10:02 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
ایجاد زیرساخت‌های ارسال گاز به اروپا

1397/03/30 23:58

خط لوله انتقال گاز نهم سراسری به مدار می‌آید؛

ایجاد زیرساخت‌های ارسال گاز به اروپا

پایگاه خبری راد: مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه خط لوله انتقال گاز نهم سراسری حدفاصل دهگلان تا میاندوآب تا پیش از فصل سرد امسال وارد مدار می شود، اظهار کرد: این خط علاوه بر افزایش پایداری شبکه گاز غرب کشور و صادرات گاز به عراق، شرایط را برای امکان صادرات گاز بیشتر به ترکیه و ایجاد زیرساخت های ارسال گاز به اروپا فراهم می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری راد،  حسن منتظر تربتی، درباره آخرین وضعیت خط لوله انتقال گاز نهم سراسری و با اشاره به بازدید هفته گذشته معاون وزیر نفت از این خط لوله  گفت: خط نهم سراسری به طول یک‌هزار و ۷۵۰ کیلومتر از عسلویه آغاز و تا مرز بازرگان ادامه خواهد یافت و علاوه بر افزایش پایداری شبکه گاز غرب کشور و صادرات گاز به عراق، شرایط را برای امکان صادرات گاز بیشتر به ترکیه و ایجاد زیرساخت های ارسال گاز به اروپا فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه هم اکنون دو بخش از عملیات اجرایی این پروژه حدفاصل دهگلان_ سقز به طول ۱۲۴ کیلومتر و سقز_ میاندوآب به طول ۱۰۶ کیلومتر در حال اجراست، افزود: ۱۱ تاسیسات تقویت فشار گاز نیز روی این خط لوله تعریف شده و برای اجرای آن در مجموع چهار میلیارد دلار هزینه خواهد شد. حدود ۲۳۰ کیلومتر از این خط لوله که با هدف افزایش پایداری انتقال گاز شبکه غرب و شمال غرب کشور در حال اجرا است تا پایان مهرماه به بهره برداری خواهد رسید و بخشی از گازهای تولیدی پارس جنوبی را از کریدور غرب کشور به استان های خوزستان، کردستان و آذربایجان غربی و شرقی می‌رساند. عملیات اجرایی خط نهم سراسری، علاوه بر گستره دهگلان تا سقز و سقز تا میاندوآب، در بخش بیدبلند تا اهواز به طول ۱۱۴ کیلومتر نیز در مرحله پیمان سپاری است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران  با بیان اینکه بخش مهندسی و طراحی گستره عسلویه تا بیدبلند نیز با ۸۰ درصد پیشرفت در دست طراحی تفصیلی قرار دارد، اظهار کرد: حدود ۳۵۰ کیلومتر این پروژه نیز مربوط به اهواز تا کوهدشت بوده که اسناد مناقصه EPC آماده شده است. مهندسی و طراحی مربوط به کوهدشت تا دهگلان نیز با ۹۰ درصد پیشرفت در دست طراحی تفصیلی قرار دارد.

تربتی در ادامه با اشاره به تحقق شعار امسال گفت: اکثر تجهیزات به کار رفته در پروژه‌ها از شرکت‌های توانمند داخلی تامین می‌شود. با توجه به محدودیت‌های ایجاد شغل در بخش دولتی، باید از شرکت‌های مستعد پیمانکار که سعی در رونق صنعت و تولید دارند، حمایت کنیم.

 بر اساس این گزارش،ساخت خط لوله صادراتی نهم سراسری در آذرماه سال 1395 کلید خورد.

پیش از این حمیدرضا عراقی،مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در اینمورد گفته بود پیمان‌کار دو قسمت از خط انتقال گاز نهم سراسری اتخاب شده است. این خط  از نظر تامین پایدارضرورتی ندارد، اما اگر قرار باشد میزان صادرات گاز به ترکیه افزایش پیدا کند تکمیل این خط برای پایداری اهمیت بسیاری دارد. خط نهم از عسلویه تا آستارا کشیده شده و فعلا برای دو قسمت آن که شامل  ۱۲۰ کیلومتر می‌شود پیمانکار انتخاب شده است.

برچسب ها:

صادرات گاز ،صادرات