به گزارش پایگاه خبری راد به نقل از رویترز، هر چند که شاخص دلار در معاملات دوشنبه با ۰.۱ درصد کاهش به ۹۲.۴۶۱ واحد رسید اما هنوز این سطح نزدیک به رکورد ۹۲.۹۰۸ واحدی روز جمعه است که بالاترین سطح ثبت شده امسال است. شاخص دلار که به دنبال انتشار آمارهای اقتصادی آمریکا در روز جمعه تقویت شد، برای سومین هفته متوالی افزایش یافت.
اقتصاد آمریکا ماه گذشته اشتغالزایی کمتر از میزان مورد پیش بینی داشت و متوسط درآمد ساعتی که از نشانه های مهم فشار تورمی محسوب می شود ۰.۱ درصد در ماه آوریل افزایش داشت تا بدین ترتیب مجموع افزایش دستمزد سالانه به ۲.۶ درصد برسد. نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به ۳.۹ درصد، در پایین ترین سطح ۱۷ سال و نیم اخیر قرار دارد.
با این حال هیچ کدام از اقدامات فوق این احساس که بانک مرکزی آمریکا حداقل دو بار در سال جاری نرخ بهره را افزایش خواهد داد تغییر نداد. در مقابل، آمارهای اخیر نشان می دهند احتمالا از سرعت رشد اقتصادی درخشان اروپا کاسته خواهد شد و همین مساله باعث خواهد شد بانک مرکزی اروپا اجرای برنامه کاهش سیاست های محرک خود را به تعویق بیندازد.
در معاملات امروز، هر یورو ۱.۱۹۶۲ دلار مبادله شد که تغییر چندانی به نسبت ۱.۱۹۱۰ دلار روز جمعه که پایین ترین سطح یورو در چهار ماه اخیر محسوب می شود ندارد.
نگرانی ها از سیاست های حمایت گرایانه دونالد ترامپ- رئیس جمهور آمریکا- یکی از دلایل اصلی کنار کشیدن سرمایه گذاران از دلار در روزهای اخیر بود. برخی از مشارکت کنندگان بازار انتظار دارند نگرانی ها از جنگ تجاری بین آمریکا و چین پس از پیشرفت اندک در مذاکرات دو کشور بازگردد.
یکی از معامله گران ارز یک بانک ژاپنی گفت: مسائل تجاری احتمالا به دلیل انتخابات میان دوره ای آمریکا باقی خواهند ماند و بنابراین در دراز مدت احتمالا ارزش دلار کاهش خواهد یافت.
معامله گران همچنین چشم به سرنوشت توافق اتمی ایران دوخته اند که ترامپ تهدید کرده است از آن خارج خواهد شد.
از سوی دیگر پوند انگلیس به ۱.۳۵۳۸ دلار رسید که نزدیک پایین ترین سطح چهارماهه اخیر خود است که سه شنبه هفته گذشته به ثبت رسیده بود.
هر دلار در برابر ین نسبتا بدون تغییر و در سطح ۱۰۹.۱۰ ین ایستاد، لیر ترکیه هفته گذشته بیش از ۴ درصد کاهش در برابر دلار تجربه کرد.