ریشه اصلی عدم شفافیت و ایجاد فساد در بدنه اقتصاد، وجود نگاه دستوری به بازارها بوده است و تا زمانی که چشم حاکمیت در این خصوص باز نباشد، با این حجم از گستردگی صنایع و اصناف در کشور، کاری از پیش برده نمیشود.
حذف قیمتگذاری دستوری در کشور ضمن مدیریت اقتصاد، فساد و قاچاق را در کشور کاهش میدهد اما باید سازوکارهای درست و منطقی پیش از عملیاتی کردن این مهم اندیشیده شود تا معیشت مردم بیش از پیش دچار مشکل نشود.
بازارها اگرچه در یک محدوده مشخص معاملات روز سه شنبه را با ثبات دنبال کردند اما معاملات روز چهارشنبه می تواند تداوم همان مسیر یا متفاوت از آن باشد.
بازار سهام و بازار ابزارهای با درآمد ثابت، هر کدام بازیگران ویژه خود را دارد. اعتماد و اطمینان، مؤلفه کلیدی برای حضور و بقای سرمایهگذاران در بازار سرمایه است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بروزرسانی قوانین با هدف بهبود اوضاع نظام پولی و بانکی کشور تاکید دارند.
عرضه نفت خام و برخی محصولات پتروشیمی در بورس انرژی در اولویت برنامههای مجلس قرار گرفته و کمیسیون انرژی تاکید خاصی بر تقویت این بورس دارد.
اثر مثبت حذف سود مرکب این است که تعهدات فعالان اقتصادی که دچار مشکل شده اند را کاهش میدهد.
مجلس شورای اسلامی از هر ایده، طرح و اقدامی که وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی حوزه صنعت خودرو، برای ساماندهی و بهبود این صنعت داشته باشد قطعا حمایت خوهد کرد.
با حذف ارز ترجیحی، بازار سرمایه به عنوان ویترین بازار مالی کشور، از کاهش رانت و حذف نرخهای دستوری و در نهایت شکلگیری سرمایهگذاری ارزش محور و مبتنی بر تقاضای واقعی برخوردار خواهد شد.
در صورت تصویب و اجرای طرح ساماندهی خودرو ، شاهد توازن در نظام عرضه و تقاضا، خروج بازار از انحصار، رقابتی شدن تولیدات و ارتقای کیفی خواهیم بود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر این باور هستند که باید شرکتهای سودده و توانمند کشور برای ورود به بازار سرمایه باید ترغیب و تشویق شوند.
بازار سرمایه به کمک ابزارهایی چون صندوق پروژه میتواند بهترین گزینه برای سرمایهگذاری در حوزه مسکن باشد.
با حذف ارز ترجیحی و واقعی شدن بهای تمام شده، شرکتهای بورسی نه تنها از دایره قیمتگذاری دستوری خارج می شوند بلکه میتوانند با افزایش حاشیه سود و بهای تمام شده واقعی، درآمدهای عملیاتی خود را بهبود بخشیده و آن را وارد چرخه اقتصادی شرکت کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از ابلاغ دستورالعمل خرید حمایتی زعفران خبر داد و گفت: ۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود، اما سهم ما از بازار این محصول تنها ۵ درصد است و به همین دلیل امسال، سال پایانی خرید انفعالی این محصول خواهد بود و برای سال آینده ما برنامههایی در حوزه بهبود صنایع بسته بندی، صنایع تکمیلی و توزیع طلای سرخ خواهیم داشت.
با تصویب طرح ساماندهی صنعت خودرو، عرضه و تقاضا در بازار واردات خودرو، منطقی و فضا برای رقابت در این بازار فراهم میشود.