14:12 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
جزئیات افزایش قیمت آب و برق تشریح شد

1397/02/11 17:38

جزئیات افزایش قیمت آب و برق تشریح شد

پایگاه خبری راد: وزیر نیرو گفت: با توجه به این که در سبد هزینه خانوار شهری هزینه آب و برق سرجمع تنها از هزینه مصرفی دخانیات کمی بیشتر است و از مابقی مصارف کمتر دیده شده بر اساس تصمیم هیات دولت برای سال ۹۷، هفت درصد به قیمت آب و برق اضافه خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری راد، رضا اردکانیان با بیان این که در بخش برق ۵۰ درصد مشترکان کمتر از ۱۴۸ کیلووات ساعت در ماه مصرف می‌کنند، گفت: ۳۰ درصد دیگر مشترکان بین ۱۴۸ تا ۲۴۵ کیلووات ساعت در ماه مصرف دارند یعنی ۸۰ درصد جمعیت در حد الگوی مصرف هستند.

وی ادامه داد: هر شهروند ایرانی در ماه در هزینه زندگی خود تنها ۱۲۴۷ تومان برای برق بیشتر هزینه خواهد کرد. در بخش آب نیز باید گفت که میزان افزایش بسیار کم است.

وی تصریح کرد: به طور کلی در حوزه آب و برق ۵۰ درصد مشترکان هر خانواده حدود ۷۰۰ تومان و ۳۰ درصد مشترکان هر خانواده ۱۷۰۰ تومان پرداخت خواهند کرد یعنی در مجموع برای هر نفر ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان جمع هزینه آب و برق خواهد شد.

وی با بیان این که سعی ما این است تا بر اساس سیاست‌های عمومی دولت به ویژه تاکیدات رئیس‌جمهور، برنامه‌های خود را با هدف مدیریت مصرف تنظیم کنیم، گفت: از سال ۵۷ تا پایان ۹۶ ظرفیت تولید ۱۱ برابر پیک مصرف، ۱۵ برابر برق‌رسانی به روستاها ۱۳ برابر شده اما قیمت ثابت نرخ فروش برق سال ۱۳۹۰ کمتر از نصف شده است که باید این مساله اصلاح شود در غیر این صورت با چالش‌های زیادی در این حوزه مواجه خواهیم شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: یکی از برنامه‌های وزارت نیرو این است که امسال از فارغ‌التحصیلان نخبه و ممتاز کشور در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های فنی و مهندسی و رشته‌هایی که می‌تواند به مدیریت مصرف کمک کند همانند علوم اجتماعی استفاده کند.

وی با بیان این که با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و موافقت نهایی مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا موفق شدیم تا تعداد سهمیه ۳۰ نفر در سال از امریه را برای مشمولین سربازی به ۹۰۰ نفر در سه سال آینده افزایش دهیم. به عبارت دیگر قرار شده تا در هر سال ۳۰۰ نفر از اوایل تیرماه وارد مجموعه وزارت نیرو و شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه شوند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت نیرو برنامه‌ای برای واردات آب و یا به عبارت بهتر انتقال آب از دریاچه وان برای دریاچه ارومیه دارد، گفت: با توجه به این که احیای دریاچه ارومیه در دولت یازدهم و دوازدهم به ستاد احیا واگذار شده و ما هم عضو این ستاد هستیم اگر این برنامه در آنجا مطرح شود در دستور کار قرار می‌گیرد اما در حال حاضر چنین مساله‌ای مورد پیگیری نیست.

وی درخصوص انتقال آب از دریای خزر و خلیج فارس نیز گفت: طرح‌های انتقال آب نیز در دست مطالعه قرار دارد و در زمینه انتقال بین حوزه‌ای نیز باید گفت: این پروژه تنها در صورت ضرورت برای تامین آب شرب صورت می‌گیرد و اگر قرار باشد در نقطه‌ای نیز این را عملیاتی کنیم حتما قبل از آن مطالعات لازم انجام خواهد شد.

وی با اشاره به مشکل کم‌آبی در کشور گفت: امیدواریم با همکاری مردم و تغییر شیوه مصرف بتوانیم این مشکل را به راحتی پشت‌ سر بگذاریم که برای انجام این کار نیز نیازمند گفت‌وگویی صریح و صمیمی هستیم. لذا در ابتدا لازم است که برای انجام این کار از واژه مقابله با خشکسالی استفاده نکنیم و بپذیریم که دیگر کم‌آبی همزاد کشور است و لازم است که خود را با این شرایط سازگار کنیم.

وی با اشاره به حمایت اعضای هیات دولت و رئیس‌جمهور برای تامین آب شرب و گذر ار شرایط تنش آبی تابستان گفت: هدف این است که نه‌تنها تابستان آبی سال جاری را پشت‌سر بگذاریم بلکه برای سال‌های آتی نیز تدابیر لازم را از هم‌اکنون اتخاذ کنیم.

وی با اشاره به وضعیت بارندگی‌ها گفت: بر اساس آمار ۴۹ سال گذشته، در هر ۱۰ سال میزان بارندگی‌ها با کاهش روبه‌رو بوده به‌گونه‌ای که متوسط بارش‌ها در ۵۰ سال گذشته ۲۵۰ میلی‌متر ثبت شده اما در ۱۰ سال اخیر این میزان تنها ۲۱۷ میلی‌متر بوده است.

به گفته وی، بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته و درازمدت حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد بارش کمتری را خواهیم داشت، گفت: اولویت ما تامین آب شرب است لذا برای این مساله نیز شاخص‌های مختلفی را در نظر گرفته‌ایم و صراحتاً می‌توانیم اعلام کنیم که شاخص جمعیت تحت پوشش آب سالم در ایران یکی از بهترین شاخص‌های دنیا و قابل مقایسه با ایالات متحده آمریکا است.

وی با بیان این که در حال حاضر ۹۹.۰۴ درصد جمعیت شهری و بیش از ۸۰ درصد جمعیت روستایی تحت پوشش آب بهداشتی سالم قرار گرفته‌اند، گفت: در سال‌های گذشته اقدامات خوبی برای آب‌رسانی روستایی صورت گرفته که برای امسال نیز برنامه‌هایی را در نظر داریم.

وی درخصوص شرایط استان‌ها در حوزه منابع آبی گفت: در حالی که متوسط بارندگی‌ها در کشور حدود ۴۰ درصد کمتر از سال‌های قبل بوده در برخی استان‌ها این تعدد تا ۸۰ درصد کاهش را ینز نشان می‌دهد. تا جایی که در استان هرمزگان ۸۰ درصد، سیستان و بلوچستان ۷۰، فارس ۷۰، کرمان ۷۱ درصد و بوشهر ۶۱ درصد نسبت به سال قبل کاهش بارندگی داریم.  البته در برخی از استان‌ها وضعیت بارندگی‌ها قابل قبول است که می توان به استان‌های آذربایجان شرقی، کردستان  و آذربایجان غربی اشاره کرد.

وی تاکید کرد: در همین راستا برای شهرهای دارای تنش آبی برنامه‌ریزی‌های دقیقی را انجام داده‌ایم. دوشنبه هفته پیش در شورای عالی آب با حضور معاون اول رئیس‌جمهور گزارش تفصیلی در مورد وضعیت استان‌ها ارائه شد که به توصیه جهانگیری قرار شد وضعیت هر کدام از شهرهای دارای تنش آبی مورد بررسی قرار بگیرد و این موضوع نیز امروز در دستور کار هیات وزیران قرار گرفت.

وی با اشاره به موجودی سدهای کشور گفت: در حال حاضر به طور متوسط ذخیره سدهای کشور ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته کمتر است. البته سعی کردیم تا این وضعیت را مدیریت کنیم اما قطعا برای تامین برق دچار مشکل خواهیم شد چرا که سال قبل ۹۳۰۰ مگاوات از سدها برق تولید شد اما پیش‌بینی می‌شود امسال این عدد به پنج هزار مگاوات هم نرسد.

وی درخصوص سهمیه‌بندی آب گفت: قطعا در بخش‌های مصرف سهمیه‌بندی آب خواهیم داشت چراکه اولویت ما تامین آب شرب است لذا در حوزه کاهش آب کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی و در نظر گرفتن شرایط کشاورزان برنامه‌هایی را خواهیم داشت اما برای جیره‌بندی آب شرب هیچ تصمیمی نداریم چرا که معتقدیم این راهکار پاسخگو نخواهد بود.

وی تاکید کرد: اگر در بخش کشاورزی ۱۰ درصد بهره‌وری آب افزایش یابد ما قادر خواهیم بود بیش از آنچ ه در شرب و صنعت آب استفاده می‌کنیم، آب ذخیره کنیم و شرایط زندگی به صورت پایدارتری ادامه یابد.

وی تصریح کرد: با توجه به این که اولویت ما تامین آب شرب و بهداشتی است، سعی خواهیم کرد از روش‌هایی همچون بارورسازی ابرها و استفاده از بخار آب موجود در هوا و تبدیل آن به آب و هر روشی که منجر به تولید آب شود، استفاده کنیم.

وی با بیان این که از محل ۷.۵ میلیارد متر مکعب آب مصرفی ۴.۳ میلیارد متر مکعب پساب تولید می‌شود، گفت: قطعا پساب مطمئن‌ترین منبع آب است که در حال حاضر صنایع ما در این راستا گام‌هایی برداشته است اما متاسفانه هنوز اول کار هستیم چراکه از ۴.۳ میلیارد متر مکعب پساب تنها توانسته‌ایم ۱.۲ میلیارد متر مکعب را تصفیه کنیم.