09:48 | سه شنبه 24 تير 1404
Research Analysis Debriefing Day
مدیریت صحیح منابع در توزیع وام اشتغال روستایی

1397/04/13 18:54

کارشناس حوزه کار مطرح کرد:

مدیریت صحیح منابع در توزیع وام اشتغال روستایی

پایگاه خبری راد: به اعتقاد یک کارشناس حوزه کار تا زمانی که بسترهای طرح اشتغال روستایی در استانها فراهم نشده نباید طرح‌های اشتغال را اجرا کرد.

به گزارش پایگاه خبری راد،  علی‌اکبر لبافی ، در خصوص نحوه پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی، گفت: طرح اشتغال روستایی طرح بسیار خوبی است و به شرط مدیریت صحیح منابع و اجرای طرح‌های اقتصادی می‌تواند در بازار اشتغال کشور اثرگذار باشد و تحرکی به وجود آورد.

وی افزود: اما از این نکته غافل نشویم که توزیع پول به منزله ایجاد شغل نیست و نباید چنین طرح‌هایی سریع و فوری و فوتی به اجرا درآید.

این کارشناس حوزه کار تاکید کرد: با وجود آنکه دولت برای ایجاد اشتغال تحت فشار است، نباید تصور کنیم که اگر پول را بدهیم فردا شغل ایجاد می شود چون طرح‌های ضربتی نشان داده که نتیجه و بازخورد لازم را نداشته است.

لبافی با بیان اینکه برخی استانها هنوز برای اجرای طرح آمادگی ندارند، گفت: طبیعی است که آب مشکل اول بسیاری از استانها است و در طرح‌های روستایی آب عامل حیاتی به شمار می‌رود بنابراین تا زمانی که بسترها و زیرساختهای طرح‌های اشتغال روستایی فراهم نشده نباید آنها را اجرا کنیم.

وی گفت: در تمام دولتها چنین طرح‌های مشابهی به اجرا درآمده است منتها در حد ایده و تفکر جدیدی که بتواند بازار را متحول کند نبوده است.

این کارشناس حوزه کار خاطرنشان کرد: تجربیات گذشته به ما می‌گوید ایجاد شغل با دادن وام محقق نمی‌شود و باید منابعی که در دست دولت است با درایت و دقت نظر کامل و در جای صحیح هزینه شود.

به اعتقاد لبافی در شرایطی که روستاها با گرفتاری آب مواجهند باید اولویت را به مشاغلی بدهیم که امکان اجرا و توسعه دارند و در تولید ثروت و اقتصاد کشور نقش آفرینی می‌کنند.

وی گفت: در توسعه دام روستایی باید با حساسیت وارد شویم و ظرفیتهای موجود را جابه جا نکنیم بلکه طوری عمل کنیم که به ظرفیتهای موجود اضافه شود مثلا ۱۰۰۰ راس دام با اجرای طرح به ۱۵۰۰ راس دام تبدیل و تکثیر شود تا در تولید ثروت و اشتغال اثرگذار باشد.

 طرح اشتغال روستایی با هدف توسعه اشتغال در مناطق محروم روستایی، عشایری و مرزی و اولویت تاسیس تعاونی در روستاهای دارای مزیت نسبی در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است. اجرای موفق این طرح موجب کاهش مهاجرت به شهرها و رفع بیکاری و اشتغالزایی در مناطق روستایی و عشایری می‌شود. مجلس سال گذشته با تصویب برداشت مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی، برای توسعه اشتغال در مناطق روستایی موافقت کرد.