به گزارش پایگاه خبری راد، نشست معرفی تجربهنگاری واقعیت مجازی عاشورا با حضور حجتالاسلام اربابسلیمانی (مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور)، سیدمرتضی موسویان (رئیس مرکز فناوری و اطلاعات رسانههای دیجیتال)، الهام فخاری (عضو شورای شهر تهران)، سردار طلایی، محمدصادق افراسیابی (قائممقام مدیرعامل بنیاد عاشورا)، سینا عادلی و سوره واحدزاده (طراحان تجربهنگاری واقعیت مجازی عاشورا) امروز پنجم مهرماه در فرهنگسرای رسانه و رسانههای اجتماعی برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام ارباب سلیمانی ضمن عرض تسلیت ایام عزاداری محرم و با اشاره به تشییع پیکر شهید محسن حججی که امروز برگزار شد، خاطرنشان کرد: تجربهنگاری واقعیت مجازی عاشورا را میتوان به وقایع دیگری در تاریخ اسلام نیز تأمین داد. امروز این تکنولوژی در دنیا به وجود آمده و فرصتی را برای ارائه محتوای ارزشی فرهنگ ما فراهم کرده است.
او ادامه داد: علم و هنر ابزاری است که ما را به فرهنگسازی نزدیک میکند اما پیوند میان هنر و علم از دیرزمان وجود داشته است و در کشور ما این فرهنگ با معنویت نیز گره خورده و از این جهت ما را با سایر دنیا متفاوت کرده است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیشرفت دنیای ارتباطات در چند سال اخیر اظهار کرد: در سالهای گذشته پیشرفت ارتباطات و فناوری فرصت طلایی را برای ما به وجود آورد تا بتوانیم به غنای بخش فرهنگی کشورمان کمک کنیم. امروز میان هنر، علم و فناوری پیوندی به وجود آمده است که باید از آن بهره ببریم. مقام معظم رهبری نیز در 16 شهریورماه نیز بر این موضوع تاکید کردهاند. در عصر حاضر از این فناوری و ارتباطات نوین در جهتهای مثبت و منفی در اقصینقاط دنیا استفاده میشود. ما نیز اگر میخواهیم گامی برای پیشرفت کشورمان برداریم باید با برنامهریزی درست و با محتوا در این فضا فعالیت داشته باشیم.
او با اشاره به تجربهنگاری واقعیت مجازی عاشورا بیان کرد: دوستانی که این تکنولوژی را طراحی کردند دین، فرهنگ و فناوری را با هم پیوند زدند تا واقعه کربلا را شبیهسازی کنند تا از این طریق کاربران بتوانند در میدان عاشورا خودشان نقشآفرینی کنند. این تکنولوژی جدید در ایران تازه متولد شده است ولی قطعا در آینده یکی از مهمترین ظرفیتهایی خواهد بود که برای انتقال محتویات از آن بهره خواهیم گرفت.
اربابسلیمانی خاطرنشان کرد: بسیار خوشحالم از اینکه در همین عمر کوتاه دولت دوازدهم در بخش فناوری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این موضوع مطرح شده که فضای مجازی باید به سمت امنیت و محتوای برتر پیش برود. البته ما در بخش سواد رسانهای ضعفهایی داریم که نیاز به آموزش مهارت در این زمینه دارد.
همچنین سیدمرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری و اطلاعات رسانههای دیجیتال خاطرنشان کرد: ما امروز جامعه اطلاعاتی را پشت سر گذاشتهایم و در جامعه شبکهای زندگی میکنیم. این موضوع از قبل پیشبینی شده بود و امروز که در جامعه شبکهای زندگی میکنیم پیشبینی میکنیم که تا 14 سال دیگر چه اتفاقاتی در عرصه فناوری رخ خواهد داد.
او ادامه داد: این دنیایی که امروز با آن مواجهیم و از آن به غلط با عنوان فضای مجازی یاد میشود بسیار واقعی است. پیشبینی شده در سال 2030 قرار است ما یک انسان مثالی داشته باشیم که از تمام پنج حواس انسانی برخوردار است.
موسویان با اشاره به فضای دوم که از آن به عنوان فضای مجازی یاد میشود، افزود: در این فضا باید به باورها و اعتقادات بسیار توجه کرد چراکه اگر به عنوان مثال فردی باور به حرامهای شرعی داشته باشد در فضای دوم نیز به آنها اعتقاد خواهد داشت.
رئیس مرکز فناوری و اطلاعات رسانههای دیجیتال با اشاره به نقش دولت و حاکمیت در ساماندهی فضای مجازی یادآور شد: ابتداییترین کار حاکمیت این است که باید در فضای دوم برای افرادی که میخواهند سالم و درست فعالیت کنند جایگاه مناسبی را فراهم کنند.
او همچنین خبر داد که تا پایان مهرماه تمام اپلیکشنهای موبایلی دارای نشانه رسانه خواهند شد.
سینا عادلی طراح و تولیدکننده تجربهنگاری واقعیت مجازی عاشورا درباره اهداف طراحی این پروژه واقعیت در مجازی اظهار کرد: این کار براساس تکنولوژی واقعیت مجازی است. تکنولوژی واقعیت مجازی شاید برای ما در ایران جدید باشد و بیش از دو سال از عمر آن نگذرد. این تکنولوژی فاصله میان واقعیت و مجازی را از بین میبرد و از آن به عنوان تکنولوژی فردا یا آینده یاد میشود.
او خاطرنشان کرد: با وجود اینکه تکنولوژی واقعیت مجازی در ایران و دنیا تازه است اما سرمایهگذاریهای هنگفتی در دنیا روی آن صورت میگیرد. یکی از مهمترین دلایل اهمیت این تکنولوژی این است که به کاربران قدرت تعامل با فضای مجازی را بدون هیچگونه محدودیتی میدهد. تکنولوژی واقعیت مجازی به تحقق توهمهای کاربران برمیگردد.
طراح و تولیدکننده تجربهنگاری واقعیت مجازی عاشورا ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند تکنولوژی واقعیت مجازی درباره تاریخچه این تکنولوژی بیان کرد: تاریخچه این تکنولوژی به دهههای 50 و 60 میلادی بازمیگردد ولی همهگیری آن از ابتدای قرن 21 بوده است. ما نیز تلاش کردیم که با بهرهگیری از این تکنولوژی در کشورمان بستر مناسبی را برای ارائه محتویات فراهم کنیم چراکه اگر بتوانیم در تکنولوژی واقعیت مجازی فعالیت کنیم میتوانیم همطراز پروژههایی شویم که هماکنون در دنیا انجام میشود. زمانی تکنولوژی تنها در اختیار کشورهای پیشرفته بود اما در حال حاضر درباره تکنولوژیهای نوین اگر کشورهایی همانند ما که در حال توسعه هستند شروع به فعالیت کنند میتوانند پیشرفت سریعی داشته باشند و همگام با کشورهای پیشرفته شوند.
عادلی با اشاره به پروژه تجربهنگاری واقعیت مجازی عاشورا خاطرنشان کرد: مفهوم کربلا برای ما بسیار بزرگ و مهم بود. به همین خاطر حتی با تصور اینکه ممکن است این پروژه به نتیجه مطلوبی نرسد تمام تلاشمان را کردیم تا آن را به نتیجه برسانیم. از طریق پروژه تجربهنگاری واقعیت مجازی عاشورا هر کاربری میتواند با پوشیدن لباسی که تمام سیگنالهای بدن او را ضبط میکند، خودش را در واقعه کربلا احساس کند، بهگونهای که قدرت تصمیمگیری نیز داشته باشد.
او با تاکید بر لزوم بالا بودن کیفیت این پروژه افزود: از آنجایی که ما باید پیام و مفهوم یک واقعه بزرگ را به کاربران منتقل میکردیم باید از لحاظ اثری به بهترین شکل ممکن این پروژه را طراحی میکردیم چراکه این رویداد میتواند بعد تبلیغاتی بسیار خوبی در داخل و خارج از کشور داشته باشد و محتوای آن آنقدر غنی است که میتواند هر کسی را حتی اگر پیشینهای از واقعه عاشورا نداشته باشد را جذب خود کند.
طراح پروژه تجربهنگاری واقعیت مجازی عاشورا درباره افقهایی که پیشروی تکنولوژی واقعیت مجازی در ایران وجود دارد، اظهار کرد: افق ما برای این کار این است که بتوانیم یک سامانه کامل برای کاربران طراحی کنیم. بهگونهای که این سامانه جزو بهترینهای دنیا عنوان شود آن هم از کشوری که زمان و سرمایهگذاری کشورهای پیشرفته را نداشته و تنها از نیروهای داخلی خودش برای رسیدن به این تکنولوژی بهره گرفته است.
در پایان این نشست با حضور حجتالاسلام اربابسلیمانی، نظامدوست، فخاری، افرآسیابی، سردار طلایی و موسویان از سینا عادلی و سوره واحدزاده تقدیر شد.