به گزارش پایگاه خبری راد، علی ربیعی اظهار کرد: در دوران اخیر با بیخردی و رفتار ترامپ، جان انسانها و زندگی آنها به خطر افتاده و انسانیت مفهوم خود را در سیاست از دست داده است. او با این رفتار میخواهد بر جامعه ایران فشار وارد کند، ولی دولت نمیگذارد که تودههای مردم تحت فشار قرار بگیرند و زندگی اجتماعی آنها را محافظت میکند.
وی که در دوره آموزشی بین المللی آکادمی مشاغل سبز در مجموعه تلاش سخن میگفت، تحریمهای خارجی را فرصت مناسبی برای پیادهسازی اقتصاد مقاومتی و اقتصاد سبز دانست و گفت: در دوران تحریم، گرایش به اشتغال سبز میتواند تقویت شود و ما کاری خواهیم کرد که هم حمایت از کالای ایرانی و هم اشتغال مبتنی بر تولید داخلی به معنای واقعی عملیاتی شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: امروز نسبت کارآفرینان سبز با اقتصاد سبز متناسب نیست و برای برقراری این تعادل باید سیاستی را دنبال کنیم که هم توسعه و ترویج کارآفرینی و هم حمایت از کارآفرینان سبز را مدنظر قرار بدهد.
وی بر لزوم ایجاد پایگاه اطلاعاتی مشاعل سبز با همکاری سازمان محیط زیست تاکید کرد و گفت باید برای کارآفرینان سبز مزیتهای اقتصادی و حرمتهای اجتماعی بیاندیشیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به طرح اشتغال روستایی افزود: علیرغم همه فشارهایی که بر ما بود و مقاومت کردیم اما این طرح با موفقیت در حال اجراست و ماهانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان بیشتر برای تسهیلات روستایی پرداخت میشود.
به اعتقاد ربیعی این طرح از صنایع دستی تا خدمات مولد به زندگی اجتماعی و زیست سبز در روستاها کمک خواهد کرد.
وی در عین حال بر رعایت مصرف صحیح آب و برداشت از چاهها و مدیریت پسماند تاکید کرد و گفت: باید مشاغل صنعتی که کمترین فشار بر آب و خاک و روستاها را دارند، توسعه بدهیم و جلوی هدررفت منابع آبی را بگیریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ایجاد یک میلیون شغل را در چنین شرایطی فراموش نکردهایم تاکید کرد: ما به وعده خود حتی در این شرایط عمل میکنیم و در همین سه ماهه اول سال به سمت ایجاد شغل اولی رفتهایم.
به گفته ربیعی امروز کلینیکهای اشتغال ایجاد شده و اتحادیههای بزرگ مصرف به این تولیدات متصل شدهاند و فرصت جدیدی که شرایط سیاسی حاضر به وجود آورده، فرصتی است که با حمایت از کالای ایرانی به تولید ملی در داخل دست پیدا کنیم.
ربیعی در پایان خاطر نشان کرد: توصیه سازمان جهانی کار به کشورها حرکت به سمت اقتصاد سبز و ایجاد کسب و کارهای سبز است و ما ناچاریم جهتگیریهای بنیادین خود را به این سمت و سو ببریم و از ویترینها و حرفهای شیک خارج کنیم.
اقتصاد سبز جلوی تخریب محیط زیست را میگیرد
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار هم تاکید کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی کشور باید به سمت اقتصاد سبز و گسترش مشاغل سبز حرکت کنیم.
عیسی منصوری پرداختن به مقوله اشتعال سبز را گامی رو به جلو دانست که ظهور و بروز آن در سیاستهای اجرایی کشورها نشان دهنده اهمیت زیست محیطی انسان و درآمدزایی اینگونه مشاغل است.
وی افزود: شاید بحث اقتصاد سبز لوکس به نظر برسد، ولی نه تنها در دورههای رونق و روند فزاینده توسعه باید به این امر بپردازیم، بلکه در دورههای رکود و بحران هم باید آن را مدنظر قرار بدهیم.
معاون وزیر کار اضافه کرد: دغدغه ما فقط محیط زیست نیست، بلکه رفتن به سمت کسب و کارهایی است که منابع طبیعی و محیط زیست را در معرض خطر قرار بدهد.
وی گفت: بررسیها نشان میدهد که کسب و کارهای سنتی به دلیل استفاده نامناسب از آب و منابع طبیعی موجب تخریب محیط زیست شده است. مثلا در برخی استانها برای تولید برنج از چاه آب می کشیم و این امر به زیان منابع طبیعی است.
منصوری تاکید کرد: با توجه به اقلیم آب و هوایی و شرایط کشور باید بیشتر اقتصاد سبز بپردازیم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار که در دوره آموزش بین المللی آکادمی مشاغل سبز سخن میگفت، ادامه داد: در حال حاضر در بهترین حالت در اسناد بالادستی، چیزی به نام اشتغال سبز نداریم، در حالی که باید برای سبز بودن و زیست محیطی بودن استاندارد تعریف کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نیازمند سبز شدن سیاستگذاریها هستیم گفت: درست است که به صورت بشردوستانه و داوطلبانه به سبز بودن توجه داریم و درختکاری میکنیم و به پساب صنعتی و مدیریت پسماند اهمیت میدهیم ولی اینکه از اقتصاد سبز چقدر درآمدزایی کنیم، هنوز بخش اعظمی از کسب و کارهای ما فاصله دارند.
منصوری بر ضرورت آشنایی دانشجویان با مشاغل سبز تاکید کرد و گفت: در حوزه تولیدات محتوای آموزشی و کتب درسی باید موضوع بازیافت جزو آموزشهای عمومی و دانشگاهی قرار گیرد و با همکاری شهرداری و سازمان محیط زیست و نهادهای دیگر اهمیت اقتصاد سبز و کسب و کارهای سبز بیش از پیش نشان داده شود.
دوره آموزشی بینالمللی آکادمی مشاغل سبز، با هدف ارتقای سطح دانش و اشتراک گذاری تجارب ملی و بین المللی برای کارآفرینان کسب و کارهای سبز، بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط و جوامع محلی با همکاری سازمان بینالمللی کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و موسسه کار و تامین اجتماعی به مدت سه روز در مجموعه تلاش برگزار میشود.