرانسوی توتال به مقامات ایرانی، آخرین اخبار درباره توسعه میدان گازی پارس جنوبی، فرزاد A و B، گلشن، فردوسی و بلال را اعلام کرد.
پایگاه خبری راد: میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی که بین ایران و قطر مشترک است، در طرف ایرانی و بهطور کلی در ۲۷ فاز برای توسعه تعریف شده است که ۲۱ فاز تا سال گذشته به مدار آمده و طبق برنامهریزیها تا پایان سال جاری، سه فاز دیگر در دریا و چهار فاز در خشکی به مدار خواهند آمد و سه میلیارد فوت مکعب (۸۵ میلیون مترمکعب) به تولید پارس جنوبی افزوده خواهد شد.
پایگاه خبری راد: ایران در حرکتی که میتوان آن را یک ژست ژئوپلیتیکی استراتژیک در قبال فرانسه تعبیر کرد، اخیرا اعلام کرده که سرمایهگذاری توتال در میدان گازی پارس جنوبی را جبران خواهد کرد.
پایگاه خبری راد: معرفی طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت و آمادهسازی بسته ۶ میلیارد دلاری به سالگرد خود نزدیک میشود. بستههای کاری عنوان شده در قالب قراردادهای EPC اجرایی و با تکیه بر ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر، بازپرداخت آن از محل عواید میدان تامین خواهد شد. پیشبینی میشود با اجرای کامل این طرح، بیش از ۴۰۰ هزار بشکه نفت به ظرفیت تولید روزانه کشور اضافه شود.