08:16 | پنجشنبه 18 ارديبهشت 1404
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

هدررفت

آینده آبی ایران با "آب خاکستری" روشن می‌شود؟
پایگاه خبری راد: بحران آب در حالی بر سر ایران سایه انداخته که کارشناسان بر این باورند با بازچرخانی آب خاکستری و استفاده از آن برای مصارفی مانند صنعت و کشاورزی می‌توان تا حدی به کم‌رنگ‌تر شدن این بحران کمک کرد.
برای سال آینده آبی ترسالی پیش‌بینی نمی‌شود
پایگاه خبری راد: معاون آب و آبفای وزارت نیرو با تاکید بر این‌که برای اقلیم خشک کشور همواره باید برنامه‌ریزی داشته باشیم، گفت: با این‌که در حال حاضر وضعیت آب در ایران مناسب است، برای سال آینده آبی ترسالی پیش‌بینی نمی‌شود.
چرا هر ساختمان به یک برچسب مصرف بهینه انرژی نیاز دارد؟
پایگاه خبری راد: عضو هیات علمی گروه توسعه پایدار شهری و منطقه‌ای جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: ساختمان‌ها را باید طوری بسازیم که کمتر هدررفت انرژی داشته باشند و چیدمان ساختمان‌ها در کنار هم باید به گونه‌ای باشد که اصول بهره‌وری انرژی (Energy saving) رعایت شود.
"کوپنی شدن کالاها" مقطعی و شفاف اجرا شود
پایگاه خبری راد: یک کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است، اگر قرار است کوپنی شدن کالاهای اساسی را اجرا کنیم این طرح باید به صورت کوتاه مدت و البته شفاف اجرا شود.
برای افراد فاقد کارت سوخت کارت بانکی جایگزین می‌شود
پایگاه خبری راد: سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: برای افراد فاقد کارت هوشمند سوخت، کارت بانکی جایگزین می‌شود.
پروژه محوری یعنی تخریب مجدد مناطق سیل‌زده
پایگاه خبری راد: یک پژوهشگر اقتصاد توسعه با بیان این‌که در بازسازی مناطق سیل‌زده باید دقت کنیم که پروژه محوری بر برنامه‌ریزی و نهادسازی، تقدم پیدا نکند، گفت: بازسازی اگر طبق مدل‌های قبلی در دستورکار قرار بگیرد در واقع انهدام دوباره مناطق روستایی را به همراه خواهد داشت.
مشکلات مسکن "مهر" در «امید» تکرار نمی‌شود
پایگاه خبری راد: بی توجهی به میزان عرضه و تقاضا، عدم تامین زیرساخت‌ها و نادیده گرفتن طرح‌های اشتغال‌زایی مهم‌ترین ایرادات مسکن مهر بود که منجر به هدررفت سرمایه برای حداقل 160 هزار واحد از آن شد و هنوز هم در بسیاری از مناطق، مشتری برای برخی از این واحدها وجود ندارد.
هراس متولیان صنعت خودروی کشور از ورود فارغ‌التحصیلان علوم پایه
پایگاه خبری راد: استاد پیشکسوت ریاضی دانشگاه تهران با بیان اینکه آینده‌ای مبهم در انتظار فارغ‌التحصیلان رشته ریاضی است، گفت: استفاده نکردن از این فارغ‌التحصیلان صدمات جبران‌ناپذیری به آینده علمی، صنعت و نظام پایدار اقتصادی و سیاسی وارد می‌کند.
ایران هنوز تشنه باران است
پایگاه خبری راد: علی‌رغم این‌که امسال شاهد بارش‌های مناسبی بودیم اما به دلیل پراکندگی بارش‎‌ها و نوسان روان‌آب، هم‌چنان سدها با کمبود مواجه هستند، به‌گونه‌ای که هم‌اکنون ۶۲ سد معادل ۳۵ درصد از مجموع ۱۷۸ سد بزرگ ایران کمتر از ۴۰ درصد آب دارند.
راه نجات ایران از گودال بی‌آبی
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب، گفت: با توجه به اهمیت بهره‌وری در بخش کشاورزی لازم است که توجه ویژه‌ای به این حوزه شود، چرا که تنها در این شرایط می‌توان میزان مصرف آب در ایران را مدیریت کرد؛ در غیر این صورت در آینده با چالش‌های متعددی مواجه خواهیم شد.
فرسایش خاک ۵۶ میلیارد دلار به ایران خسارت می‌زند
پایگاه خبری راد: اظهار نظر کارشناسان مختلف حوزه خاک از جمله رئیس انجمن علوم خاک ایران نشان می‌دهد که روند فرسایش خاک در ایران رو به افزایش است بگونه‌ای که فرسایش خاک ۵۶ میلیارد دلار به ایران خسارت می‌زند.
تاراج آب ایران در بخش کشاورزی
پایگاه خبری راد: در حال حاضر سهم زیادی از آب ایران در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و این در شرایطی است که میزان هدررفت آب در این حوزه نیز بسیار زیاد اعلام شده و به اعتقاد کارشناسان، لازم است که راه‌کارهایی برای کاهش مصرف آب در این حوزه انجام شود.
پیش‌بینی سه سناریو برای آینده‌ی نفت ایران
پایگاه خبری راد: کارشناسان برای صنعت نفت ایران که هدف نوک پیکان تحریم‌های آمریکا قرار گرفته، آینده‌های متفاوتی را پیش‌بینی می‌کنند؛ یکی از صدمه خوردن این صنعت می‌گوید و دیگری این صنعت را حتی در شرایط تحریم سرپا و مقتدر می‌خواند. در این میان، یک تحلیل‌گر ارشد حوزه انرژی، سه سناریو را برای آینده نفت ایران پیش‌بینی می‌کند.
روایت زنگنه از کرسنت
پایگاه خبری راد: پرونده کرسنت هم‌چنان در حال تورق است و هر از چند گاهی برخی افراد فصل جدیدی به آن اضافه می‌کنند؛ یک روز نرخ جدیدی را به‌عنوان جریمه ایران مطرح می‌کنند و یک روز حضور فردی را باعث وارد شدن خسارت به ایران در پرونده کرسنت می‌دانند.
نقدی بر پیش‌نویس قانون جامع آب ایران
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه مدیریت آب، کشاورزی و منابع طبیعی، گفت: لازم است قانون توزیع عادلانه آب یا همان پیش‌نویس قانون جامع آب ایران دگرگون شود و واژه به واژه با حوصله و با مشارکت قانون‌گذاران، مدیران دستگاه‌های اجرایی و حقابه‌بران و مالکان چاه‌های آب کشاورزی، دوباره بازنویسی شود و در مراحل تصویب مجلس قرار گیرد.