به گزارش پایگاه خبری راد، رضا اردکانیان، وزیر نیرو امروز (سهشنبه) در آغاز به کار پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری ایران و ارمنستان با بیان اینکه سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان بر توسعه روابط با کلیه کشورها بهویژه کشورهای همسایه و منطقه استوار است، اظهار داشت: یقیناً روابط خوب سیاسی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان موجب می شود که همگرایی بیشتری نیز در کشورهای منطقه ایجاد شود.
وی ادامه داد: به موازات این سیاست، پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان را در شرایطی برگزار میکنیم که روابط دوکشور همسایه، بسیار دوستانه و در سطح عالی است و از طریق این کمیسیون مشترک شاهد اقدام های موثری در توسعه همکاری های دو جانبه و منطقه ای میان دو کشور بوده ایم؛ ولی پتانسیلهای همکاریهای اقتصادی ما بسیار بیشتر از حجم کنونی است و ما به عنوان مسئولان کمیسیون مشترک دو کشور، وظیفه خطیری در به بار نشاندن این پتانسیل بر عهده داریم.
اردکانیان افزود: وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران به عنوان مسئول ایرانی کمیسیون مشترک از زمان برعهده گرفتن مسئولیت کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ارمنستان با توجه به موقعیت مهم کشور ارمنستان در اوراسیا، تلاش فراوانی برای توسعه همکاری های دو کشور در زمینههای مختلف همچون اجرای خط سوم انتقال برق، تفاهم برای ایجاد کریدور سه و چهار جانبه برق شمال- جنوب، توافق برای همکاری در زمینه کریدور جادهای و ریلی و افزایش میزان صدور گاز به ارمنستان، ایجاد همکاریهای بهداشتی، هماهنگی برای برگزاری همایش ها و نمایشگاه های متعدد تجاری، و اقتصادی، توسعه همکاریهای گمرکی، فرهنگی و علمی و پژوهشی را به عمل آورده است.
وزیر نیرو ادامه داد: ایران کشوری با بیش از۸۰ میلیون جمعیت است و ما به ارمنستان به عنوان دریچهای برای ورود به بازار منطقه اوراسیا با ۱۸۰ میلیون جمعیت نگاه میکنیم و انتظارات دو کشور از کمیسیون مشترک اقتصادی استفاده از این فرصت و این امکان برای توسعه روابط است.
وی با بیان اینکه مهمترین سرمایه ما زمان و فرصت است، ادامه داد: باید از این فرصتها برای اقدامهای موثر برای پیشبرد کارها استفاده کنیم و فعالیتهای نمایندگان دو کشور در راستای موفقیت کمیسیون مشترک شکل بگیرد.
اردکانیان با ابراز خرسندی و قدرشناسی از دولت ارمنستان به خاطر اهتمام ویژه نسبت به مسائل زیست محیطی رود ارس ادامه داد: امیدواریم که با نظارت و حمایت بیشتر، توافقات قبلی را به طور کامل اجرایی سازیم.
اردکانیان با تاکید بر اینکه یکی از راه های رشد سریع همکاری های اقتصادی، ضمن ایجاد بستر قانونی لازم، واگذاری مسئولیت ها و نقش های موثر در این حوزه به فعالان بخش خصوصی دو کشور است، ادامه داد: در سال گذشته توافقاتی برای همکاری در بخش مناطق آزاد تجاری و بازرگانی حاصل آمده این موضوع و اقدامات مثبتی که اتاق های بازرگانی دو کشور برای برگزاری اجلاس اقتصادی با حضور بازرگانان ایرانی به عمل آورد، میتواند این مسیر را هموارتر کند. ما در اینجا به عنوان نمایندگان دولتهای دو کشور حمایت کامل خود را از گسترش همکاری بخش های خصوصی دو طرف اعلام می نماییم.
وی ادامه داد: شرایط مساعدی برای فعالیت های جدی و همکاری در بخشهای مختلف تجاری و اقتصادی از جمله در زمینه ارتباطات جاده ای، خطوط ریلی و هوایی، کشاورزی و دامپروری، گردشگری، گمرک، امور صنعتی، آب و برق، پژوهش و فناوری، معدن و سایرموارد، به وجود آمده است که امیدواریم اجلاس پانزدهم کمکی موثر برای اجرایی شدن توافقهای قبلی باشد.