به گزارش پایگاه خبری راد به نقل از ایسنا، طرح آبرسانی اضطراری تهران از اواخر سال ۱۳۹۶ وارد فاز عملیاتی شده در همین راستا خردادماه سال گذشته نخستین مخزن و سامانه اضطراری آبرسانی کشور به صورت آزمایشی در منطقه یک تهران به بهرهبرداری رسید و ماه پیش نیز مخزن دیگری در پارک شهر افتتاح شد.
دو مخزن به بهرهبرداری رسیده در تهران ۱۰۰هزار لیتر ظرفیت دارند و برای بروز حوادث غیرمترقبه طراحی شدهاند بهگونهای که این مخازن در شرایط بحرانی در سه روز ابتدایی آب مورد نیاز حدود ۱۱ هزار نفر را تامین میکنند.
مکانیابیهای این مخازن به صورتی انجام شده تا در سه روز ابتدایی حادثه که اغلب آبرسانی به شهرها دچار مشکل است، هر شخص در فاصله نهایت ۱۰۰۰ متری بتواند به این مخازن دسترسی داشته باشد.
در این رابطه محمد پرورش مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان این که برای این مهم شیرهای قطع سریع آب را روی کل مخازن تهران نصب کردهایم، به ایسنا گفت: به هنگام وقوع زلزله به سرعت این سیستم عمل میکند و آب از داخل مخازن خارج نمیشود که این مساله میتواند در تامین آب کمک رسان باشد.
وی با بیان اینکه تاکنون جلساتی را با شهرداری و شورای شهر بهویژه کمیته محیط زیست داشته است و آنها نیز برای کمک به تامین منابع مالی برای انجام این پروژه قول مساعد دادهاند، گفت: تا دو سال آینده ۳۷۴ نقطه تهران آماده آبرسانی در شرایط بحران میشوند.
پیش از این اجرای مخازن اضطراری آب تنها در کشور ژاپن پیشبینی شده بود و کشورهای دیگر چنین مخازنی را برای مواقع اضطراری در نظر نگرفته بودند. در حال حاضر حدود دو میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب مخزن آب در تهران وجود دارد که اگر بتوان کاری انجام داد تا آب از این مخازن خارج نشوند کار بزرگی صورت گرفته است.