به گزارش پایگاه خبری راد، سید محمود میرلوحی در جریان هفتاد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران و در جریان بررسی طرح الزام شهرداری به ارائه لایحه اولویت اجرای طرح بلوکی بافت فرسوده گفت: از سالهای 81 و 82 در دولت اصلاحات موضوع بافت فرسوده به عنوان یک اولویت مطرح بود و در قانون نیز مورد توجه قرار گرفت و اما با شرایطی که داشتیم از حدود 15 سالی که از تصویب این قانون میگذرد و مسیری که طی کردیم مشاهده میکنیم که هر چه بیشتر از مسیر اصلی دور شدهایم، به طوری که منابع مالی داشتیم ولی با منابع در حاشیه شهر تهران در قالب مسکن مهرهزینه کردیم.
وی افزود: شهروندان تهرانی نه تنها به مسکن مهر مهاجرت نکردند؛ بلکه مسکن مهر به وسیلهای برای جذب مهاجرت های جدید از شهرهای دیگر به سمت تهران شد.
میرلوحی ادامه داد: کافی است به مسکن مهر پرند و شهر رباط کریم سری بزنید و مشاهده کنید چه افرادی در آنجا ساکن هستند.البته این افراد مهمان ما و شهروندان همین کشور هستند. ولی مشاهده خواهید کرد که شرایط شهرهای پیرامون تهران دقیقا همانند شهرهایی است که 500 کیلومتر با تهران فاصله دارند و مشکلات از آنجا به این شهرها منتقل شده و در حقیقت از شهر تهران فردی در مسکن مهر ساکن نشده، حال آنکه بافت فسوده همچنان باقی است.
وی تاکید کرد: 40 درصد بافتهای فرسوده تهران اعلام می شود که بازسازی شده اما در همین جلسه اعلام می کنم که این ها به بافت پایدار و دارای شرایط ایمنی تبدیل نشده اند. در این بافت های فرسوده نه سرانه های خدماتی تامین شده و نه ایمنی در آن رعایت شده است.این در حالی است که برخی از دوستان صحبت از مدیریت و بافت اجتماعی میکنند و بر لزوم حفظ آن پافشاری می کنند اما نمی گویند این هویت و بافت اجتماعی چیست و آن را تعریف نمی کنند.
این عضو شرای شهر تهران تصریح کرد: این هویت چیست که می خواهید حفظ کنید. در باغ آذری و مهرآباد و منطقه 13و خانه های مجردی این محدوده، چه پیامی وجود دارد که می خواهید آن را حفظ کنید. این در حالی است مداوم به واسطه این که نتوانستند کاری صورت دهند. به پروژه نواب خرده می گیرند و اعلام می کنند که این محدوده احیا نشده است. شما اعلام کنید که محدوده هایی که احیا کردهاید به چه سرنوشتی دچار شده است؟
وی ادامه داد: در چنین شرایطی با اجرای طرح هایی نظیر مسکن مهر لطمه سنگینی به منابع مالی کشور وارد شد. در شرایطی که تولید کنندگان سیمان و فولاد ورشکست شدند . حال آن که ما 1200 میلیارد دلار منابع داشتیم.
میرلوحی با بیان این که امروز برای احیای بافت فرسوده مجوز ساخت 5 طبقه در انتهای یک کوچه داده می شود در شرایطی که هیچ گونه تمهیدات امداد رسانی به این سازهها اندیشیده نمیشود، افزود: جالب است که در این شرایط می گویند از 4000 بلوک فقط 110 بلوک باقی مانده یعنی 21 هکتار اگر این گونه است چرا اعلام نمی کنید کی 95 درصد کار به اتمام رسیده است.
وی تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که 50 درصد بافتهای فرسوده به سه ماموریت ایجاد فضای فرهنگی، ایجاد فضای سبز پیرامون آن و ایجاد معابر مورد نیاز اختصا ص پیدا کند و 50 درصد مابقی به ساخت و ساز تعلق بگیرد. بی تردید با این شیوه می توانیم جذب سرمایه و رفع مشکلات را داشته باشیم.