به گزارش پایگاه خبری راد، فتح اله بیات، اظهار کرد: در شرایط حاضر امکان اجرای طرحهایی مثل مسکن اجتماعی یا مسکن کارگری نیست چون این طرحها دیربازده هستند و مراحل آمادهسازی و اجرا و ساخت آنها شاید بیش از یک دهه طول بکشد.
وی افزود: کارگران با توجه به اوضاع اقتصادی و پایین بودن دریافتی برای تامین اجاره خانه در تنگنا و مضیقه هستند و بهترین راه کم کردن هزینه مسکن و اجارهبها این است که وامهای قرضالحسنه با نرخ پایین در اختیار کارگران گذاشته شود.
این مقام مسئول کارگری با اشاره به پایین آمدن قدرت خرید جامعه، ساخت و خرید مسکن در شرایط فعلی کشور را توصیه نکرد و گفت: این کار مقرون به صرفه نیست و بهترین راه برای کمک به مسکن اقشار ضعیف و کارگری دادن وامهای کم بهره قرضالحسنه است منتها باید مراقب بود که این وامها هم به سرنوشت سوداگری در بازار سکه و ارز منجر نشود.
به گفته بیات همچنان که عدهای با استفاده از رانت اطلاعاتی و سودجویی بازار سکه و ارز را متشنج کردند، امکان اینکه عدهای دلال برای گرفتن وامهای قرض الحسنه وارد عمل شوند هم دور از ذهن نیست و لذا باید کنترل و نظارت دقیقی بر اختصاص این وامها صورت بگیرد.
بر اساس اصل ۳۱ قانون اساسی داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است و دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص کارگران و روستاییان، زمینه اجرای این اصل را فراهم کند. دولت در آغاز فعالیت خود از اجرای طرح مسکن کارگری و مسکن امید برای خانهدار کردن خانوارهای کارگری خبر داد و بارقه امید را در دل کارگران زنده کرد.