با حذف ارز ترجیحی و واقعی شدن بهای تمام شده، شرکتهای بورسی نه تنها از دایره قیمتگذاری دستوری خارج می شوند بلکه میتوانند با افزایش حاشیه سود و بهای تمام شده واقعی، درآمدهای عملیاتی خود را بهبود بخشیده و آن را وارد چرخه اقتصادی شرکت کنند.
یکی از بزرگترین معضلات شرکتهای تولیدکننده قند و شکر این است که نه میتوانند به نرخ بازار بفروشند و نه میتوانند به نرخ دلخواه بخرند.
قیمت گذاری دستوری در صنعت قند و شکر از سوی دولت، باعث شده چغندرکاران تمایل چندانی برای کشت چغندر نداشته باشند و سطح زیر کشت این محصول کاهش یابد.
پایگاه خبری راد: در حالی که معاون وزیر کشاورزی به خودکفایی و رکورد شکنی در تولید بسیاری از محصولات استراتژیک مانند گندم و شکر اشاره کرده و میگوید کیفیت نان طی سالهای گذشته بسیار افزایش یافته است، رییس اتحادیه نانوایان از مشکلات این صنف گلایه و تصریح کرد که متولی نان در کشور مشخص نیست و هر کدام از وزارتخانههای کشاورزی و صنعت میگویند "نان به ما ربطی ندارد".
پایگاه خبری راد: مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی از برنامهریزی برای اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی آینده خبر داد و گفت: برای تنظیم بازار ماه رمضان برنامه ریزیهای بسیاری صورت گرفته و محصولات اساسی مانند برنج، روغن نباتی، ماکارونی و ... عرضه میشود تا شاهد تنش و نوسانات بسیار کمی در بازار باشیم.