21:45 | شنبه 12 آبان 1403
Research Analysis Debriefing Day
پرهیز از اینکه فاینانس‌ها تبدیل به بدهی دولت شوند

1396/07/13 14:11

یک اقتصاددان مطرح کرد:

پرهیز از اینکه فاینانس‌ها تبدیل به بدهی دولت شوند

پایگاه خبری راد- یک اقتصاددان اظهار کرد: در شرایط پسابرجام که رایزنی‌های لازم برای دریافت فاینانس فراهم شده باید دولت فاینانس‌ها را به سمت بنگاه‌های پربازده و همچنین بنگاه‌های کوچک و متوسط هدایت کند و تلاش کند که در پروسه دریافت این فاینانس‌ها زمینه نقدینگی غیرمولد فراهم نشود.

به گزارش پایگاه خبری راد، کمیل طیبی، درباره موضوع جذب فاینانس در پروژه‌های داخلی اظهار کرد: مهم است که از چه از زاویه‌ای به فاینانس‌ها نگاه کنیم. به هر حال در پسابرجام فرصتی فراهم شد که روابط مالی با جهان بین‌الملل برقرار شود و فاینانس نیز در دنیا یک نوع تامین مالی برای سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید که کشورها از آن استفاده می‌کنند. اکنون در ایران نیاز مبرمی داریم برای اینکه از این شیوه تامین مالی استفاده کنیم و از منابع خارجی در جهت سرمایه‌گذاری برای پروژه‌های داخلی استفاده کنیم.

این اقتصاددان ادامه داد: حالا باید ببنیم که وظیفه دولت در این زمینه چه می‌تواند باشد. مهم‌ترین کاری که دولت در این زمینه می‌تواند انجام دهد، این است که زمینه شناسایی و جهت دهی به فاینانس‌ها را فراهم کند. نقش دولت در این زمینه هدایت‌کننده است. دولت باید بتواند منابع خارجی را به بخش‌های داخلی هدایت کند و بررسی کند که کدام بخش‌ها بازدهی بیشتری دارد تا این منابع به آن سو هدایت شده و زمینه اصلاح منابع مالی فراهم شود.

این پژوهشگر حوزه بانکی اظهار کرد: نکته اینجاست که دولت باید تلاش خود را بکند که فاینانس متمرکز در بخش دولتی نشود تا تبدیل به بدهی شود. اگر بدهی قرار است به وجود بیاید این بدهی باید مربوط به بخش خصوصی باشد که زمینه رونق بخش خصوصی فراهم شده و خود بدهی را پرداخت کند. اگر این بدهی به دوش دولت بیفتد عوارض جدی به دنبال آن خواهد داشت.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان اظهار کرد: دولت با اطلاع‌رسانی می‌تواند برای فاینانس ظرفیت‌سازی کند. نقش دولت در این زمینه هدایت‌کننده است. باید بتواند با برقراری ارتباطات لازم فاینانس‌ها را به پروژه‌های پربازده هدایت کند.

وی همچنین تصریح کرد: درباره فاینانس‌ها نکته قابل توجه این است که نباید فقط عده محدودی از آن بهره‌مند شوند بلکه دولت باید فرصت‌ها را معرفی کرده و زمینه‌ای را برای رقابت میان بخش خصوصی فراهم کند. به این ترتیب باید زمینه‌سازی شود که حتی بنگاه‌های کوچک و متوسط نیز از این ظرفیت استفاده کنند و در جهت رونق آنها به کار گرفته شود.

این اقتصاددان اضافه کرد: دولت باید در این زمینه نهایت شفافیت را به کار برد تا زمینه انحراف فاینانس را فراهم نکند. یک نکته مهم دیگر در بخش فاینانس‌ها این است که دولت باید قواعد و ضوابط استفاده از منابع مالی را در جهان بین‌الملل به خوبی لحاظ کند تا با انجام تعهدات به موقع استفاده لازم را از موقعیت دریافت فاینانس ببریم.