13:39 | شنبه 1 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

کارشناس حوزه آب

مراقب باشید، شاید برای آیندگان آبی نباشد
نماد برتر- هر سال از دوم فروردین به عنوان روز جهانی آب یاد می شود تا شاید از این طریق و گوشزد به اهالی این کره خاکی قدر این مایه حیات بیشتر درک و چاره ای برای حفظ آن و انتقال آن به نسل های آینده اندیشیده شود.
به جای تمرکز بر آمار دنبال راهکار باشیم
پایگاه خبری راد: درحالی که میزان مصرف آب در بخش کشاورزی به یک پرونده پرچالش بین وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی تبدیل شده است، برخی کارشناسان بر این باورند که به‌جای چک و چانه زدن درمورد آمارها بهتر است روی بهترین راهکار برای بهینه کردن مصرف آب در این بخش تمرکز کرد.
ریشه‌یابی اختلاف نظر دو وزارتخانه بر سر آب
پایگاه خبری راد: زمانی که از مصرف بالای آب در کشور صحبت می‌شود، همواره انگشت اتهام به سمت بخش کشاورزی رفته و بر این موضوع تاکید می‌شود که بیش از ۹۰ درصد آب در این حوزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. موضوعی که وزارت جهاد کشاورزی آن را نادرست می‌داند و بر این باور است که آمار و ارقام مطرح شده در این باره صحت ندارد.
کاهش مصرف آب با اجرای یک سیاست درست
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه منابع آبی گفت: برای کنترل میزان آب در بخش کشاورزی، لازم است الگوی کشت مناسب در نظر گرفته شود؛ در غیر این صورت نمی‌توان میزان مصرف آب در این بخش را کاهش داد.
قانونی که سرنوشت ۶۰ میلیون نفر را به چالش کشید
پایگاه خبری راد: یک کارشناس ، دهه‌های ۳۰ و ۴۰ شمسی را بدترین سال‌ها در زمینه تدوین قانون‌های حوزه آب، کشاورزی، منابع طبیعی و به طور کلی محیط زیست ایران دانسته و معتقد است که قانون‌های "تأسیس شهرداری‌ها -۱۳۳۴"، "ملی‌شدن جنگل‌ها و مراتع -۱۳۴۱"، "آب و نحوه ملی‌شدن آن -۱۳۴۷"، از بنیان نادرست بوده‬ و هیچ‌گونه کاربردی در پدید آوردن توسعه پایدار ندارند. در این میان، قانون تأسیس شهرداری‌ها منبعی برای تخلف و جرم‌زایی شده و سرنوشت بیش از ۶۰ میلیون جمعیت شهری را به چالش کشیده است.
نقدی بر پیش‌نویس قانون جامع آب ایران
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه مدیریت آب، کشاورزی و منابع طبیعی، گفت: لازم است قانون توزیع عادلانه آب یا همان پیش‌نویس قانون جامع آب ایران دگرگون شود و واژه به واژه با حوصله و با مشارکت قانون‌گذاران، مدیران دستگاه‌های اجرایی و حقابه‌بران و مالکان چاه‌های آب کشاورزی، دوباره بازنویسی شود و در مراحل تصویب مجلس قرار گیرد.
کشت فراسرزمینی نیاز امروز ایران
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب گفت: با توجه به شرایط فعلی ایران در حوزه منابع آبی، باید به‌دنبال کشت فراسرزمینی باشیم و واردات آب مجازی را افزایش دهیم.
نمی‌توان با پول مردم را تنبیه کرد
پایگاه خبری راد: یک کارشناس درباره برنامه‌های وزارت نیرو برای اقتصاد آب گفت: باید به این مساله توجه شود که نمی‌توان با پول مردم را تنبیه کرد و باید برای کاهش مصرف آب به‌دنبال برنامه‌های آموزشی و جلوگیری از ازدیاد مصرف بود.
دوره سدسازی به سر آمده است
پایگاه خبری راد: یک کارشناس معتقد است که دیگر زمان سدسازی در ایران به پایان رسیده است، چراکه به اندازه کافی سد ساخته‌ و باعث شده‌ایم کم‌ترین میزان آب به سفره‌های زیرزمینی جذب شود.
چقدر آب برای تهرانی‌ها تولید می‌شود؟
پایگاه خبری راد: حدود یک میلیارد و ۳۵۰ هزار مترمکعب آب، برای جمعیت حدود ۱۴ میلیون نفری استان تهران، تولید می‌شود که از این میزان، بیش از ۷۰ درصد از منابع سطحی و سدها و بقیه از منابع زیرزمینی به‌دست می‌آید.
مصرف آب در ایران ۴۰ برابر میانگین جهانی است
پایگاه خبری راد: طبق اعلام مدیر عامل شرکت آبفای کشور میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. هم‌چنین بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی هم‌چون ایران باید ۷۰ لیتر در شبانه‌روز باشد، اما اکنون حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه‌روز مصرف می‌شود.
آیا فرو نشست زمین قابل کنترل است؟
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب گفت: چند سالی است که با پدیده فرونشست زمین در بخش های مختلف کشور مواجه هستیم که باتوجه به اهمیت وقوع این پدیده باید توجه ویژه‌ای به این بخش شود.
آیا دریاچه ارومیه مجدد احیا می شود؟
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب معتقد است که حل چالش‌ها و تنش‌های ایجاد شده در دریاچه ارومیه، نیازمند اخذ تدابیر کارشناسی‌ شده است و با توجه به این‌که مرگ این دریاچه می‌تواند مشکلات متعددی را ایجاد کند، لازم است این موضوع مورد توجه بیش‌تری قرار بگیرد.
زاینده‌رود نیاز به کمک دارد
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب با بحرانی دانستن وضعیت سد زاینده‌رود گفت: لازم است تا نگاه ویژه‌تری برای حل مشکلات این سد وجود داشته باشد چراکه اگر اکنون به فکر نباشیم قطعا چالش‌های متعددی را تجربه خواهیم کرد.
چگونه میتوان بحران آب را مدیریت کرد؟!
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه آب معتقد است که در حال حاضر باید به فکر فرهنگ‌پروری در جامعه بود، چراکه نمی‌توان با زور قانون و پول جلوی ازدیاد مصرف و رویه‌های نامعلوم و بی‌منطق در حوزه آب را گرفت.
صفحه قبل | صفحه بعد