نماد برتر- تعدادی از شرکتهای بزرگ تولیدکننده فولاد کشور در نامهای خطاب به معاول اول رئیس جمهور و رئیس ستاد تنظیم بازار، خواستار توقف اجرای مصوبه وضع عوارض صادراتی بر محصولات زنجیره فولاد برای کار کارشناسی جامعتر و استفاده از تجربهها و نظرات متخصصان و خبرگان و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران شدند و نسبت به اجرای آن هشدار دادند.
نماد برتر- مدیر عملیات بازار بورس کالای ایران گفت: در کنار زنجیره تولید محصولات فولادی، عرضه محصولات پتروشیمی از طریق بورس کالا انجام میشود و برای محصولاتی که کمبود تولید دارند، وزارت صمت با همکاری وزارت نفت درصدد است تا از طریق واردات اقلام دارای کمبود توسط واحدهای تولیدکننده اقدام کند.
نماد برتر- کارخانجات بزرگ فولادسازی کشور موفق شدند از ابتدای امسال تا پایان دیماه ۴۴ میلیون و ۵۴۵ هزار و ۸۰۰ تن فولاد خام و انواع محصولات فولادی تولید کنند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با افت حدود ۷ درصدی مواجه شده است.
با توجه به سناریوی پساکرونایی، فعالیتهای صنعت ساخت و ساز در حال افزایش است بنابراین انتظار میرود تقاضا برای منگنز در سالهای آینده افزایش یابد.
در نامه جدید مدیر پذیرش و بازاریابی بورس کالای ایران به شرکتهای کارگزاری آمده است که تمامی خریداران محصولات فولادی از تاریخ ۱۰ مهر ماه ملزم به داشتن کد نقش و ثبت اطلاعات معاملات در سامانه جامع تجارت هستند.
میزان صادرات محصولات فولادی و شمش طی ۵ ماهه امسال به ترتیب ۸۸ و ۳۹ درصد افزایش یافت. بدین ترتیب صادرات شمش به بیش از ۳ میلیون تن و محصولات فولادی به نزدیک ۱.۴ میلیون تن رسید.
عملکرد واحدهای فولادسازی کشور برای تولید فولاد خام طی ۳ ماهه نخست امسال منتشر شد که بر اساس آن بالاترین رقم تولید متعلق به اسلب به میزان ۳ میلیون و ۱۵۵ هزار و ۱۲۸ تن بوده که گروه فولاد مبارکه سهم ۸۵درصدی از کل تولید اسلب کشور را به خود اختصاص داده است.
میزان صادرات شمش، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در کشور طی ۴ ماهه نخست امسال به ترتیب ۵۲، ۱۰۴ و ۵۶۹ درصد افزایش یافت.
بر اساس این پیش بینیها، میزان تولید مس در سال 2021 از 25 میلیون تن فراتر خواهد رفت و در همین محدوده نیز، تقاضا شکل خواهد گرفت.
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران امروز میزبان عرضه ۱۴۰ هزار و ۹۲۰ تن ورق فولادی، ۶۸ هزار و ۱۴۶ تن میلگرد، ۱۶ هزار و ۷۹۰ تن تیرآهن است.
وزیر صنعت در آخرین روزهای عمر دولت با اعلام پیشنهادی برای عوارض صادراتی ۱۶ محصول معدنی و فولادی ، باز هم برای بورس دردسر درست کرد.
میزان تولید آهن اسفنجی نیز با رشد حدود ۸درصدی طی ۳ماهه نخست ۱۴۰۰ نسبت به آمار مدت مشابه سال گذشته (۸ میلیون و ۱۳۳ هزار تن)، به ۸ میلیون و ۷۵۸ هزار تن رسید.
میزان تولید محصولات فولادی و شمش در کشور طی ۳ ماهه نخست امسال، به ترتیب ۷ و ۶ درصد افزایش یافت.
ریشه تمامی مشکلات اقتصادی صنعت برق تفاوت قیمت تمام شده و تکلیفی فروش برق است و مهمترین عامل کاهش سرمایهگذاری در این صنعت، عدم پرداخت مابهالتفاوت قیمت تکلیفی و تمام شده طبق قانون حمایت از صنعت برق است.
مهمترین دلیل رشد قیمت سیمان شوک ناشی از کاهش عرضه هاست که این معضل به سبب قطعی برق کارخانههای سیمانی رخ داده اما از هفته آینده با راه اندزی معاملات سلف سیمان این مشکل رفع می شود.