ارزایابی ماهانه تولیدات صنعتی در تیرماه از رشد 2.5 درصدی شاخص تولیدات صنعتی حکایت دارد رشدی که کمترین نرخ در 12 ماه اخیر بوده است. این رشد که بیشتر در بخش صادراتی رخ داده می تواند سرنخی از افزایش قیمت دلار باشد.
دبیران دو انجمن قطعهسازان و صنایع همگن قطعه سازی و یک فعال صنعت ، گرانی اخیر قمیت خودرو را ناشی از قطع مکرر برق دانسته و درباره چالش های صنعت توضیح دادند .
سال گذشته نیروگاه برقآبی حدود ۱۰ هزار مگاوات برق تولید کرده بود، در حالی که اکنون این نیروگاه ها امکان تولید بیش از سه هزار مگاوات برق را ندارند.
باید تصمیمات جدیدی از طریق بورس انرژی و نیروگاه های غیردولتی که آماده هستند تا برق را به دور از مداخله دولت در بورس به فروش برسانند، اتخاذ شود تا صنایع مختلف در کشور از این برق استفاده و بخشی از مشکلات خود را برطرف کنند.
پیشی گرفتن نرخ رشد تقاضای برق از نرخ رشد عرضه آن و از طرف دیگر نیاز به زمان زیاد و لزوم سرمایه گذاری فراوان برای توسعه ظرفیت های تولید، انتقال و توزیع از جمله مسائلی هستند که موجبات کمبود برق و بروز خاموشی را فراهم می کنند.
نماد برتر- دور اول گسترده ترین برنامه تعمیرات و بازسازی شبکه های فرسوده توزیع برق کشور با هدف افزایش قابلیت اطمینان شبکه در مواقع بروز بحران نخستین بار در کشور اجرا شد.
نماد برتر- طرح برق امید با هدف فرهنگسازی و مدیریت مصرف از یک ماه و نیم دیگر اجرایی می شود و ۳۰ میلیون نفر از مشترکان کم مصرف پرداخت هزینه برق معاف خواهند شد، حتی مشترکان پر مصرف نیز با انجام راهکارهایی می توانند از این مزیت بهره مند شوند.
نماد برتر- سخنگوی صنعت برق گفت: برای تدوین دستورالعمل های اجرایی طرح برق امید که وعده داده شده بود تا اواخر مهر ماه تدوین شود روز گذشته در کمیسیون انرژی مجلس موضوعاتی مورد ارزیابی قرار گرفت.
نماد برتر- طرح برق امید با هدف مدیریت مصرف و فرهنگسازی از دوماه دیگر رسما وارد مرحله اجرا خواهد شد که با اجرای آن کم مصرف ها دیگر از پرداخت قبض برق معاف می شوند حتی برای پر مصرف ها نیز این امکان وجود دارد که با کاهش مصرف از پرداخت قبض رهایی یابند.
نماد برتر- سخنگوی صنعت برق کشور گفت: با گرم شدن هوا شاهد شکسته شدن رکورد مصرف برق هستیم و اگر همکاری مشترکان وجود نداشته باشد احتمالا شاهد خاموشی خواهیم بود.
پایگاه خبری راد: امسال بر خلاف سالهای گذشته، صنعت برق کشور در جدال با خاموشی کم آورد و شاهد خاموشیهای برنامهریزی شدهای در سراسر ایران بودیم که بر اساس گفتههای مسئولان، کمبود بارندگی و به عبارت بهتر کمبود تولید نیروگاههای برقآبی و افزایش محسوس دما، موجب ایجاد این وضعیت شد؛ اما مساله این است که آیا در سال آینده نیز این مشکلات به قوت خود باقی میماند؟
پایگاه خبری راد: با اتمام خاموشی ها در کشور، فصل جدیدی از صادرات برق آغاز شده و در حال حاضر ایران به کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق برق صادر میکند. این در شرایطی است که اکنون عراق بیش از یک میلیارد دلار به ایران بدهی دارد. البته بر اساس اظهارات وزیر نیرو قرار شده مذاکراتی با عراقی ها برای تسویه بدهی صورت گیرد.
پایگاه خبری راد: سخنگوی صنعت برق کشور از آغاز صادرات برق به کشورهای همسایه خبر داد و افزود: پس از رفع خاموشیها در کشور این پتانسیل ایجاد میشود که بتوانیم در زمانهایی از طول روز که بار کاهش مییابد برق را به کشورهای دیگر صادر کنیم.
پایگاه خبری راد: مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ از کاهش خاموشیها در پایتخت خبر داد و گفت: پبش بینی می شود که انتشار جدول خاموشی ها تا نیمه شهریور ادامه داشته باشد.
پایگاه خبری راد: مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته برای پیک سال آینده میتوانیم ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه را وارد مدار کنیم که شرط لازم انجام این کار تامین بیش از ۴۰۰۰ میلیارد تومان است؛ همچنین ۳ هزار میلیارد تومان هم برای تعمیرات نیروگاههای موجود نیاز است.