به گزارش پایگاه خبری راد، قاسم نوروزی با مقایسه دلار در فاصله سالهای 1355 تا 1397 با عنوان اینکه ارزش دلار تقریبا هزار برابر شده است خاطرنشان کرد: این افزایش معنا دار به شدت بر اقتصاد کشور تاثیر گذار بوده و ارزش پول ملی را به پائینترین مقدار ممکن در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رسانده است.
وی، تبعات ناشی از افزایش قیمت ارز در ایران را این گونه بیان کرد: هرچه قیمت دلار بالاتر رود تورم داخلی افزایش پیدا میکند. این امر موجب از بین رفتن انگیزه برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی شده و منتج به خروج سرمایه از کشور میشود.
دکترای اقتصاد دانشگاه مازندران با بیان این که نوسانات ارز و افزایش آن بازار دلالی یا بورس بازی را فعال کرده است، خاطرنشان کرد: در این موقعیت سرمایه گذاران با تبدیل پول ملی به ارزهای خارجی باعث تشدید این ناهنجاری میشوند و در نهایت سرمایه به سمت تولید حرکت نخواهد کرد.
این محقق و پژوهشگر حوزه اقتصاد از تاثیرات منفی نوسانات ارز بر قدرت خرید مردم سخن بهمیان آورد و تصریح کرد: با بالا رفتن قیمت ارز به ویژه ارز رایج یعنی دلار، بالطبع قیمت اجناس وابسته به آن در داخل کشور افزایش پیدا خواهد کرد، در نتیجه تاثیرات این افزایش قیمت بر انواع کالاهای دیگر اثرگذار بوده و منتج به تورم داخلی میشود.
وی افزود: تورم داخلی نیز تورم وارداتی را به همراه داشته و همه این عوامل سبب کاهش قدرت خرید مردم در بازار خواهد شد.
نوروزی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر تعویض ارز خارجی رایج تصریح کرد: تغییر ارز رایج زمانی اثرگذار خواهد بود که شرکای تجاری ایران نیز همان ارز معرفی شده را برای مبادلات و معاملات خود با کشورمان انتخاب کرده باشند. به عنوان مثال اگر اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت یا "اُپک" همگی با هم حاضر شوند به جای "دلار" از "یورو" استفاده کنند این تغییر ارز به سود ایران بوده اما اگر ایران به تنهایی ارز خارجی خود را تغییر دهد قطعا راهگشا نخواهد بود.
نوروزی لزوم همکاری کشورهای دیگر و شرکای تجاری ایران برای تغییر ارز داخلی را ضروری دانست و خواستار ورود عاجل دولت بویژه بانک مرکزی به بازار ارز برای ثبات در آن شد.